Skip to main content

En uforglemmelig opplevelse: Familiesafari i Afrika

2 barn på safari i Kenya

Barn koser seg på safari i Enasoit Camp i Kenya.

Å dra på safari i Afrika er en drøm for mange eventyrlystne voksne. Men visste du at en familiesafari kan være en like spennende og minnerik opplevelse? Å utforske det afrikanske dyrelivet sammen med dine kjære er en fantastisk måte å skape felles minner og oppdage den naturlige skjønnheten som kontinentet har å tilby.

Velg riktig destinasjon:

Afrika er et enormt kontinent med et bredt spekter av safaridestinasjoner. Når du planlegger en familiesafari, er det viktig å velge et sted som passer for alle aldre og interesser. Sør-Afrika, Kenya, Tanzania og Botswana er blant de mest populære destinasjonene for familiesafarier på grunn av deres varierte dyreliv og tilrettelagte fasiliteter. Hvilket sted som passer best til akkurat din familie vil vi kunne kartlegge gjennom en telefonsamtale eller et Teams-møte.

Sikkerhet først:

Sikkerhet bør alltid være en prioritet når du reiser, spesielt med barn. Velg en pålitelig turoperatør som har erfaring med familiesafarier og tar alle nødvendige sikkerhetstiltak. Sørg for at overnattingsstedene er barnesikre og har passende fasiliteter. Følg alltid instruksjonene fra guider og rangers for å sikre en trygg og problemfri opplevelse.

Utrolige naturopplevelser:

Barn har en naturlig nysgjerrighet og en fascinasjon for dyreliv. En safari gir dem muligheten til å oppleve og observere majestetiske dyr i deres naturlige habitat. Fra elefanter og løver til sjiraffer og sebraer; barna vil bli fascinert av de fantastiske skapningene de får se.

Utvid horisonten:

Barna kan lære om forskjellige dyrearter, deres levesteder, atferd og økosystemet generelt, men en familiesafari handler ikke bare om dyrene, det er også en flott mulighet til å oppleve og lære om kulturen og menneskene i Afrika. Besøk lokale landsbyer, bli kjent med de innfødte stammene og lær om deres tradisjoner og levesett. Dette kan bidra til å utvide deres horisonter og utvikle en forståelse og respekt for forskjellige kulturer, samt berike hele familiesafariopplevelsen.

Tilrettelagte aktiviteter:

Mange lodger og camper tilbyr spesialtilpassede aktiviteter for barn. Dette kan inkludere guidede turer med erfarne rangers, naturvandringer, matlagingskurs, game drives og lek i bassenget. Disse aktivitetene er utformet for å engasjere barna og gjøre safariopplevelsen mer tilgjengelig og givende for dem. Her er en fin oversikt: Aktiviteter for barn i Elewandas safari lodger. Generelt anbefales safari til barn fra 7 år og oppover. Det finnes mange lodger som aksepterer yngre barn også, men da har man gjerne en egen bil til game drives, slik at de kan tilpasses barnas behov. Det er viktig å merke seg at barnets alder og interesse kan påvirke opplevelsen av en safaritur. Noen barn kan være mer tålmodige og interesserte i naturen enn andre. Vurder derfor barnets behov og interesser når du planlegger en familievennlig safari.

Skap minner sammen:

Ta med kameraer og notatbøker for å fange og dokumentere de fantastiske øyeblikkene dere opplever sammen. La barna være kreative og oppmuntre dem til å skrive ned eller tegne det de ser og føler underveis. Disse minnene vil være uvurderlige og kan deles og snakkes om i årene som kommer.

Planlegging og forberedelse:

Involver barna i planleggingsprosessen og forbered dem på hva de kan forvente på safari. Les bøker eller se dokumentarer om afrikansk dyreliv sammen, slik at de får en forståelse for hva de kommer til å se og oppleve. Dette vil gjøre opplevelsen enda mer spennende når dere ser dem i deres naturlige habitat. Vi anbefaler å bestille ca. 9 måneder før avreise, men ved høysesong som juli, august og i julen kan man med fordel være enda tidligere ute. Det kan også være lurt å sette av penger tidlig, da en safariopplevelse av god kvalitet koster en del, til gjengjeld er det meste inkludert og man får minner for livet!

Overnattingen:

Det finnes egne telt og hytter for barnefamilier som gjerne har 2 soverom og er tilrettelagt for barn. Er dere en litt større gruppe så kan det være et alternativ å leie hele lodgen for eksklusiv bruk, eller en fullt bemannet villa. De fleste ønsker å avslutte med en badeferie og da finnes det mange alternativer litt avhengig av sesong og reisemål. Populære steder er Mauritius, Seychellene, Zanzibar og Mosambik, men det finnes også andre flotte steder. Det er også mulig å kombinere med for eks. Victoriafallene, Cape Town eller Garden Route i Sør-Afrika. Alle disse stedene har flotte, familievennlige hotell og villaer.

Barns om leker ved familieteltet. Cottar`s Safari

Cottar`s Safari Kenya har flotte familietelt.

Konklusjon:

En familiesafari i Afrika er en unik opplevelse som vil bringe dere tettere sammen og skape uforglemmelige minner. Gjennom å oppleve den utrolige naturen, det fantastiske dyrelivet og den rike kulturen, vil dere skape en dypere forståelse og respekt for verden rundt dere. Så gjør dere klar for eventyr og dra på en familiesafari som vil vare livet ut.

Eksempel med pris: Familiesafari i Kenya 10 netter (2024)

Ta kontakt for et skreddersydd tilbud for deg og din familie.

PS ikke glem å kombinere med litt strandferie også!

Les mer om våre reisemål i Afrika. 

Din reisedesigner

Author Din reisedesigner

More posts by Din reisedesigner