Skip to main content

St. Vincent & Grenadinene

HØYDEPUNKT

  • Kombinasjon av regnskog, fossefall og nydelige strender
  • Sørg for å besøke den glamorøse øya Mustique med sine fantastiske strender i luksuriøse omgivelser
  • Svøm med skilpadder i Tobago Cays Marine Park
  • Opplev Grenadinenes skjærgård fra en katamaran
  • Bo noen netter på den eksklusive, private øya Petit St Vincent

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Kingstown

Din reisedesigner

Språk
Engelsk, men en kreolsk er utbredt

Valuta
Østkaribisk dollar (XCD) og amerikansk dollar (USD)

Din reisedesigner

Innbyggere
110 000

Din reisedesigner

Religion
ca. 82% kristendom og ca. 7% ingen

Din reisedesigner

Tidsforskjell
– 5 timer (- 6 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Nordmenn reiser visumfritt til St. Vincent og Grenadinene for kortere opphold på inntil 30 dager. Reisende må ha gyldig pass og kunne framlegge returbillett, samt underholdsstatus.

Den reisende er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og visum ved innreise. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

St. Vincent og Grenadinene har et varmt, tropisk klima året rundt, og de gjennomsnittlige solskinnstimene er ganske konsistente for hver måned og temperaturer på rundt 27 ° C. Imidlertid varierer klimaet mellom Grenadinene, da de sørlige øyene er litt tørrere og varmere enn i nord. De tørreste månedene er vanligvis fra februar til april. Fra juni til november faller regnet vanligvis i korte, men kraftige byger, og det er også den offisielle orkansesongen. Selv om øyenes sørlige beliggenhet betyr at orkaner sjelden har stor innvirkning, kan det komme tropiske stormer i regionen.

ST. VINCENT & GRENADINENE

Hvis uberørte, hvite sandstrender og rolige øyer, vekk fra kjas og mas, er din greie, er en luksusferie til Grenadinene et ideelt valg. Faktisk blir det ikke mer Robinson Crusoe enn dette i Karibia. Landets 32 øyer utgjør en del av Windwardøyene, som betyr at det blåser mye og er et eldorado for seiling. Det finnes fem flyplasser i landet; på St. Vincent, Bequia, Canouan, Union Island og Mustique. Grenada har to øyer som også tilhører øygruppen Grenadinene; Petite Martinique og Carriacou.

Den beste måten å nå disse små paradisene i havet på, er med fly fra nærliggende Barbados eller St. Lucia, noe som gir utmerkete kombinasjonsmuligheter. Landet har vært under både fransk og britisk styre før de ble uavhengige i 1979, men har fortsatt britisk statsoverhode. Ta deg tid til å bo på to ulike øyer, gjerne en av de private, samtidig som dere besøker andre på dagstur.

En samling øyer som tilsynelatende er valgt ut av gudene; som frodige juveler som er delikat plassert i idylliske, turkise farvann. Å feriere her, er å kjenne på ekte luksus. Alt fra den estetiske appellen til disse velstelte øyene, til den avslappede holdningen, er fortryllende og fengslende på en unik måte. Eksklusivt, tropisk og privat, her ligger perlene på rekke og rad!

ST VINCENT

St. Vincent har et majestetisk, skogkledd fjellandskap, og er dominert av en aktiv vulkan. Utforsk hovedstaden «The City of Arches», Kingstown, som oser av historie og kultur med sine brosteinsbelagte gater, utsmykkede kirker og imponerende arkitektur. Besøk de tolv små kvartalene og bli revet med av de fargerike og livlige markedene.

En frodig øy

Dykk ned i St. Vincents frodige og urørte landskap, hvor det meste av øya er en velsignet oase av grønn vegetasjon og uberørt natur. Utforsk den bratte og majestetiske østkysten med sine dramatiske klipper, eller slapp av på de vakre sandstrendene og buktene som pryder den imponerende vestkysten. Tør du å ta utfordringen, kan du bestige de majestetiske toppene til den storslåtte La Soufrière-vulkanen (1234moh), som belønner deg med en fantastisk panoramautsikt etter en spennende fottur. Nyt synet av de fortryllende fossene, de mystiske svarte strendene, den botaniske hagen, de eldgamle kirkene og det utrolige turterrenget som St. Vincent har å by på. Bli med på utflukter som tar deg til den fortryllende  fossen Dark View Falls.

Det finnes kun noen få hoteller med høy standard på St. Vincent, da de fleste velger å bo på en av de mindre øyene i Grenadinene.

BEQUIA

Bequia, en perle i Grenadinene, lokker med en unik blanding av avsidesliggende sjarm og enestående skjønnhet. Denne juvelen på 18 kvm er en skjult skatt bare en kort ferjetur fra St. Vincent eller en bekvem flytur fra Barbados. Med uberørte hvite sandstrender og spektakulær panoramautsikt er Bequia en av de mest fantastiske destinasjonene i Grenadinene. Til tross for sin skjønnhet, er øya fortsatt relativt uoppdaget, og stadig flere reisende blir betatt av dens uspolerte sjarm og spennende aktiviteter.

De vakre strendene på Bequia er like uimotståelige som de er varierte. La deg forføre av det krystallklare vannet og den myke, hvite sanden.

På denne lille paradisøya kan du enkelt utforske dens prakt på bare tre timer med en taxi. Du vil bli møtt av et bølgende landskap, idylliske strender og tett skogkledde åser som gir en fantastisk utsikt over naboliggende øyer. Opplev hjertet av Bequia i Port Elizabeth, med sine pulserende boder som selger ferske råvarer og håndverk fra lokalområdet.

Med over 30 dykkesteder tilgjengelig etter en kort båttur, er øya et paradis for både nybegynnere og erfarne dykkere. De to PADI-sertifiserte dykkesentrene på øya tilbyr dykkerkurs og utflukter, samt snorklingsturer som lar deg utforske de fantastiske undervannsscenene. Bestill et opphold på det luksuriøse hotellet The Liming (5*) og la deg forføre av Bequias fredelige atmosfære og vennlige lokalbefolkning. For større grupper har vi noen villaer med 5 og 6 soverom til leie.

MUSTIQUE

På denne private øya er det i hovedsak villaer, mange eid av kjente artister og skuespillere, men det finnes noen få hoteller også. Enten du søker en rolig ferie for to eller tar med hele familien, så har øya noe for enhver smak. Stedet å bo her er i det lille boutique hotellet The Cotton House (5*). Hotellet har kun 17 rom, spredt over et større område, hvor du kan velge imellom rom, suiter og cottages.

Det at man får være i fred her er også en av grunnene til at øya er svært populær blant kongelige, rike og berømte. Det er få restauranter på øya da de fleste spiser på hotellet eller i villaen sin, men et besøk på populære Basil`s Bar er et must.

Fri for stress og uten strand- eller gateselgere, ingen kasinoer, ingen høye hotell, nattklubber, diskoteker eller golfbaner, og med en hastighet på maks 20 km/t, er Mustique det ultimate øyparadiset. De fleste reiser hit via St. Lucia.

Barnevennlig øy

Mustique, som kun er 4x2km, er et fristed for barn i alle aldre. Øyas intimitet og trygghet gjør at tenåringer kan tilbringe tid med nye venner, mens foreldrene slapper trygt av. For veldig små barn er det barnepiker som kan gi foreldrene litt tid til seg selv.

Utforsk øya og de mange opplevelsene, for eksempel svømming og dykking i det uberørte vannet, dra på ridetur langs strendene, spill tennis eller nyt en behagelig spa-behandling. Mange besøkende er så sjarmert og bergtatt av livet på denne øya, at de kommer tilbake år etter år.

CANOUAN

Canouan er den nye lekeplassen for de rike. Her har de en rullebane lang nok for private jetfly, en topp 18-hulls golfbane, uten tvil noen av de beste strendene i Karibia, og en helt ny marina som kan huse mega yachter. Bli med på havfiske, eller et besøk til Tobago Cays med en katamaran, som tar deg til hvor deler av Pirates of the Caribbean ble filmet. Du kan snorkle og få øye på skilpadder i det klare vannet eller bare slappe av i solen, med en lunsj på dekk.

Bo eksklusivt 

Enten du er erfaren eller helt nybegynner, er en golfleksjon også populært. Gå opp på Mount Royal, det høyeste punktet på øya, for uslåelig utsikt, og hvis du er ute etter litt paddle boarding, vil en taxibåt ta deg til Shell Beach, som lever opp til navnet sitt, med nydelige hvite koraller og skjell.

Det finnes kun noen få eksklusive resorter her, hvorav Mandarin Oriental 5* er den mest kjente. Dette er stedet for dem som ønsker å bo som en Hollywood-kjendis, eksklusivt og privat. Hotellet har også noen lekre villaer med 3 og 4 soverom. Ta kontakt for priser.

UNION ISLAND & MAYREAU

Hjemmet til den sørligste marinaen i St Vincent & Grenadinene, Union Island, har en rustikk sjarm. Her finner du flotte, hvite sandstrender, litt færre turister og en avslappet atmosfære. Flott for dykking, snorkling og seiling; populært for dagsturer. For overnatting anbefaler vi den private øya Palm Island, som ligger like ved.

Følg kyststien som sirkler rundt øya og passerer gjennom hovedbyene Clifton og Ashton. Dvel litt i Ashton, et tradisjonelt fiskevær, for å se de livlig malte fiskebåtene. Ta en liten omvei for å klatre Old Fort Hill over Clifton by, og du vil bli belønnet med en flott utsikt over Grenadinene. En gang en utpost for franske tropper, med et fransk fort fra 1600-tallet liggende i ruiner nedenfor.

Mayreau

Mayreau, er en skjult perle. Hit kommer du kun med båt og øya er uberørt og utrolig vakker. Her finner du de vakreste strender, en gammel steinkirke og gode muligheter for ankring. Saltwhistle Bay er magisk. Øya forble i franske hender, selv etter at britene tok over makta og de fleste av de nærmere 300 innbyggerne er katolikker. Er du på seiltur må du innom hit!

PETIT ST. VINCENT

PALM ISLAND

YOUNG ISLAND