Skip to main content

Tuamotuøyene

Velkommen til Tuamotuøyene! Med fantastiske, hvite sandstrender med kokospalmer og et krystallklart hav, er de 77 atollene i Tuamotu-skjærgården spredt over et område på mer enn 2 millioner km². Drømmer du om en paradisøy i Stillehavet? Dette er et sted hvor historien om Robinson Crusoe faktisk kunne ha funnet sted. Disse øyene, som ligger ved kanten av verden, er kjent for å danne den største kjeden av atoller på jorden.

Atoll-lagunene er et beskyttet paradis der livet under vann er spektakulært. Dette området er også vuggen til den legendariske Tahitiske kulturperlen, dyrket med kjærlighet, tålmodighet og respekt. Perlegårder ligger nesten vektløse i Tuamotuøyenes laguner, hvor perlene får sine uovertrufne farger og nyanser i blå østers.

Disse små paradisøyene ligger fjernt og idyllisk midt i det blå havet, men er likevel lette å nå via båt/fly. De mest tilgjengelige og besøkte atollene her er Rangiroa, Tikehau, Manihi og Fakarava.

Rangiroa

Denne store atollen består av flere hundre holmer (motu-er) som strekker seg mer enn 177 kilometer, og omgir en dyp lagune, perfekt for dykking. Rangiroa betyr «endeløs himmel», som passer perfekt for den nest største atollen i verden. Et sted som rett og slett ligger utenfor menneskets fantasi. Øya har egen flyplass og flytiden er kun 1 time fra Tahiti.

Rangiroa er kjent over hele verden for sine fantastiske dykkesteder. Både nybegynnere og erfarne dykkere blir imponert over de fantastiske fargene og det marine dyrelivet. De viktigste landsbyene er Avatoru og Tiputa, med korallkirker, lokale restauranter, franske bakerier, og noen få, små butikker.

Besøk Den blå lagunen 

Ta en piknik på en sandbank, snorkle over de utrolige korallhagene eller besøk uberørte holmer hvor ville fugler hekker. Steder som du må oppleve er «Den blå lagunen», som er en lagune i en lagune, og den «rosa sandstranden». Disse sanddynene kommer opp fra revet, og naturlig knuste skjell har gitt den fantastiske, rosa fargen.

Dra på sykkeltur, opplev fantastiske solnedganger, besøk en lokal restaurant for lunsj, lær om perlefiske eller ta et matlagingskurs. Vinelskere kan også nyte vinsmaking på en lokal vingård.

Du kan bo i bungalow på stranden eller over vannet på Kia Ora Resort & Spa (4*), ellers er det noen gjestehus. I tillegg finnes det muligheter for å dra på cruise med overnatting herfra. Er dere en større familie eller en liten gruppe så anbefaler vi den private øyen Motu Fara. Her er det kun 2 villaer som begge har privat basseng. Det er plass til totalt 10 voksne og 2 barn til sammen, men det er mulig å kun leie den ene villaen også. Det følger med 4 ansatte, inkludert privat kokk, samt tilgang til båt.

Tuamotuøyene har færre turister og er populært blant dem som har vært på Tahiti og Bora Bora tidligere.

KONTAKT OSS

Tikehau

Fra himmelen ser denne elegante atollen ut som en krone av hvite og rosa sandstrender som glitrer rundt lagunen. En 55-minutters flytur fra Tahiti, og du er et sted som nesten er for fantastisk til å være sant. Bare om lag 500 innbyggere kaller dette rolige området sitt hjem. Millioner av fisk lever i den uberørte verden i Tikehau-atollen, som er kjent for å være spesielt fiskerik.

Denne ovalformede lagunen, dannet av en serie motu-er, er et ekte naturlig basseng som åpner til et lite pass som heter Tuheiva. Dykkere lar seg alltid begeistre av det fantastiske marinelivet hvor skater, barrakudaer, tunfisk, grå revhaier, havskilpadder og delfiner liker å leke.

For deg som søker avslapping i Fransk Polynesia, vil Tikehaus uberørte sandstrender, som ligger ved den rene og varme smaragdlagunen, definitivt oppfylle forventningene dine.

Utforsk landsbyen Tuherahera og se de imponerende korallrestene som ligger på stranden på sørkysten og danner en naturlig mur. Du vil reise tilbake i tid og oppdage legenden om Kinas bjelle som er nært knyttet til dette stedet. På motu-ene venter rosa sandstrender, et naturens under.

Bo i bungalow på påler i vannet

Det finnes kun ett hotell i atollen, ellers er det noen gjestehus. Vi lager en pakke som inkluderer dette flotte spa-hotellet, uansett om du ønsker å bo på stranda eller i bungalow på påler over vannet.

De mest populære aktivitetene i denne øygruppen er selvfølgelig dykking og snorkling, men også piknik på en øde motu, seiltur, havfiske, utflukt til «The bird island», middag med show, eller bare slappe av på stranda eller i SPA-et. Tuamotuøyene er ikke like kjente som Selskapsøyene, men tilbyr mye av det samme til en litt lavere pris.

Manihi

Tuamotuøyene er kjent for sine perlegårder. Manihi fremkaller drømmen om en øde øy. Det er som om du har kommet gjennom en tidsportal til en uvirkelig tropisk fantasi. Langt fra den moderne verden, trives Mani-ånden i Manihi rundt den krystallklare lagunen, som er stedet for Tahitis første sorte perlegård i 1965. Siden den gang har atollets øyboere vært veldig lidenskapelig opptatt av å produsere perler.

Besøk en perlegård

Det er en mengde perlegårder i Manihis lagune. Et besøk til en av disse gårdene er en unik opplevelse, som hjelper deg med å forstå nøyaktig hvor mye arbeid som går med til å skaffe disse dyrebare perlene. I Fransk Polynesia anser de perlene for å være en inkarnasjon av skjønnheten til deres laguner.

Besøkende elsker Manihis krystallklare vann og de fine sandstrendene. Du kan snorkle i lagunen og drive langs Turipaoa-passet. Her er det enkelt å fiske, og kajakkpadling er den perfekte opplevelsen for både nybegynnere og erfarne. Den fargerike og blomstrende landsbyen Turipaoa, langs passet med samme navn, tilbyr en fredelig Tuamotu-atmosfære. Man kan fly hit fra Tahiti eller Rangiroa, og det finnes en håndfull av gjestehus hvor man kan overnatte.

Fakarava

Det er lett å ikke legge merke til de små, vakre holmene som danner en ring rundt lagunen i Fakaravaden nest største atollen i Fransk Polynesia. Tross alt er det lagunen, og dens skjønnhet, som tar oppmerksomheten din. Det er en renhet i lagunen, og i den stille elegansen til det marine livet som lever i grunt vann, nær kysten. Her virker verden upåklagelig.

Opplev livet i de små landsbyene, med sine bougainvillea-kantede veier, lyse korallkirker, sjarmerende hjem, franske bakerier og restauranter. Lei en sykkel eller kajakk, dra på en utflukt og finn roen her hvor tiden nesten står stille.

Fantastisk liv under vann

Plante- og dyrelivet under vann i Fakarava er bemerkelsesverdig, inkludert sjeldne, endemisk beskyttede arter. Atollen har et så uberørt miljø, at det offisielt har blitt utpekt som et UNESCO-biosfærereservat. Et av formålene med en slik reservat er å kombinere bevaring av naturressurser og menneskelig utvikling på en harmonisk måte.

Fakarava (som betyr «vakker» eller «gjør ting suverent») er like vakker over, som under vann. Den har fluorescerende koraller og guddommelig, varmt vann. Alt du trenger er noe enkelt snorkelutstyr for at du skal bli forelsket i dette oseaniske vidunderet. Dykkere rundt om i verden drømmer om Fakarava, med sine enorme koraller. Flyturen fra Tahiti tar 1t10 og det finnes noen gjestehus å velge mellom. Du kan også besøke øya med båt om du ønsker å cruise noen dager blant Tuamotuøyene.