Skip to main content

Sør-Afrika

HØYDEPUNKT

  • Dra på safari og opplev Sør-Afrikas ville dyr på nært hold
  • Lei en bil og kjør langs Garden Route
  • Ankom Cape Town i elegant luksus med Rovos Rail
  • Ta et par netter i Stellenbosch eller Franschoek, kjent for utmerket vin og nydelig mat
  • Nydelige Cape Town og utsikten fra Table Mountain

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Pretoria (administrativ)

Din reisedesigner

Språk
11 offisielle språk, inkl. engelsk og afrikaans

Valuta
Sør-afrikansk rand (ZAR)

Din reisedesigner

Innbyggere
57,7 mill.

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 80% og islam ca. 2%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+1 time (0 time sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er ikke krav om visum til Sør-Afrika for norske borgere for besøk inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minimum 30 dager etter at besøket forventes avsluttet, og må inneholde minst to blanke sider.

Den reisende er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og visum ved innreise.
Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Sør-Afrika er en helårsdestinasjon. Den aller beste tiden å reise på avhenger av hvor du drar, og hva du ønsker å oppleve. På grunn av landets varierende landskap er det store forskjeller i de ulike delene av landet.
Cape Town og områdene rundt er best på sommeren, dvs. november til april. Garden Route er for eksempel varm og tørr fra november til februar, samtidig som muligheten for å se hval er størst i perioden juli til november.

Fugletitting i de nordlige regionene er best på sommeren, mens safari er best i de kjøligere vintermånedene (mai til september) når vegetasjonen ikke er så tett, og dyrene flokker seg rundt vannhullene i tørketiden. Cape Town ligger på rundt 12 grader i snitt på vinteren og 22 på sommeren, mens Krügerparken er noe varmere.

SØR-AFRIKA

Sør-Afrika er et av de vakreste, og mest varierte landene, på planeten. Her er virkelig noe for enhver smak, enten du ønsker en luksuriøs bryllupsreise eller en uforglemmelig familiesafari. Landet kan skryte av ypperlige safarimuligheter sammen med noen av de mest luksuriøse innkvarteringene i Afrika. For det lille ekstra anbefaler vi en tur med Rovos Rail.

Smak fantastisk mat og vin i fargerike Cape Town og på de nærliggende vingårdene, kjør den ikoniske Garden Route og opplev det utrolige dyrelivet på nært hold i en av de mange nasjonalparkene og viltreservatene. 

Med en behagelig temperatur året rundt og flere malariafrie soner er dette kontrastfylte landet den perfekte luksusdestinasjonen for eventyrlystne i alle aldre. Kombiner safarien med noen late dager på stranden på for eksempel Mauritius eller i Mosambik. Her kan du lese mer om bryllupsreiser til Mauritius som er fint å kombinere med safari i Sør-Afrika. Nabolandet Namibia er også en spennende kombinasjon.

KONTAKT OSS

CAPE TOWN OG WESTERN CAPE

Cape Town er en av Sør-Afrikas mest urbane byer, og har en sterk europeisk påvirkning, med sine historiske kolonibygninger, vakre offentlige hager, nydelig mat og middelhavsklima. En herlig blanding av solfylte strender, livlige nabolag, spektakulært kystlandskap og spennende historie.

V&A Waterfront ligger i hjertet av havnen, og er den pulserende byens midtpunkt, med butikker, restauranter og gallerier.

Cape Town har en fantastisk beliggenhet ved et av Sør-Afrikas mest ikoniske landemerkerTable Mountain, mellom Atlanterhavet og Det indiske hav. Hvis du vil være aktiv, hvorfor ikke utforske en av de 350 turstiene som fører opp til toppen? Turen opp tar ca. 2-3 timer. En mer avslappende måte å nå toppen på er å ta taubanen, som kun tar 5 minutter.

Besøk de berømte pingvinene

En tur til Boulders Beach, hjem til en pingvin-koloni, er et høydepunkt for alle som besøker Cape Town. Det er en av hovedstadens mest besøkte strender, og er det eneste stedet i verden hvor du kommer så nær afrikanske pingviner.

Kjent for sin forferdelige historie, hvor bl.a. Nelson Mandela sonet 18 av sin 27 år lange fengselsstraff, er Robben Island nå på listen over UNESCOs verdensarvsteder og et must å besøke.

VINGÅRDER I SØR-AFRIKA

Kun en liten times kjøretur fra Cape Town, men Cape Winelands har mange flotte boalternativ og er verdt en natt eller to. Dette er også et ypperlig område for firmatur, med masse aktiviteter som sykling, golf og selvfølgelig vinsmaking.

Stellenbosch, den nest eldste byen i Sør-Afrika, er kjent for sin naturlige skjønnhet, sine avenyer med eiketrær og sin spesielle arkitektur – og selvfølgelig sine vinruter. Det er en universitetsby, så til tross for sin lange historie beholder den en ungdommelig stemning.

Byen er omkranset av vingårder, og har et bra utvalg av hoteller, kafeer, restauranter, butikker, gallerier og museer. Byen er ganske liten, så parker bilen og vandre rundt til fots.

Franschhoek

Den koselige byen Franschhoek («Det franske hjørnet») er en sjarmerende blanding av gallerier, gourmetrestauranter og unike butikker, omgitt av imponerende fjellandskap og noen av de fineste vineiendommene i landet.

De kaller seg Sør-Afrikas mat- og vinhovedstad, og her er det franske kjøkkenet dominerende. Dette er en by man utforsker i rolig tempo; nyt et glass vin i solen, smak på de lokale delikatessene og spaser gjennom de koselige gatene. Etter å ha kost deg i byen, venter den vakre Franschhoek-dalen, med turer og smaksprøver fra vingårdene.

SAFARI I SØR-AFRIKA

Alle reiser til Sør-Afrika bør inneholde et besøk i en av de mange nasjonalparkene eller viltreservatene for å utforske dyrelivet. Landet er verdenskjent for sine etablerte viltreservater, luksuriøse hytter og viktig bevaringsarbeid. Landet har mye uberørt villmark, variert terreng og mangfoldig fugle- og dyreliv

Den ikoniske Kruger nasjonalpark er et av Afrikas største og eldste viltreservater med et mangfoldig økosystem som spenner fra savanne til tropisk skog. Her finner man et stort og variert utvalg av vilt, inkludert elefant, leopard, neshorn, løve, gepard, sjiraff, flodhest, buffalo og sebra.

Bo utenfor nasjonalparkene i et privat reservat

Av private viltreservat vil vi spesielt anbefale Sabi Sand Game Reserve, kjent for fantastiske leoparder, og Phinda Private Game Reserve lenger sør, med mange neshorn og geparder. Sør-Afrika er et ideelt safarireisemål for familier, og tilbyr lett tilgjengelige malariafrie safarier, som de innenfor Madikwe Game Reserve i North West Province, eller Eastern Cape (perfekt å kombinere med den vakre Garden Route).

Uansett hvor du drar finner du luksuriøse lodger, med service av høyeste kvalitet, utmerket mat og uforglemmelige opplevelser.

Man kan også gifte seg i den sørafrikanske bushen. Bryllupsreise eller ei, Mauritius og Seychellene er ekstremt populære destinasjoner for en strandfinale etter safarien. Hva med å bo på en avsidesliggende strandresort i Mosambik?

Bilferie Garden Route

Begi deg ut på en fantastisk biltur langs Sør-Afrikas Garden Route. Denne ikoniske ruten er en oase for kresne reisende som søker majestetisk natur og spennende aktiviteter. Førsteklasses overnatting venter, fra små sjarmerende boutique hoteller til lodger og villaer. Start med noen netter i Cape Town og kjør innen Cape Winelands før turen fortsetter østover.

Stopp i den lille fiskerbyen Hermanus der hvalsafari er mulig fra ca. juli til november. De kan sees fra land, båt, kajakk eller med fly. Fortsett videre noen timer og du vil komme til Knysna, en rolig liten by ved bredden av en elvemunning. Her kan du bli med på båttur og ikke minst spise østers, som de er så kjent for.

Like ved finner du Plettenberg Bay med sine nydelige sandstrender, mange delfiner og vingårder. Det er mange friluftsaktiviteter i området, inkludert terrengsykling, ridning, golf, kajakk og dykking.

Utforsk Garden Route nasjonalpark hvor du kan prøve deg på blant annet bungee jump fra Blaukrans bridge, zip-lining, juving og rafting.
Ved ankomst Port Elizabeth kan du besøke en av de mange safari lodgene i Addo Elephant National Park. Dette er et malariafritt område med korte avstander og er derfor spesielt godt egnet for barnefamilier.

Fra Port Elizabeth flyr du videre til Johannesburg, hvor du har mange muligheter om du ikke vil reise hjem. Dra på safari i Krugerparken, eller kanskje avslutte med sol og bad på Seychellene, Mosambik eller Mauritius?

NAMIBIA

ROVOS RAIL