Skip to main content

Vietnam

HØYDEPUNKT

  • Cruise rundt kalksteinsøyene i majestetisk Halongbukten
  • Landlig liv og flytende marked i Mekong Delta
  • Den naturlige skjønnheten i Con Dao-skjærgården
  • Gamle, flotte templer og palasser i Hué and My Son
  • Den sjarmerende gamlebyen i Hoi An, et UNESCO-kulturarvsted
  • Fransk arkitektur og kultur i Hanoi

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Hanoi

Din reisedesigner

Språk
Vietnamesisk

Valuta
Vietnamesisk dong (VND)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 97,3 millioner

Din reisedesigner

Religion
Ingen religion ca. 73%, buddhisme ca. 15% og kristendom ca. 8,5%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+6 timer (+5 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er visumplikt til Vietnam for norske statsborgere. Det er mulig å søke om e-visum for inntil 30 dager her. Visum utstedes også av landets ambassader. Passet må være gyldig i 6 mnd etter innreisedato.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Det er to forskjellige årstider i Nord-Vietnam. Det er varmt fra mai til oktober, men den høye luftfuktigheten fører til betydelig nedbør. Været avkjøles fra november til april, og det er mye tørrere. Desember og januar er de kaldeste månedene, med temperaturer ned i 10°C i de fleste områder.

Sentral-Vietnams sommersesong varer fra januar til slutten av august. Været er varmt og tørt, med temperaturer mellom 21°C og 35°C. Mellom september og desember er det mye våtere, selv om temperaturene fortsatt er milde.

Sør-Vietnams varme og tørre sesong er fra november til april, med temperaturer som ofte når 30°C. Resten av året ligger temperaturen på i snitt 25-32°C.

VIETNAM

Vietnam kan skryte av et utrolig mangfold av severdigheter og opplevelser. På en skreddersydd tur til Vietnam, kan du besøke de flytende markedene i Mekong Delta og møte minoritetsgrupper som fremdeles bor i landets fjellrike nord. Gå tilbake i tid i de landlige omgivelsene til de smaragdgrønne rismarkene prikket av lokalbefolkningen med koniske hatter. Seil blant kalksteinsøyer i Halongbukten og slapp av på de strålende strendene i sør.

Du kan også utforske de gamle bygningene og den fantastiske matscenen i Hanoi, og nyte den livlige atmosfæren i Ho Chi Minh-byen. Vietnams rike, antikke historie blir virkelig levende i pagodene, i den tidligere keiserlige hovedstaden Hué og Hoi An. Vietnam trollbinder deg med sitt fantastiske landskap, livlige kultur og fascinerende historie. Vi setter sammen en privat rundreise etter dine ønsker i Vietnam, eller i kombinasjon med andre land som Kambodsja og Laos.

NORDLIGE VIETNAM

Nordlige Vietnam utmerker seg med majestetiske fjellkjeder, hundre år gamle risterrasser og fascinerende etniske grupper. Sapa og Ha Giang ligger helt på grensa til Kina, og har fargerike landsbyer med tradisjonelle markeder. Over 20 ulike minoritetsgrupper lever her. Se frem til mange fine turmuligheter, også med taubane, i et helt unikt landskap!

Langs bredden av Den røde elv, ligger hovedstaden Hanoi, en by låst i tid, men som samtidig går fremover. Ta en sykkeltur og kjenn på atmosfæren i det historiske sentrum. Den vakre innsjøen Hoan Kiem, med et lite tempel, og klassisk kolonial arkitektur, vil etterlate deg fortryllet. Det er utmerkede museer og kunstgallerier å besøke, og når du blir sulten, vil du finne ut at den nordlige gatematen er smakfull og deilig. Dra frem en stol på en av de mange sjarmerende kafeene for å se livet utfolde seg, og få en følelse av byens tidløse rytme.

Ikke langt fra Hanoi venter eventyrlandskapet til Ninh Binh, der kalksteinsklipper vender rett opp fra rismarker, og robåter (hvor de ror med beina) tar deg med på en fascinerende reise gjennom elvegrotter. Dra på jeep-tur og opplev flytende landsbyer og et fantastisk landskap med daler og fjell.

Ha Long Bay

Intet besøk i nord er komplett uten et cruise i tradisjonell seilskute, «junk cruise», i Halong-bukten, 3-4t fra Hanoi. Dette UNESCO-verdensarvstedet, har tusenvis av holmer og kalksteinsformasjoner, flere med grotter og strender. Her kan du også svømme, padle kajakk og for eksempel besøke Ban Ha Bay som har litt færre turister. Vi anbefaler Halong-cruise i 3 dager/2 netter for å få med høydepunktene.

SENTRALE VIETNAM

Sentral-Vietnam er kjent for sine godt bevarte historiske steder, smilende lokalbefolkning og en naturlig skjønnhet. Kysten vil lokke deg med berikende opplevelser, sjarmerende fiskelandsbyer og solfylte dager på stranden.

Spaser nedover de smale gatene i Hoi An’s gamleby, hvor butikker fremdeles ser ut som de gjorde for århundrer siden, og gatene lyser i fargerike lykter hver natt. Denne fredelige og historiske perlen, som også er på UNESCOs verdensarvliste, ligger ved et elveutløp og var en viktig handelshavn.

Ta en tur til den japanske broen med sine flotte utskjæringer eller dra på elvecruise. Se hvordan de koniske hattene blir laget, besøk en av de dyktige skredderne, dra på shopping eller bare slapp av på stranda. Inkluder en utflukt til My son og se de fantastiske ruinene av hindutempler fra helt tilbake til 300-tallet.

Bli kjent med de siste dagene av Nguyen-dynastiet i Hué, hvor kongelige citadeller, graver og templer, ligger langs den rolige Perfume River. Besøk buddhisttempler som Thien Mu Pagoda. Nyt kanskje den beste maten i Vietnam og opplev lokal kunst og håndverk.

Danang

Danang, 3 mil nord for Hoi An, er en moderne storby med høye bygninger. Her er noen av Vietnams mest luksuriøse resorter og topp golfbaner, samt en av landets beste strender. Noen timer unna, finner du Phong Nhas-Ke Bang nasjonalpark, med sine grønne åser, elver, kalksteiner og ikke minst de spektakulære grottene, spesielt Son Doong og Paradise Cave. I tillegg til de fantastiske Tu Lan Caves, ca. 7 mil lenger nord. Fra Danang kan du ta en fantastisk togtur med The Vietage til Quy Nhon, hvor en limousin tar deg til nye Anantara Quy Nhon Villas! Kombiner gjerne med Anantara Hoi An.

SØRLIGE VIETNAM

Sørlige Vietnam tilbyr både livlig, urban energi og et mykt landskap.

Start med noen inntrykksfulle dager i Ho Chi Minh-byen, tidligere Saigon. En metropol hvor små familieeide butikker deler gate med moderne skyskrapere. Ta en Vespatur og besøk The Fine Art`s Museum, Notre Dame og The People`s Committee. Spis vårruller og Pho-suppe før du tar turen under jorden til de utrolige Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen.

Utenfor bygrensene møter du det tøffe Mekong Delta, hvor livet foregår på vann, med et overveldende antall båter, grønne rismarker og avsidesliggende landsbyer. Can Tho er det pulserende hjertet i Mekong Delta. Med mange restauranter, flytende markeder, vennlige mennesker og en innbydende atmosfære, klarer denne provinsen ved elven alltid å imponere.

Cruise på Mekong

Vil du reise i et roligere tempo, er cruise på Mekong, mellom Vietnam og Kambodsja, en populær og minneverdig måte å utforske regionens sjarm på. Dra mellom My Tho i Mekong Delta og Siem Reap, og få et unikt innblikk i livet på disse fascinerende vannveiene. Luksuriøse og sjarmerende skip, hvorav noen med færre enn 10 lugarer. Vi liker godt Aqua Mekong 5* som har 20 flotte lugarer og suiter, og en besetning på hele 40 personer.

Ønsker du å oppleve en litt annerledes side av Vietnam, så dra til Dalat i høylandet, 1500 moh. Mange villaer ble bygget her i kolonitiden for å unnslippe varmen og fuktigheten i lavlandet. Disse fantastiske, arkitektoniske stilene eksisterer der fortsatt. Her finner du fossefall, innsjøer, fjelltopper og grønne skoger. Dette spesielle området som blomstrer så nydelig om sommeren, blir sammenlignet med de franske alpene.

Nydelige strender

De fleste ønsker å avslutte med noen rolige dager på en nydelig sandstrand; da finnes det flere muligheter. Fly til Nha Trang/Cam Ranh, hvor du finner templer, buddhaer og ikke minst palmer og fantastiske sandstrender. Utenfor kysten finnes det flere øyer man kan besøke, fint for snorkling, seilturer, dykking og padling. Noen av landets beste resorter ligger i området og en av våre favoritter er Amanoi, som ligger en times kjøring sydover. En bestselger er Six Senses Ninh Van Bay med sine nydelige villaer helt nede i vannkanten.

En liten kjøretur utenfor Ho Chi Minh finner du flotte Anantara Mui Ne Resort som også er veldig bra med sine pool villas ved stranden!

Phu Quoc

Helt sydvest, ved grensa til Kambodsja ligger Vietnams største øy, nydelige Phu Quoc, litt mindre enn Bornholm. Her finner du fiskesaus-destilleri, pepperplantasjer, markeder, jungel og flotte sandstrender. Verdens lengste taubane over sjø, på 7,9km, forbinder øya med tre naboøyer i syd. Det finnes mange hoteller, hvorav de fleste er store resorter, med mange aktiviteter for barn.

 

Six Senses Con Dao

Con Dao er en liten skjærgård utenfor sørkysten, med noen av landets mest avsidesliggende strender, urørt landskap og vakker natur. 80% av de 16 øyene inngår i en marine- og nasjonalpark, og her finner du et fantastisk liv under vann, inkludert havskilpadder. Den største av øyene, Con Son, var tidligere en straffekoloni for politiske fanger, hvor et tidligere fengsel nå er et museum hvor man kan lære mer om den forferdelige historien. Nå er det blitt en nydelig øy med en søvnig atmosfære, 45 minutters flytur fra Ho Chi Minh-byen. Sjekk inn i en villa med eget basseng på flotte Six Senses Con Dao og nyt livet, langt bort fra den hektiske hverdagen.

LAOS

KAMBODSJA