Skip to main content

Seychellene

HØYDEPUNKT

  • Spektakulære sandstrender
  • Øyhopping
  • Observer de gigantiske landskilpaddene
  • Bo på en privat øy
  • Snorkle og dykke

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Victoria

Din reisedesigner

Språk
Seychellisk kreol, engelsk og fransk

Valuta
Seychellisk rupi (SCR)

Din reisedesigner

Innbyggere
ca. 92 000

Din reisedesigner

Religion
Katolsk ca. 82%, kristendom ca. 11%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+3 timer (+2 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er ingen visumplikt for norske borgere til Seychellene. Passet må være gyldig i hele reiseperioden.

Den reisende er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og visum ved innreise. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Seychellene har et tropisk klima som er varmt og fuktig hele året. Den aller beste tiden å besøke Seychellene er mellom april og mai, eller oktober og november, da dette er de roligere periodene mellom de to passatvindene som rammer øyene hvert år.

Den nordvestlige vinden blåser fra november til mars, som er den våte perioden med temperaturer over 30 grader. Sørøstvinden blåser fra mai til september, hvor temperaturen sjelden synker under midten av 20-tallet og er fortsatt en fin tid å besøke mange av øyene.

På grunn av plasseringen kan været endre seg fort og er vanskelig å spå. Om det regner på den ene siden av din valgte øy, kan det være opphold på den andre siden. De indre øyene ligger utenfor syklonbeltet.

SEYCHELLENE

Seychellene ligger i Det indiske hav og består av 115 sjarmerende øyer og en fantastisk skjærgård med en imponerende naturlig skjønnhet i uberørte omgivelser. Øyene er varierte, fra de urørte korallatollene i De ytre øyene til de større, tropiske granittøyene i De indre øyene.

Et opphold på Seychellene betyr perfekte strender med myk, hvit sand, slående granittblokker, frodige regnskogkledde åser, fargerikt undervannsliv og krystallklart vann. Hver paradisøy har sin egen karakter, unike omgivelser og vakker natur; perfekt for en avslappende ferie! Her finner du gigantiske skilpadder, imponerende fugleliv og ikke minst et rikt dyreliv også under vann.

Dette er stedet hvor kongelige drar på bryllupsreise, så her finnes det et stort utvalg av fantastiske hoteller, som også arrangerer bryllup. Å kombinere et opphold på en av hovedøyene med en av de mer avsidesliggende, private øyene gir en ekte seychellisk opplevelse. For den ultimate ferien anbefaler vi en liten uke med safari i Kenya.

MAHÉ

De indre øyene, består av 41 granittøyer og to koralløyer, som klynger seg hovedsakelig rundt de viktigste øyene Mahé, Praslin og La Digue. 

Mahé, er den største øya (28x8km) og hjem til 90% av befolkningen. Siden den internasjonale flyplassen ligger her, finnes det også et stort antall fantastiske hoteller å velge imellom. Mange resorter har eksklusive villaer med basseng og fantastisk utsikt over Det indiske hav. På Mahé anbefaler vi bl.a. Anantara Maia Resort & Villas, Constance Ephelia, Kempinski og Mango House. Vi hjelper dere må å finne det beste hotellet i forhold til deres ønsker og budsjett.

Opplev øya med bil eller båt

Fra hovedstaden Victoria, kjent for sitt marked, arkitektur og vakre hager, til 70 nydelige strender og fascinerende granitt-topper, har Mahe noe for enhver smak.

En fin måte å utforske Mahe på er å leie en bil. Stopp ved de mindre kjente strendene, samt ta deg tid til å utforske den eklektiske kulturen til denne vakre øya. Victoria er også utgangspunktet for båtturer til Sainte Anne Marine Park, en samling holmer, atoller og jungelkledde øyer utenfor østkysten, perfekt for snorkling.

Det finnes mange flotte nasjonal- og marineparker på Mahe og i resten av landet. Morne Seychellois National Park, omfatter en rekke endemiske økosystemer fra kystnære mangroveskoger til den bratte siden av Morne Seychellois, Mahés høyeste topp på 905 m.

PRASLIN

Med fantastiske hvite sandstrender og frodige tropiske skoger som dekker åsene, er Praslin en fryd. Den nest største øya, med kun 6500 innbyggere, var tidligere et gjemmested for pirater, men er nå mest kjent for sine eksepsjonelle strender inkludert Anse Lazio og Anse Georgette, som jevnlig kåres til de beste i verden. Praslin, som blir kalt Edens hage, har en mer avslappet atmosfære, flotte hoteller og landets eneste 18-hulls golfbane, Lemuria Golf Course. Anbefalte hoteller på Praslin er Raffles Seychelles, Constance Lemuria og Le Chateau de Feuilles. 

Coco de mer

I innlandet består størstedelen av øya av Praslin nasjonalpark, et fristed for øyas sjeldne og endemiske planter og fugler. Her finner du også Vallée de Mai Naturreservat, som er på UNESCOs verdensarvliste, og er mest kjent for de høye, gamle og sjeldne Coco de Mer-palmene. Deres frukt, med samme navn, har de største frøene i planteriket; som kan veie over 20kg, og de er også kjent for sitt spesielle utseende.

Naturreservatet må du utforske til fots. Vi anbefaler å gå med en guide, som kan hjelpe deg med å oppdage den ofte sjenerte blå duen eller solfuglene, samt lede deg langs de til tider utfordrende stiene.

En samling med holmer, øyer og atoller er spredt utenfor nordøstkysten, og er omgitt av noen av regionens beste snorklingsteder. Den beste måten å utforske området er på en guidet katamarantur, der det er sjanse for å oppdage skilpadder eller djevelskater. Praslin byr på mange flotte båtutflukter til naboøyer som Curieuse Island og Cousin Island. Det er kun en 15 minutters flytur fra Mahé, eller 45 min med båt, for å komme hit.

LA DIGUE

La Digue er en pittoresk øy på kun 10km2, spekket med enorme granittblokker og uberørt sand. Med sine 3000 innbyggere, er øya kjent for usedvanlig vakre strender, og var tidligere store innen kopra- og vaniljeproduksjon.

Utforsk denne sjarmerende øya med sykkel eller kajakk, for å oppdage fantastiske skjulte viker. Den spektakulære stranden Anse Source d`Argent er blant de vakreste strendene i verden, og er blitt et populært sted å gifte seg.

Nyt den avslappende livsstilen på øya som fremdeles bruker okse og kjerre som fremkomstmiddel. La Digues høyeste punkt, Belle Vue (Eagle’s Nest Mountain) er 333 moh og som navnet røper har du her en fantastisk utsikt over La Digue og naboøyene. Det er populært å bli med på dykking, havfiske eller en utflukt til Coco Island for fantastisk snorkling.

Ta en dagstur eller overnatt på La Digue

De fleste ankommer La Digue med båt fra Praslin, men det finnes også en helipad. Mange drar hit på dagstur, men øya er vel verdt mer enn en dag. Øyas kanskje beste hotell er nyrenoverte Le Domaine de L`Orangerie Resort & Spa, som har 63 villaer i ulike størrelser.

Andre populære øyer man kan bo på av De indre øyene er bl.a. Silhouette, Cerf, Round og Bird Island og ikke minst Denis, Frégate og North Island

BRYLLUP OG BRYLLUPSREISER SEYCHELLENE

RESORTER PÅ PRIVATE ØYER – SEYCHELLENE