Skip to main content

Botswana

HØYDEPUNKT

  • Opplev det utrolige dyrelivet i Okavango Delta fra en mokoro (tradisjonell kano)
  • Slå leir under stjernene på Makgadikgadi-slettene
  • Bo i noen av de beste safari lodgene i Afrika
  • Dra på elvecruise med Zambezi Queen på Chobe River

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Gaborone

Din reisedesigner

Språk
Engelsk og tswana

Valuta
Botswansk pula (BWP)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 2,3 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 80%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 1 time (0 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger ikke visum for reiser til Botswana. Passet må imidlertid være gyldig i minst seks måneder etter planlagt utreise, og det må være minst to ledige sider i passet.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Den beste tiden å besøke Botswana er i den tørre sesongen mellom mai og oktober, når du kan forvente varme, solrike dager (22-35°C) og kalde netter. Dette er også når vannstandene i Okavango Delta er på sitt høyeste, og skaper vannveiene og kanalene Botswana er kjent for. Den grønne sesongen (november til april), er varm og fuktig, men kan også være en fin tid å reise, spesielt til ørkenområdene og saltslettene.

BOTSWANA

Oppdag det ekstraordinære dyrelivet, og det avsidesliggende, uberørte og mangfoldige landskapet i en av Afrikas beste safaridestinasjoner! Best kjent for flomslettene i Okavango Delta med sitt enorme dyreliv og utrolige landskap og Chobe nasjonalpark med sine elefantflokker. Kalahari-ørkenen med sine baobabtrær og spesialtilpasset dyreliv, og de fascinerende Makgadikgadi-slettene som, når de oversvømmes, er et fristed for mange fuglearter og enorme flokker med migrerende sebraer. Og ikke minst, for å være vert for noen av de fineste, luksuriøse og rustikke lodgene på kontinentet. Velkommen til Botswana!

For å få mest mulig ut av ferien i Botswana, bør du kombinerer både elvedelta og ørken, og utforske de varierte terrengene. Det er det beste reisemålet for å møte store flokker med fantastiske elefanter – med den høyeste bestanden i Afrika – i tillegg til et stort utvalg av storvilt, fugler og vannbasert dyreliv.

Kryss ørkenen på firehjulinger, ri over saltslettene på hest, og fly over lagunene med helikopter. Å bli fraktet gjennom liljer og siv i en tradisjonell mokoro (en utgravd kano), med en flaske champagne og en piknikkurv, er en av de mest avslappende måtene å utforske vannveiene og se dyrelivet på. En tur hit bør være på alles «bucket list»! Vi har mange gode tilbud på pakkereiser til Botswana, både for familier, par, bryllupsreiser eller om du reiser alene!

SAFARI I SÆRKLASSE

Enten det er din første eller tiende afrikanske safari, kan vi garantere en uforglemmelig safariopplevelse. Botswana kan sammenlignes med Frankrike i størrelse, men med en befolkning på bare litt over 2 millioner, bor det flere dyr enn mennesker i landet.

Botswana er en av Afrikas fremste safari destinasjoner, og tilbyr en eksepsjonell variasjon av dyreliv og landskap, inkludert de fem store (elefant, løve, leopard, buffalo og neshorn).

Landet har utviklet et eksklusivt og bærekraftig safaritilbud. Her bor noen få gjester i fantastiske telt eller hytter, i private viltreservat og i uberørte villmarksområder. Mange er bare tilgjengelige med småfly, og tiltrekker seg mer kresne reisende til en mer luksuriøs safariopplevelse. 

Økoturisme

Takket være sin bemerkelsesverdige forpliktelse til bevaring, er Botswana også ledende innen økoturisme. Servicenivået og kunnskapen til ekspertguidene er uten sidestykke, men det er viktig å merke seg at alt dette gjør Botswana til den dyreste safaridestinasjonen i Afrika. Her kan du dra på safari med helikopter, ATV, kano, jeep, båt, på hesteryggen eller til fots. Du kan også dra på 5* elvecruise med overnatting.

Om kvelden er det fantastisk å slappe av rundt bålet, med en drink og se opp mot stjernene, til lyden av sivfrosker og flodhester.

Esklusive lodger

Innenfor de ville safariområdene i Botswana finner du noen av de mest ikoniske og luksuriøse bostedene i Afrika. Opplev eksklusiviteten til mobile safarileirer på de mest avsidesliggende og private stedene. Ordet luksus, kan tolkes på mange måter. For noen er det banebrytende design, store suiter, butlere og private basseng som gjelder. For andre er det enkelhet og eksklusivitet, med en mer rustikk stil som frister mest. Uansett hvordan du tolker ordet, vil vi inkludere luksus i safariopplevelsen din. Vi har et stort utvalg av lodger og camper, og samarbeider bl.a. med AndBeyond, Wilderness, Belmond og Kerr & Downey Botswana.

Hvor går turen videre? Victoria Fallene, Seychellene, Mosambik eller Sør-Afrika? Mulighetene er mange! Din reisedesigner skreddersyr den optimale reisen til dere, inkludert fly, transfer, overnatting og aktiviteter, alt med høy standard.

Møte med ville dyr på safari i Botswana
Botswana. Sjiraffer i Chobe nasjonalpark

CHOBE NASJONALPARK

Chobe nasjonalpark er oppkalt etter den spektakulære Chobe-elven, og ligger nordøst i Botswana. Enten du ankommer med fly eller i bil, er det første glimtet av elven alltid fantastisk. Det ser ut som et nydelig, blått bånd, som svinger seg gjennom den lille byen Kasane, og påfølgende villmark. Utvilsomt en av Afrikas vakreste elver, som bidrar til et mangfold, og en konsentrasjon av dyreliv, uten sidestykke noe annet sted i landet.

Nasjonalparken dekker omtrent 11 700 km2, og omfatter elvesletter, sumper og skog. For en helt spesiell opplevelse, prøv et elvecruise med overnatting, da kommer du ekstra nært flodhester, krokodiller og et imponerende utvalg av vannfugler. Over 460 fuglearter er registrert i parken, noe som gjør den til en av Afrikas fremste arenaer for fuglesafari.

Chobe Riverfront

Chobe Riverfront er det mest tilgjengelige og besøkte viltområdet i parken. Kjent for sine store flokker med elefanter og afrikabøfler, som i de tørre vintermånedene (april til november) kommer sammen til elven for å drikke og bade.

Se hundrevis av elefanter på en gang, samt opptil 15 forskjellige dyrearter, inkludert vannbukker, flere typer antiloper, giraffer og apekatter. Like etter følger rovdyr som løver, leoparder, hyener og sjakaler. Stort utvalg av lodger, kort vei til flyplassen og nær Victoriafallene, gjør dette til et utmerket reisemål.

Savuté

Savuté, et avsidesliggende og vilt hjørne av nasjonalparken, strekker seg fra parkens nordlige grenser til Linyanti-elven. Områdets hovedattraksjon er den mystiske Savute-kanalen, som etter 30 år med tørke nå strømmer igjen, og regionen har gått tilbake til sin naturlige, frodige, og sumpete tilstand. Området er kjent for sine rovdyr, spesielt løver, geparder og hyener, samt eksklusive lodger. Anbefalte bosteder: AndBeyond Sauvute under canvas, Savute Elephant Lodge (Belmond) og Ghoha Hills.

Linyanti

Linyanti viltreservat, er en nydelig, uberørt region med vannveier, laguner, elveskog, store trær og palmeøyer. Safari her er optimalt både i den våte og tørre årstiden, og fuglekikking er enestående. De få lodgene som er her, er eksklusive.

OKAVANGODELTAET OG MOREMI

Okavango Delta er et stort innlandsdelta og er en av de mest populære, og eksklusive, destinasjonene for safari-turer i Afrika. Dette naturskjønne området kan nås med bil- eller fly, som gir en spektakulær utsikt. Det krystallklare vannet setter scenen for en uforglemmelig og unik safari. Les mer om AndBeyonds logder i Okavango Deltaet. Bryllupsreise i Botswana er en luksuriøs og fantastisk ferie og anbefales alle som har et litt fleksibelt budsjett.

På UNESCO`s verdensarvliste

Deltaet, som er et UNESCO-verdensarvsted, har blitt kalt et av verdens mest ekstraordinære steder. Det er unikt fordi det er det eneste stedet i verden hvor en elv renner innover i landet. Deltaet utforskes best på en rolig kanotur i en tradisjonell mokoro (uthulet tømmerstokk) gjennom Okavango-kanalene. Se den fantastiske faunaen og floraen i dette økosystemet, som dekker et område på 15 000 km2 av den afrikanske villmarken.

Deltaet mates av Okavango-elven som begynner i det angolanske høylandet, og til slutt danner dette paradiset med sumper, sivenger, bekker, flomsletter og øyer. Aktiviteter i Okavango inkluderer turer med kano, motorbåt eller helikopter, safari til fots og tradisjonelle game-drives. En spennende måte å utforske Botswanas ulendte terreng, er på hesteryggen.

Moremi

Moremi Game Reserve, med sitt fantastiske landskap, er det bankende hjertet av Okavango Delta. Omgitt av Deltas flomsletter, er dette et utrolig rikt dyrelivsområde og tilbyr både våte og tørre safariaktiviteter. Den dekker bare en tredjedel av Okavango Delta, men i den lille delen av landet bor en av de tetteste konsentrasjonene av dyreliv i hele Afrika. Det er også den eneste delen av deltaet som er spesielt inngjerdet for å bevare dyrelivet.

Chief`s Island – Botswana

Moremi består hovedsakelig av landmassen kjent som «Chief’s Island», et stort, tørt område kjent for sine utmerkede rovdyr. Kattedyrene her er avslappede, og relativt enkle å finne, noe som igjen har tiltrukket seg leirer av veldig høy kvalitet, som av mange nå blir sett på som de fineste i Afrika. Safari her er utmerket året rundt, og bosatte arter inkluderer løve, gepard, leopard, elefant, afrikansk villhund og sebra.

De omkringliggende vannkanalene utenfor Chief’s Island regnes også som noen av de vakreste mokoro-stedene i hele Okavango Delta. Viltreservatet er et av de enkleste delene av Okavango å få tilgang til, med godt vedlikeholdte stier og ypperlig innkvartering. Anbefalt bosted: Sanctuary Cheif`s Island.

MAKGADIKGADI OG NXAI PANS

Makgadikgadi-slettene ligger midt i den tørre savannen i det nordøstlige Botswana, og har en av de største saltslettene på planeten. Nasjonalparken, som sammen med Nxai Pans National Park utgjør over 16 000 km2, består også av næringsrike gressletter som tiltrekker seg tusenvis av dyr.

Saltsletten er restene etter en gammel innsjø, og utgjør nå en del av ruten til den største gjenværende migrasjon i sørlige Afrika. 30 000 dyr, i hovedsak sebraer, men også store flokker av gnuer og elefanter, passerer to ganger i året.

Saltslettene i regntiden

Regntiden i nasjonalparken er et utrolig syn. Slettene fylles med vann, og tiltrekker seg store flokker med spektakulære flamingoer, sebraer, springbukker og gnuer, tett fulgt av rovdyr, noe som gir et fantastisk skue.

Makgadikgadi utfyller Okavangodeltaets vannrike kanaler perfekt, og tilbyr en rekke uvanlige safariaktiviteter. Nærkontakt med sjarmerende surikater, tur med guide fra San-folkegruppen og firhjuling-turer til bl.a. arkeologiske steder med fossiler.

I perioden mai-november er dyrelivet generelt ganske sparsommelig i disse uttørkede ørkenområdene. Det er et imidlertid hjemsted for en rekke ørkentilpassede arter som antiloper, brune hyener, jordulv og jordsvin. Dette er også den eneste tiden av året du kan benytte firhjuling på de endeløse saltslettene.

Baines Baobabs

Det fascinerende landskapet, de velkjente Baines Baobabs (en gruppe på syv store baobabtrær), samt et vannhull som ofte er okkupert av løver, er høydepunktene i Nxai Pans. Å reise til Botswana ville være ufullstendig uten å besøke disse slettene, med sitt surrealistiske månelandskap.

Bli kjent med den afrikanske villmarken og den naturskjønne utsikten. Se på stjernene og finn roen i naturen, langt utenfor allfarvei. Bo i telt eller hytte i en av de eksklusive campene i området.

Kontakt oss for et tilbud på safari i dag! eller ta en titt på noen av våre andre reisemål i Afrika. 

ZIMBABWE

ZAMBIA