Skip to main content

Madagaskar

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Antananarivo

Din reisedesigner

Språk
Gassisk og fransk

Valuta
Madagassisk ariary (MGA)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 27 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 47%, lokal tro ca. 42%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 2 timer (+ 1 time sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger visum for innreise til Madagaskar. Turistvisum for inntil 30 dager utstedes på flyplassen ved ankomst. Passet må være gyldig i 6 mnd etter utreisedato og ha to ledige sider til visumet.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

Madagaskar

Madagaskar er et uberørt paradis, med et mangfoldig landskap som inkluderer både ørken, alléer med baobabtrær og tropisk regnskog. Vill, utemmet og hjem til hele 5% av verdens dyreliv, og store områder på denne fascinerende øya er knapt utforsket.

Madagaskar’s isolasjon har skapt en unik fauna, med 70% av artene som er endemiske. Oppdag fargerike panterkameleoner, sjeldne fugler som blåkoa, og forunderlige lemurer som ringhaler, indrier, muslemurer og sifakaer. Det eneste rovdyret som holder til her er fossa, som ligner en rev. Utforsk de 46 nasjonalparkene og reservatene som beskytter disse fantastiske skapningene. Bli med oss på et eventyr som tar deg til Madagaskar, hvor naturen, strendene og dyrelivet vil forbløffe deg.

Bli med inn i regnskogen

Erfarne guider vil ta deg med dypt inn i hjertet av Madagaskars regnskog, på nattlig kjøretur for å få øye på bl.a. gekkoer, lemurer og kameleoner. Det er få steder i verden som tilbyr et slikt biologisk mangfold som Madagaskar, og fortsatt uberørt av turisme.

Fotturer på Madagaskar utforsker de sjeldent tråkkede stiene i det sør-sentrale og østlige hjørnet av øya. Forvent kalksteinsmassiver, månelignende landskap og sjeldent intakte regnskogområder som skjuler hundrevis av endemiske arter. Turen er med en guide som enkelt kan navigere på kartløse stier.

En rundreise starter gjerne i den sjarmerende hovedstaden Antananarivo, med sin brosteinskledde gamleby og trehusbebyggelse. Turene har gjerne temaer som fotografering, fugletitting eller dyreliv. Vi designer turer basert på årstid, budsjett og deres ønsker, og uansett om det er snakk om en bryllupsreise eller en familieferie, så vil en ferie til Madagaskar gjøre et stort inntrykk.

KONTAKT OSS

Nosy Be og vakre strender

Den beste tiden å besøke landet er i perioden april til oktober. Nord-Madagaskar er for deg som ønsker å kombinere et flott utendørs eventyr med en avslappende strandferie. Antsiranana-området er en godt bevart hemmelighet. Havnebyen var tidligere en fransk koloni og er fortsatt kjent for det forrige navnet, Diego Suarez. Dette er verdens nest største naturlige bukt, etter Rio de Janeiro. Vannet er turkist og langgrunt, perfekt for snorkling.

Det finnes mange fiskelandsbyer i området, og den stranda Ramena er spesielt vakker. Herfra er det lett tilgang til dyrelivet i Amber Mountain nasjonalpark med sine fossefall og Ankarana reservatet med sine kalksteinsformasjoner.

Uutviklede, hvite sandstrender strekker seg langs kysten og det krystallklare, turkise vannet. Dette er et perfekt reisemål for strandferie også. Kombiner fotturer og fjellklatring med kite-surfing og dykking. Uansett hvilken interesse du har, vil du skape uforglemmelige minner her.

Nosy Be

Nosy Be, er en populær øy utenfor Madagaskars nordvestkyst, med egen flyplass. Øya kalles «Perfumed Isle» på grunn av sin overflod av ylang-ylangblomster, vaniljeplanter og pepperplantasjer. Kjent for vakre strender med palmer, turkist vann, og eksepsjonell dykking og snorkling. Nosy Be er omgitt av flere små, pittoreske øyer – inkludert Nosy Komba og den private øya Tsarabanjina. Her bor du på lekre Constance Tsarabanjina, 5* barfot-luksus.

Dette flotte landet har flere luksuriøse 5* resorter, sjarmerende boutique hoteller og eco-lodger. Vi designer en rundreise som inkluderer alle høydepunktene. Kombiner gjerne sol og bad på Madagaskar med safariKenya. Ønsker du en ultraluksuriøs ferie? Prøv en kombinasjon med safari i Zambia og privat jet til Madagascar! Ta kontakt for bestilling og hotellinfo!