Skip to main content

Australøyene

Australøyene, også kalt Tubuaiøyene, med ca. 7000 innbyggere, ligger lengst syd i Fransk Polynesia, ca. 1,5t flytid fra Tahiti. Klimaet er kjøligere enn på de andre øyene, og økologien til disse selvforsynte øyene gjør dem til en sjarmerende verden langt borte. Opplev hvalsafari, fargerike og unike landsbyer, vennlig lokalbefolkning og arkeologiske relikvier.

Australøyene er utenfor allfarvei, og tilbyr en minneverdig og unik opplevelse i Fransk Polynesia. Øyene har en flott blanding av vakker hvit sand, øde strender og krystallklar lagune. I kombinasjon med frodige daler og variert jordbruk, majestetiske topper og turstier.

Øygruppen på 93km2, består av syv øyer, hvorav fem er bebodd og fire av dem er tilgjengelige med fly (Tubuai, Raivavae, Rimatara og Rurutu). Øyene er topper av en undersjøisk fjellkjede, samme som den sørlige delen av Cook Islands ligger på. Et uberørt og mystisk landskap, hvor hvit sand kolliderer med lagunens intense blåfarge.

KONTAKT OSS

Fantastiske landskap, fra rene fjell til daler og høye sletter; disse øyene er kjent for sin jordbruksaktivitet. Ganske mange arkeologiske funn gjemmer seg på hver øy. Særlig på Tubuai, og vitner om et godt organisert før-europeisk samfunn med rik kulturell og religiøs praksis. Første europeer på øyene var James Cook i 1769.

Klippene og hulene til Australøyene er legendariske. Disse områdene pleide å være gamle gravplasser, men er nå et sted å se knølhval boltre seg i vannet like utenfor kysten. Hvalene kommer til Rurutu fra august til oktober hvert år for å føde.

Besøk fargerike, pittoreske landsbyer for å oppdage håndverket til øyboere, som hovedsakelig lever av kunstverkene sine. Kos deg også med å se fiskere, bønder og kurvvevere på jobb. Du drar sannsynligvis ikke uten en ny hatt eller vevd kurv, for å minne deg om din magiske tid på Australøyene.

For den ultimate ferien anbefaler vi et av cruisene til Silversea som seiler innom Australøyene som en del av sitt jorda rundt-cruise.