Skip to main content

Laos

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Vientiane

Din reisedesigner

Språk
Lao

Valuta
Laotisk kip (LAK)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 7 millioner

Din reisedesigner

Religion
Ca. 67% buddhisme

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+6 timer (+5 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er visumplikt til Laos for norske statsborgere. Det er mulig å søke om e-visum for inntil 30 dager. Visum utstedes også av Laos` ambassader og ved ankomst. Passet må være gyldig i 6 mnd etter innreisedato og ha to ledige sider til visumet.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

LAOS

Når du har satt ned foten i Laos, vil du umiddelbart føle deg i ett med naturen. La landets sjarmerende, uberørte landskap lokke deg til dens tette jungler, fjell, huler, elver og fosser. Her venter endeløse eventyr deg! Fra fjellklatring opp kalksteinsfjell i Vang Vieng, til å fly gjennom jungelen på en zipline og bo i trehyttter i Nam Kan nasjonalpark.

Bli imponert av den fascinerende, buddhistiske kulturen med en overflod av templer, hellige monumenter og seremonier. Møt den fargerike Akha-folkegruppen som bor i fjellene i nord og opplev det ekstraordinære på et cruise opp Mekong til Huay Xai, på grensen til Thailand. Etter år med isolasjon, er det mange som nå har oppdaget denne skjulte perlen, med bratte, jungelkledde daler bebodd av motstandsdyktige samfunn, som lever i et forfriskende rolig tempo. Dette sjarmerende landet har virkelig en smittende, avslappet atmosfære.

Luang Prabang 

Det tidligere kongelige tilholdsstedet, koselige Luang Prabang, har et stort utvalg av gylne templer og klostre, og gatene er ofte fylt med stille prosesjoner av munker. Bli med en erfaren guide på en spasertur i den fascinerende gamlebyen, som er på UNESCOs verdensarvliste. Opplev den utsøkte arkitekturen, som er en godt bevart blanding av ulike stiler. Anbefalte hoteller er Amantaka, Rosewood Luang Prabang og Belmond La Residence Phou Vao.

Avslutt med et privat elvecruise langs Mekong-elven, mens du nipper til en cocktail og nyter deilige kanapéer. Tre mil sør for Luang Prabang finner du de fantastiske fossefallene Kuang Si Falls, som må oppleves.

KONTAKT OSS

Opplev hele Laos på en rundreise

I den lille hovedstaden Vientiane, ved elvebredden til Mekong, kan det meste av sightseeing gjøres til fots, på sykkel eller ved å leie en Songthaew (ombygd pick-up). Byen, som gir en landsbystemning, tilbyr et stort utvalg av hoteller, restauranter og fortauskafeer med en fransk atmosfære. Den arkitektoniske stilen fra kolonitiden står i kontrast til de gamle, buddhistiske templene som er spredt rundt.

I sør finner du den sjarmerende byen Champasak, som er populær for sine opplevelser. Wat Phou, et gammelt hindu-tempelkompleks, oppført på UNESCOs verdensarvliste, er hovedattraksjonen i området, og ligger i fantastiske, naturlige omgivelser, men det er mye mer å se. Oppdag franske kolonibygg og buddhisttempler, eller ta en båt til Mekong-øya Don Daeng. Slapp av i det rolige miljøet og oppdag det lokale landsbylivet på en sykkel. Dra på utflukt til en av de mange kaffeplantasjene og Bolaven Plateau, med sine flotte turmuligheter og imponerende fossefall.

Med så mye å se og gjøre, er en privat rundtur for å besøke de mest bemerkelsesverdige, kulturelle og historiske stedene et must. Laos grenser til fem andre land, som gjør det perfekt for kombinasjon med flere steder, spesielt Kambodsja, Thailand og Vietnam. Vi setter sammen en flott tur som inkluderer alt fra opplevelser, kultur, historie, nydelig mat og elvecruise til avslapping på en nydelig strand. Alltid med privat guide, skreddersydd til dere.