Skip to main content

Fransk Polynesia

HØYDEPUNKT

  • Dra på øyhopping i Fransk Polynesia
  • Slapp av på hvite sandstrender
  • Opplev fossefall og skogkledde fjell
  • Bo i vannvilla på Bora Bora
  • Lei en katamaran med besetning og seil i en av verdens vakreste skjærgårder
  • Dra til en øde motu (holme) med en utriggerkano for en privat piknik
  • Vannsport i alle varianter

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Papeete (Tahiti)

Din reisedesigner

Språk
Fransk og polynesisk

Valuta
CFP-Franc (XPF)

Din reisedesigner

Innbyggere
ca. 290 000

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 84%, ingen ca. 6%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
-11 timer (-12t sommertid) på Tahiti

Din reisedesigner

VISUM

Det er ingen visumplikt for norske borgere til Tahiti og Fransk Polynesia for inntil 90 dager. Passet må være gyldig i 6 mnd etter avreise.

Den reisende er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og visum ved innreise. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til landets ambassade.

KLIMA

Fransk Polynesia har sommer hele året! Imidlertid kan du skille mellom to sesonger, tørt og regnfullt. Den første varer fra mars til november og har temperaturer mellom 21 ° C og 27 ° C; den andre, fra desember til slutten av februar, er litt varmere 25-35 ° C. Øyene er da mer utsatt for tropiske regnbyger, som er kraftige, men som sjelden varer lenger enn 30 minutter om gangen.

Vegetasjonen i Fransk Polynesia er spesielt frodig i regntiden. De friske passatvindene fra Stillehavet virker oppfriskende og gir en behagelig temperatur.
Øygruppene lengst i sør, Austral- og Gambierøyene, har noe kjøligere temperaturer enn Selskaps- og Marquesasøyene. Tuamotu-øyene, har nesten 3000 soltimer per år, som tilsvarer over 8t per dag i snitt.

FRANSK POLYNESIA

Fransk Polynesia, også kjent som Tahiti, er et fransk, oversjøisk paradis med 118 øyer i det sørlige Stillehavet. Dette eksklusive reisemålet vil overgå alle forventninger!

Landet som opptar et område større enn Europa, er delt inn i fem øygrupper; Tuamotuøyene, Gambierøyene, MarquesasøyeneAustraløyene og de berømte Selskapsøyene med Tahiti, Moorea, Bora Bora og Brandos paradisatoll Tetiaroa.

Vi har bl.a. økonomiklasse, premium economy og business class med Air Tahiti Nui og Air France som har fine ruter fra Norge via Paris og Los Angeles. Med Air France kan du i tillegg oppgradere til first class. Flytiden til Tahiti inkludert venting i transitt er ca. 27-30 timer hver vei.

Reisen mellom øyene er enkelt med fly eller båt, og et opphold her er ikke komplett uten å oppleve en bungalow over det krystallklare vannet. For kombinasjoner anbefaler vi Selskapsøyene og Tuamotuøyene. Dykking og snorkling er en fest for sansene med de levende korallrevene og fargerike fiskene.

Naturelskere vil bli fortryllet av de frodige vulkanske landskapene og skjulte fossefallene. De turkise lagunene, hvite sandstrendene og majestetiske grønne vulkanene vil overvelde deg. Fransk Polynesia er det ideelle reisemålet for bryllup eller bryllupsreise.

For en eksklusiv opplevelse, kan du leie en katamaran eller yacht med mannskap, eller bli med på cruise med for eksempel Windstar Cruises eller Paul Gauguin Cruises. Fra 2026 kan du dra på cruise med Silversea i Fransk Polynesia.

Vi har valgt ut de beste bungalowene og resortene for å sikre deg et luksuriøst og uforglemmelig opphold. Velkommen til Fransk Polynesia, der fransk eleganse møter tropisk sjarm – din ultimate reisedrøm!

TAHITI

Tahiti som er den største og livligste øya. Kronet med en sirkel av majestetiske topper, ruver øya over Sør-Stillehavet som en stolt dronning.

Det fjellrike landskapet på Tahiti er utsmykket med mystiske daler, klare bekker og høye fossefall. Øya, og landets, høyeste punkt, Mont Orohena, er hele 2241 moh.

Papeete

De fleste av øyas befolkning, på rundt 185 000, bor nær kysten, og etterlater det indre av øya nesten urørt, til tross for sin nærhet til den travle hovedstaden, Papeete. Her finnes fine restauranter, nattklubber, livlige markeder, museer og perlebutikker.

Mange besøkende oppdager at øya Tahiti er mer enn et stoppested over natten, og utvider oppholdet for å nyte utvalget av utflukter, shopping, god mat, fantastisk natur og uteliv. Opplev polynesisk kultur, musikk og dans!

Tahiti kan tilby svarte sandstrender på østkysten, hvite sandstrender på vestkysten, dykking, legendariske surfeplasser, fjellrike topper i øde frodige daler og flotte resorter.

Det tar ca. 8t å fly til Tahiti fra California, så når man først reiser så langt, anbefaler vi at man er på tur 2-3 uker og kombinerer flere øyer. Kanskje til og med legger inn et stopp på et lekkert hotell i LA? Er dere en liten gruppe eller en større familie så har vi store, flotte villaer til leie i Los Angeles.

MOOREA

Dramatiske topper, innhyllet i smaragdgrønn skog, stiger opp fra det lyse, turkise vannet i lagunen som omgir øya Moorea. Kun 15 min med fly eller 30 min med båt nordvest fra Tahiti, er dette en vakker øy som venter på å bli utforsket. Den glitrende, asurblå lagunen er hjemsted for piggrokker, revhaier og skilpadder, og er et flott sted å snorkle, kjøre vannscooter eller padle.

Er du heldig får du oppleve de majestetiske knølhvalene når de glir gjennom havet mellom juli og november. På fjellsiden overvåkes det skarpe landskapet av åtte topper inkludert et praktfullt, eldgammelt vulkansk krater, som nå har blitt en frodig dal med fossefall. Det er det perfekte området for fotturer, hesteridning eller utforsking på en firehjuling.

Ta en sightseeing med helikopter, eller lei en yacht eller katamaran for dagen, komplett med kaptein og mannskap. Besøk   kunstgallerier og noen av de mange flotte restaurantene. Opplev et av de mange polynesiske showene og se forestillingene ved stranden til den dramatiske Fire Dance.

Møt lokalbefolkningen

Spaser mellom hager fulle av blomster, hvite sandstrender og ananasplantasjer, se på fiskere i utriggerkanoer eller lytt til lyden av ukulele, mens du sitter under et hibiskus-tre. Du vil nyte disse magiske øyeblikkene!

Det finnes en håndfull eksklusive resorter på øya, hvorav Sofitel og Hilton er de mest populære. Mange velger en strandbungalow her, for å avslutte med en bungalow over vannet på Bora Bora eller en av atolløyene.

BORA BORA

Hvite sandstrender, vann i alle tenkelige nyanser av blå, villaer over vann og kokospalmer som svaier i brisen. For mange er Bora Bora symbolet på en perfekt tropisk ferie.

Denne vulkanske øya ligger i en av de vakreste lagunene i verden, omgitt av korallrev. Kun én times flytur fra Tahiti, som er en opplevelse i seg selv. Det glitrende vannet har et fantastisk liv under vann. Du kan utforske denne livlige verdenen ved å snorkle og dykke blant stimer med tropisk fisk, skilpadder og skater.

De frodige, tropiske bakkene til det høyeste punktet, Mont Otemanu (727 moh), blomstrer med hibiskus, mens palmekledde motu-er (holmer) sirkler den opplyste lagunen som et delikat tahitisk perlekjede.

Denne sørlige Stillehavsøya kan lett defineres som sentrum for det romantiske universet, med luksuriøse resorter med spa og bungalower over vann, villaer med stråtak, eventyrlige aktiviteter og en fantastisk atmosfære.

Det er lett å forstå hvorfor denne lille øya på 15 km2 blir æret som et av de mest intime og idylliske reisemålene. Enkelt sagt, Bora Bora er en av de vakreste øyene i verden og får deg til å føle kjærlighet ved første blikk.

De beste hotellene på Bora Bora

Noen av de flotteste resortene er bla.a. St. Regis Bora Bora 5*, Conrad Bora Bora Nui 5*, Four Seasons Bora Bora 5*, InterContinental 5*(2 resorter) og Le Bora Bora by Pearl Resort 4*

For mindre grupper har vi Noam Bora Bora (fact sheet pdf), en villa med 7 soverom, fullt bemannet med bl.a. kokk. Nydelig strand, basseng og fantastisk utsikt.

Tupai

Hva om den mest romantiske atollen i verden var hjerteformet og ligger bare noen få kilometer fra Bora Bora?

Tupai har en dobbel lagune og motu-er dekket av palmer. Ta et kort besøk for å heve et glass champagne eller feire bryllupet ditt, omgitt av fantastisk natur på en romantisk, øde øy.

Velkommen til øya som også kalles «Pere», etter gudinnen for ild og lidenskap. Et sted så uberørt og perfekt at det er et privilegium å besøke den.

Fransk Polynesia. The Brando. Den vakre lagunen til Tetiaroa i Fransk Polynesia

TETIAROA (The Brando)

Skuespilleren Marlon Brando falt pladask under innspillingen av «Mytteriet på Bounty» i 1960 og ble senere eier. Nå kan du følge i kjølvannet av kongelige og Hollywood-stjerner, kun 20-minutter fra Tahiti med privatflyThe Brando er det perfekte stedet for en avslappende, eksotisk ferie!

Eksklusiv og bærekraftig resort

The Brando er en intim resort som åpnet i 2014 på Motu Onetahi og satte en ny standard for luksuriøs innkvartering i Fransk Polynesia. Det er unikt på alle måter og er helt avhengig av fornybar energi, og er et bærekraftig og økovennlig feriested. Nesten usynlig fra havet, er de 35 villaene vakkert integrert i det fantastiske landskapet.

Resorten er plassert på en av et dusin privateide, små holmer som omgir en spektakulær, tre kilometer bred lagune. Disse privateide øyene er eksklusivt tilgjengelige for feriestedets gjester og besøkende forskere.

Et fristed for fugler, havskilpadder og all slags marint liv, Tetiaroa beskytter en av de største fuglekoloniene i landet. Fugler kommer for å hekke i dette ubebodde tilfluktsstedet, og deres miljø respekteres og bevares.

Tetiaroa er verdsatt blant polynesiere som kjenner det som et hellig sted. Så hellig at de hvite sandstrendene og den glitrende lagunen, til denne ubebodde atollen, en gang var et eksklusivt tilfluktssted for de tahitiske kongelige.

TAHA'A

Tiden ser ut til å ha stoppet på Taha’a, en hemmelighetsfull og bortgjemt øy. Mens du rusler langs stier over øya, vil du oppdage uberørt vegetasjon. Taha’a er en ekte botanisk skjønnhet. Hennes fruktbare daler og skrånende åser er dekket av banan-, vannmelon- og kokosnøtt-lunder.

Duften av vanilje

Øya er passende formet som en blomst, og er også et enormt naturlig drivhus for den høyt verdsatte Tahitiske vaniljeorkideen. Takket være denne overflod, gjennomsyrer den berusende duften av vanilje luften i Taha’a, som dyrker nesten 80% av all vanilje produsert i Fransk Polynesia. Det kreves mye kunnskap og arbeid for å dyrke dette utsøkte krydderet, som brukes i alt fra det lokale kjøkkenet til avslappende aromaterapi.

Vi anbefaler å besøke en av de mange plantasjene og kjøpe vaniljestenger for å ta en smak av Taha’a hjem. Her finner du nydelige strender, intrikate korallhager og bortgjemt ro.

Taha’a er kun tilgjengelig med båt, noen få minutter fra flyplassen på søsterøya Raiatea, som deler den samme gjennomsiktige lagunen. Et av våre favorittvalg for en romantisk bryllupsreise; dette er en fantastisk øy å koble sammen med Bora Bora, eller til og med besøke i stedet for Bora Bora.

Hold deg på nordvestkysten, og du kan beundre Bora Bora på lang avstand, og se solen gå ned bak hennes ikoniske silhuett. Her anbefaler vi å bo i en villa på en av de små, private øyene, som Vahine Island Resort & Spa, med kun 3 bungalows i vannet, 6 på stranden + en villa med 6 soverom. Ellers har Le Taha`a Island Resort & Spa 5*, en del av Relais & Chateaux fantastiske vannvillaer og strandvillaer med eget basseng.

RAIATEA

Flytid er omtrent 45 minutter fra Papeete, eller bare noen få minutter fra naboøyene Huahine eller Bora Bora. Øya deler sin ekspansive lagune og det omkringliggende korallrevet med søsterøya Taha’a. Denne sentrale beliggenheten og den store beskyttede lagunen, gjør Raiatea til en av de beste øyene i Fransk Polynesia for seiling, havfiske og dykking. 

De fleste båtutleie-selskapene og marinaene har valgt å etablere seg rundt Raiatea. Øya er vert for et stort antall fortøyninger i et uberørt og fantastisk miljø, med vulkankrater og fossefall. Raiatea er et unikt paradis for forskere og naturelskere på grunn av sin sjeldne flora og fauna.

Mont Temehani (1017 moh), beskytter rundt 30 endemiske planter, inkludert tiare apetahi. Denne vakre, hvite planten blomstrer kun ved daggry! Øya har også den eneste farbare elven i Fransk Polynesia. Dra på en uvanlig utriggerkanotur, i hjertet av en tett tropisk skog av hibiskus, bambus og kastanjetrær!

Polynesias fødested

Denne legendariske øya antas å være det opprinnelige fødestedet til Polynesia, og er en hemmelig hage av gamle myter og skjulte templer. Raiatea, som oversettes til «fjern himmel», var en gang det kulturelle og religiøse sentrum av Selskapsøyene og er fortsatt et sted for pilegrimsreiser.

Besøk en vaniljeplantasje på naboøya, en perlegård eller det historiske stedet Taputapuatea, som er på UNESCOs verdensarvliste. Det er et par sjarmerende hoteller på øya, samt flere pensjonater og gjestehus. Enten du ønsker å utforske øyas indre jungler eller seile på det safirblå vannet, vil denne øya imponere.

HUAHINE

Huahine består av to øyer: Huahine Nui i nord og Huahine Iti i sør, forbundet med en bro med utsikt over en dyp, krystallklar lagune. 6000 mennesker bor på disse frodige øyene, og hovedbyen er Fare som ligger i nord, nær flyplassen. Det er et relativt stille sted med butikker, bank, matbiler, nettkaféer og suvenirbutikker.

Tilbaketrukket og autentisk, inspirerer Huahine deg med en fortryllende magi takket være den hemmelighetsfulle og mystiske siden. Finn naturlig skjønnhet, møt lokalbefolkningen, utforsk de uendelige mulighetene for eventyr og avslapning.

La deg trollbinde!

Huahine trollbinder deg fra det øyeblikket du ankommer. Med sine frodige skoger, det utemmede landskapet og sjarmerende landsbyer, er Huahine en av Fransk Polynesias best bevarte hemmeligheter, et sted hvor du kan bo som en lokal, bare en 40-minutters flytur fra Tahiti. 74km2 med praktfulle bukter og hvite sandstrender i kontrast til det høyeste punktet Mont Turi (669moh).

Relativt uendret av den moderne verden, tilbyr Huahine det langsommere tempoet i gamle Polynesia. Med bare åtte små landsbyer spredt over øya, ønsker de få innbyggerne deg velkommen med stor vennlighet. Vann- og landaktiviteter florerer rundt øya, men det finnes kun et par greie hoteller her. Et alternativ kan være å leie en katamaran og ta et stopp her mens dere seiler gjennom skjærgården.

MAUPITI

Maupiti, som ligger 40 km vest for Bora Bora, er en liten øy på 11 km2, tilbaketrukket og autentisk. Om du flyr fra Papeete (50min) eller tar båten fra Bora Bora, vil Maupiti umiddelbart forføre med sin prakt og sitt rolige tempo.

Storslått landskap, med endeløse hvite sandstrender både på øya og motu-ene. Legendariske steinete topper og eldgamle marae (ånder), smelter fint sammen med innbyggernes vennlige og smilende stil.

Den uovertrufne sjarmen til Maupiti gjenspeiles i alle innbyggerne (1200), og de familieeide gjestehusene hvor du vil bli introdusert for den tahitiske livsstilen. Her reiser folk for det meste på sykkel eller med kano, som er fantastiske måter å ta seg tid til å utforske øyas skjønnhet. Spaser langs den lille veien, og nyt hvert eneste øyeblikk av tiden din i Fransk Polynesia.

Natur og mystikk

Helleristninger ble skåret ut på store steiner i Haranae-dalen, mens den legendariske utriggerkanoen til halvguden og helten, Hiro, ligger i Vaitia-dalen. Akkurat som andre steder rundt Tahitiøyene, er kombinasjonen av natur og mytiske historier ekstremt sterk her.

Å klatre opp Mont Teurafaatiu (381 moh), gir en fantastisk og uforglemmelig 360-graders panoramautsikt over lagunen, motu-er (holmer) og silhuetten av Bora Bora i det fjerne. Hit kan man dra på en utflukt, og om man ønsker å overnatte finnes det noen koselige gjestehus, men ingen hoteller.

TUAMOTUØYENE

MARQUESASØYENE

AUSTRALØYENE

GAMBIERØYENE