Skip to main content

Mauritius

HØYDEPUNKT

  • Fantastiske sandstrender og flotte laguner
  • Snorkletur med katamaran
  • Eksklusive hoteller med nydelig mat og fantastisk service
  • Besøk den lille koralløya Ile aux Aigrettes, hvor du finner gigantiske skilpadder og rosa duer.
  • Utforsk Black River Gorges nasjonalpark

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Port Louis

Din reisedesigner

Språk
Engelsk, men fransk og kreolsk er veldig utbredt.

Valuta
Mauritisk Rupi (MUR).

Din reisedesigner

Innbyggere
ca. 1,3 mill

Din reisedesigner

Religion
Hinduisme ca. 52% og kristendom ca. 30% og islam ca. 17%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+3 timer (+2 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger ikke visum for innreise til Mauritius. Ved ankomst vil man få et stempel i passet som tillater opphold i inntil 90 dager dersom man har kjøpt en pakkereise. Passet må være gyldig så lenge man oppholder seg i landet.

Den reisende er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og visum ved innreise. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Mauritius er en helårsdestinasjon, hvor den beste tiden å besøke øya er mellom april og juni, og mellom september og desember. Det kan være lokale variasjoner, og de nordlige og vestlige delene av øya er gjerne noe varmere og tørrere enn de østlige og sørlige områdene.

Sommersesongen er fra november til mai, hvor det er varmt, fuktig og sjanser for kraftig regn. Øya kan være utsatt for sykloner mellom desember og april. Den mer forfriskende vintersesongen er fra juni til september, hvor det er kjøligere, tørt og vind, gunstig for surfing. Temperaturen ligger i snitt mellom 20 og 26 grader.

MAURITIUS

Velkommen til paradisøya Mauritius, en perle i Det indiske hav, med fantastiske hvite sandstrender og krystallklart blått vann. Her kan du bo på flotte luksushoteller og nyte et spekter av spennende aktiviteter på land og til vanns. Mauritius er kjent for sine førsteklasses dykkesteder, golfbaner og et bredt spekter av vannaktiviteter. Spill på golfbaner av høyeste standard og utforsk tur- og sykkelstier som tar deg gjennom det vakre landskapet. Ikke gå glipp av den historiske veddeløpsbanen fra 1812, nest eldst i verden. Og for en uforglemmelig opplevelse, ta en ridetur på stranden i solnedgangen. Mauritius passer for alle, men er spesielt populært blant barnefamilier, for bryllupsreise og romantisk bryllup på stranden.

Mauritius er omgitt av et fantastisk korallrev som skaper rolige, blå laguner rundt øya. Dette gir ideelle forhold for seiling, padling, vindsurfing, snorkling og svømming. Med over 100 dykkersteder og 30 dykkesentre, er det også et fantastisk sted å utforske undervannsverdenen. Ta en kort båttur utenfor revet, hvor havet stuper ned til 70 meters dyp og gir deg muligheten til å prøve dyphavsfiske. Alt dette er tilgjengelig kun 30 minutters båttur fra land.

Ta deg tid til å utforske de lokale markedene på Mauritius, en fargesprakende smeltedigel av lukter, lyder og farger. Ta med deg eksotiske krydder hjem, som ikke bare er smakfulle, men også overraskende rimelige. Mauritius er også et paradis for foodies, med sine kreolske smaker som kombinerer kinesisk, fransk og indisk inspirasjon for å skape nydelige retter. En kreolsk favoritt du bør prøve er Rougaille, en rett med kjøtt eller fisk i en krydret tomatsaus.

Mauritius har et av de mest varierte økosystemene i verden og har dedikert seg til å bevare sine truede arter. Suksesshistoriene inkluderer den rosa duen, Mauritius kestrel og de majestetiske skilpaddene som lever fritt på øya Île aux Aigrettes. Utforsk øyas rike dyreliv gjennom delfin- og hvalsafari, spesielt utenfor vestkysten. Vi har et stort utvalg av utflukter!

FAMILIEFERIE TIL MAURITIUS

Mauritius er utrolig barnevennlig, med luksuriøse hoteller som tilbyr familierom og store villaer. Barna kan glede seg over et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter og spennende utflukter. Resortene tilbyr også barneklubber og aktiviteter for ungdom, samt profesjonell barnevakt for de yngste. Med øyas trygge strender og rolige sjø er Mauritius det ideelle reisemålet for familier som søker et luksuriøst ferieopphold som vil glede både store og små. Utvalgte barnevennlige hoteller er The Oberoi Beach Resort, LUX Grand Gaube Resort & Villas, One&Only Le Saint Géran og Constance Belle Mare Plage. 

Mauritius er det perfekte stedet for en generasjonsferie som skaper minner for livet. JW Marriotts Grand beachfront villa har hele 4 soverom, privat basseng og ligger ved en flott sandstrand. Perfekt for større familier! La oss skreddersy din uforglemmelige ferie til Mauritius.

Mauritius. Bilde av en lang og flott foss i skogen på Mauritius
Tre barn som koster seg ved bassengkanten med blått hav i bakgrunnen på Mauritius
Mauritius. Et brudepar som går på en hvit sandstrand i solnedgang

BRYLLUPSREISE TIL MAURITIUS

Planlegger dere bryllupsreisen? Mauritius er ikke uten grunn kjent som et av verdens beste reisemål for bryllupsreiser. Her kan dere nyte luksuriøse hoteller med private strender, hvor mat, aktiviteter og service er av aller høyeste kvalitet. Noen av hotellene vi anbefaler til bryllupsreise på Mauritius er 20 degrees súd, Paradise Cove, Salt of Palmar, Constance Prince Maurice, One&Only Le Saint Géran,  Maradiva Villas og  Shangri-La Le Touessrok. Les mer om bryllupsreise til Mauritius. 

For en ekstraordinær opplevelse anbefaler vi å velge en strandvilla med eget basseng. Dere kan velge blant et bredt spekter av aktiviteter som dykking, havfiske, helikoptertur, seilturer og romantiske private middager på stranden med levende lys. Ikke gå glipp av en tur til de fantastiske Tamarind fossefallene.

Å gifte seg på Mauritius

Vielse på Mauritius er også svært populært. Det vakre landskapet, det varme tropiske klimaet og det utrolige utvalget av seremonisteder gjør det til en perfekt bryllupsdestinasjon. Den naturlige gjestfriheten og øye for detaljer er det som virkelig skiller Mauritius fra andre eksotiske reisemål. Med konkurransedyktige priser og liten tidsforskjell, er Mauritius et sikkert valg for de som ønsker å gifte seg i utlandet.

I samarbeid med erfarne bryllupskoordinatorer på hotellene, hjelper vi dere med å skape en minnerik bryllupsdag etter deres ønsker – enten dere er to personer eller har med hele brudefølget. Fra blomster og fotografering til musikk og mat, tar vi oss av alle detaljene slik at dere kan nyte den spesielle dagen.

Mulighetene er mange for en kombinasjonsreise, enten det er safari i Sør- eller Øst-Afrika, avslappende dager på naboøya Rodrigues, eller en aktiv ferie på Reunion.

Enten dere planlegger bryllupsreisen eller ønsker å gifte dere på øya, vil luksusen, gjestfriheten og den utrolige skjønnheten på Mauritius skape minner for livet. La oss hjelpe dere med å arrangere drømmebryllupet eller den perfekte bryllupsreisen. Vi har ekstra gode rabatter for bryllupsreiser og tilbyr gratis rådgivning på Teams.

GOLF PÅ MAURITIUS

Velkommen til golfens paradis på Mauritius, det tredje landet i verden som ble introdusert for denne edle sporten. Øya kan skryte av hele ti 18-hulls og flere 9-hulls golfbaner, som alle tilbyr en unik og spektakulær golfopplevelse. Banene er designet av verdenskjente mestere som Gary Player, Peter Matkovich, Bernhard Langer og Ernie Els.

Oppdag prisbelønte golfbaner i verdensklasse, omgitt av de mest fantastiske bakgrunner og med et mildt klima året rundt. Heritage Golf Club, med fjell på den ene siden og krystallblått vann i lagunen på den andre, består av to fantastiske baner. Her kan du nyte utfordrende spill i en utrolig naturlig setting.

En annen imponerende golfopplevelse venter på Île aux Cerfs Golf Club, som dekker den sørlige halvdelen av øya Île aux Cerfs. Banen byr på naturlig bølgende topografi, vulkanske bergarter, innsjøer og et mangfold av tropiske trær og planter. For en luksuriøs opplevelse kan du bo på nærliggende Shangri-La Le Touessrok Mauritius – et hotell som garantert vil forsterke ditt golfopphold på Mauritius.

Mauritius er golfentusiastens drømmedestinasjon, med enestående golfbaner som gir en uforglemmelig golfopplevelse. La deg fascinere av verdensklassebaner med spektakulære bakgrunner, omgitt av den naturlige skjønnheten på Mauritius. Ta kontakt med oss for bestilling og la oss ta deg med på en golfreise du sent vil glemme.

RODRIGUES

RÉUNION