Skip to main content

Kambodsja

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Phnom Penh

Din reisedesigner

Språk
Khmer

Valuta
Kambodsjansk riel (KHR)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 16,7 millioner

Din reisedesigner

Religion
98% buddhisme

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+6 timer (+5 timer sommertid)

Din reisedesigner

Visum

Det er visumplikt til Kambodsja for norske statsborgere. Det er mulig å søke om e-visum for inntil 30 dager her. Visum utstedes også av Kambodsjas ambassader. Passet må være gyldig i 6 mnd etter innreisedato.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KAMBODSJA

Kambodsja trollbinder reisende med sin fengslende historie, fascinerende arv, overflod av urørt landskap og vennlige mennesker som gjerne deler sin unike kultur med deg. Landet er mest kjent for sine fantastiske templer, men reiser du litt rundt i landet, vil du bli belønnet med mange berikende opplevelser.

I hovedstaden Phnom Penh kan du få et innblikk i historien til Kambodsja under Røde Khmer-regimet. Franske kolonister har etterlatt seg en arv av villaer i europeisk stil og barokkinspirerte hager, best sett langs bulevarden. Du finner også noen herlige restauranter ved elvebredden, flotte hoteller, et vakkert nasjonalmuseum og et overdådig, kongelig palass.

Fra fossefall i nord til sandstrender i sør

I sør kan du nyte den avslappede atmosfæren i søvnige kystbyer og nyte den lokale delikatessen, fersk krabbe, servert fra rustikke hytter ved vannkanten. For den ultimate ferien, bor du på en av de private øyene i Koh Rong-skjærgården, f.eks. i en fantastisk overwater villa med privat basseng. Våre favoritter er Koh Russey Villas & Resorts, Six Senses Krabey Island og ikke minst Song Saa Private Island.

I nordøst beskytter de skogkledde åsene ville elefanter og mektige fossefall, så vel som koselige minoritetslandsbyer. Siem Reap er en livlig by, med pulserende nattmarked, utendørskafeer, matboder, kunstgallerier og den sjarmerende elvebredden.

Lær å lage tradisjonelle retter under et privat matlagingskurs, og tilbring en kveld med å beundre en autentisk teater- og danseproduksjon på populære Phares Circus. En liten tuk-tuk-tur ut av sentrum, og du kan oppleve alt fra de flytende landsbyene i innsjøen Tonlé Sap Lake og fossefallene i Phnom Koulen nasjonalpark, til høydepunktet Angkor Wat.

KONTAKT OSS

ANKOR WAT

Fordyp deg i landets eldgamle historie ved de magiske templene i Angkor. Dette hellige, arkeologiske stedet er på flere hundre kvadratkilometer. Det består av tusenvis av templer og andre religiøse bygninger fra tiden som hovedstad i Khmer-riket. Angkor Wat, som ble påbegynt i 1113, er det største og mest kjente tempelet. Andre høydepunkt er det spøkelsesaktige buddhist-klosteret Ta Prohm, hvor enorme trær vokser gjennom bygningen, og Angkor Thom med Bayon-tempelet, kjent for sine steinansikt.

Besøk dette omfattende tempelkomplekset ved soloppgang, før du vandrer rundt i de intrikate ruinene, hvorav noen fremdeles er gjemt bort i jungelen. Vi anbefaler en guidet tur, slik at du får med deg alle høydepunktene og ikke minst den spennende historien.

Ønsker du en mer omfattende Indokina-reiserute, kan du kombinere Kambodsja med de mange kulturelle perlene i Laos eller Vietnam. Et cruise på Mekong elven, er en flott måte å oppleve de vakre omgivelsene på en avslappende og luksuriøs måte. Det finnes flere cruise å velge imellom. En kombinasjon med Thailand er også populært.

Vi setter sammen reiseruter som inkluderer de høydepunktene og opplevelsene dere ønsker. Det finnes et stort utvalg av nydelige, luksuriøse hoteller i Kambodsja, og her får man mye for pengene! Den beste tiden å reise hit er desember til april.