Skip to main content

De siste årene har mange vært adskilt fra familien sin. Tiden vi som familier kan tilbringe sammen blir mer og mer verdifull. Som et resultat blir det stadig mer populært for generasjoner å komme sammen og lage minner i utlandet. Drømmer du om en minnerik ferie med hele storfamilien? Her er noen forslag som gjør at besteforeldre kan nyte tiden sin like mye som de yngre i familien. De tilbyr den rette balansen mellom aktiviteter, kultur og avslapning for å appellere til alle. Fra villaer med private basseng til praktfulle safarihytter som kan romme større grupper. Det er mulig å legge til noen virkelig ekstraordinære opplevelser som vil imponere familien din uansett alder. Blir du inspirert kan du kontakte oss for å begynne å planlegge deres neste generasjonsferie.

Lei en villa:

Feir den store bursdagen eller familiegjenforeningen i en privat villa med et team av ansatte tilgjengelig for å imøtekomme deres behov. Eller bare tilbring kvalitetstid med dine nærmeste i komforten av en luksuriøs eiendom hvor du kan spise når du vil, planlegge aktiviteter som passer din timeplan og slappe av sammen.

De mest populære stedene å leie en privat villa er i Karibia (for eksempel St. Barths) om vinteren og langs Middelhavet om sommeren, men mulighetene er mange. Vi har også villaer ved skisteder om dere ønsker å oppleve snø og vinter. Mange leier gjennom nettsteder som airbnb, men ved å leie via et reisebyrå får du en ekstra trygghet og hjelp til å sette sammen hele reisen. Kanskje dere bor ulike steder i landet? Da kan vi bestille flybilletter slik at dere lander samtidig og kan ha felles transport til bostedet. Fordelene er spesielt god plass, privatliv og fleksibilitet.

Det finnes også flere resorter som tilbyr separate villaer eller bungalower, gjerne direkte på en sandstrand. Dette er spesielt populært på Seychellene og Maldivene, samt flere steder i Sørøst-Asia. For det lille ekstra anbefaler vi et sted med butlerservice. Skal dere slå på stortromma så kan dere leie en privat øy, som finnes i ulike prisklasser. Fordelen med tilknytning til en resort kan være enkel tilgang til restaurant, romservice, renhold og barneklubb.

Vakkert uteområde med havutsikt i solnedgang. Stor og eksklusiv villa til leie.

Rundreise:

Lær barna om historie, kultur, språk og religion ved å besøke nye land. Har du barn som lærer for eksempel fransk eller spansk på skolen, så er det mange eksotiske land utenfor Europa hvor de kan få prøvd seg. Møt lokalbefolkningen og introduser dem for nye smaker og opplevelser.

En favoritt hos mange familier er Costa Rica. Dette lille landet er fullt med fargerike fugler, vulkaner, varme kilder, nasjonalparker med spennende dyr, flotte fosser og nydelige strender. Bli med i jungelen og prøv zip-lining eller rafting. Vi setter sammen en rundreise slik at dere får opplevd alle høydepunktene.

Dersom barna er litt eldre kan Peru være et flott alternativ. Opplev den fantastiske kulturen og historien på nært hold. Lær om inkakulturen, besøk Machu Picchu, shop i Lima, hils på alpakkaer, dra på utflukt til Amazonas med mer. Landet byr på mange aktiviteter for den aktive familien.

Vietnam er også er flott reisemål for en kulturell rundreise med storfamilien. Spis nydelig mat, bo ved de flotte sandstrendene, dra på sykkeltur, besøk gamle templer og se på gullbuddhaer og nyt den herlige atmosfæren. Her bor dere bra og får veldig mye for pengene!

Familie som rir på hester på en nydelig sandstrand

Bilferie:

En av de mest effektive – og for noen morsomme – måtene å oppleve nye steder på er å ta fatt på en klassisk bilferie. Stopp underveis på naturskjønne utkikksposter, historiske steder og luksuriøse overnattingssteder. De fleste barn synes det er kjedelig med lange bilturer, så det er viktig å velge en rute med mange opplevelser og korte kjørestrekninger. Lei nok biler, så er dere også litt mer fleksible dersom noen ønsker å stoppe flere steder enn andre. Kombiner dyreliv, fornøyelsesparker, bading og morsomme aktiviteter. De beste opplevelsene er gjerne de som ikke er planlagt, så sett av god tid.  Anbefalte steder er bl.a. Garden Route i kombinasjon med Cape Town i Sør-Afrika, Highway 1 mellom Los Angeles og San Francisco i USA og The Pacific Highway fra Sydney til Brisbane i Australia. Husk at det også er mulig å leie bil med sjåfør mange steder om dere foretrekker det.

Sti med undergang til klipper og utsiktspunkt i Robberg Naturreservat

Cruise:

Det er mange fordeler med å dra på et cruise. Dere får opplevd mange ulike steder, men pakker bare ut av kofferten en gang. De nye skipene har et større utvalg av lugarer med god plass. Kanskje den yngste eller eldste trenger en liten hvil i løpet av dagen? Det er enkelt å ta en tur innom lugaren. Dere er innom flere anløpshavner  hvor det er lagt opp til utflukter for enhver smak. Om bord i skipet finnes det et enormt utvalg av aktiviteter for alle aldre, inkludert tenåringene. Med et stort antall spisesteder så kan vi garantere at alle finner noe de liker. På en cruisetur kan dere gjøre akkurat hvor mye eller lite dere ønsker.

Nå kan man cruise stort sett over hele verden, så mulighetene er mange, vi hjelper dere å velge den beste ruten for din familie. Ønsker dere det lille ekstra kan dere for eksempel leie en katamaran eller yacht med besetning i Karibia eller Det indiske hav.

To barn som leger med badering i basseng

Safari:

Land som Kenya og Sør-Afrika tilbyr en rekke aktiviteter for foreldre, besteforeldre, barn og barnebarn. Safariferie tilbyr en fantastisk mulighet for familier å komme seg vekk fra folkemengdene og ikke bare nyte naturen, men også tiden med hverandre.

Alle barn elsker dyr! Det finnes mange morsomme aktiviteter for barna som matlagingskurs eller kanskje de ønsker å bli en «junior ranger»? Dere bor i familiehytter eller -telt, men mange safari-lodger har også villaer som kan bestilles for eksklusiv bruk av en gruppe gjester. Dette er populært på grunn av den økte fleksibiliteten det gir, slik at dere kan skreddersy safariopplevelsen i henhold til deres behov og interesser. Reiser dere med små barn vil dere ha private game-drives tilpasset barnas alder. Noen overnattingssteder tilbyr også muligheten til å ha en privat kokk, eller et team av ansatte til din disposisjon. Disse luksuriøse lodgene er perfekt for en uforglemmelig familiesafari og generasjonsreise.

To sjiraffer i Serengeti Nasjonalpark
Din reisedesigner

Author Din reisedesigner

More posts by Din reisedesigner