Skip to main content

Costa Rica

HØYDEPUNKT

  • Utforsk det rike dyrelivet og de fantastiske strendene
  • Beundre den fantastiske Arenal vulkanen og ta en dukkert i de varme kildene
  • Prøv deg på rafting, zip-lining eller surfing
  • Utforsk de mange nasjonalparkene og naturreservatene
  • Bo i en av de mange eco-lodgene eller et boutiquehotell
  • Ta en guidet tur i både en regnskog og en tåkeskog

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
San José

Din reisedesigner

Språk
Spansk

Valuta
Costa Rica colon (CRC)

Din reisedesigner

Innbyggere
5 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 77%, ingen ca. 17%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
– 7 timer (-8 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger ikke visum for opphold på mindre enn 90 dager i Costa Rica. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter planlagt utreise.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokumenter er gyldige og at innreise- og oppholdsbestemmelser overholdes.
Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Stillehavsområdet har to sesonger, en veldefinert tørr periode som varer fra desember til mars, hvorav den tørreste og varmeste måneden er mars, og regntiden fra mai til oktober. Det er en relativ nedgang i mengden regn i løpet av månedene juli og august og de mest regnfulle månedene er september og oktober. Regnet oppstår hovedsakelig om ettermiddagen og tidlig på kvelden.

Klimaet på den karibiske siden av landet har ikke en veldefinert tørr sesong, siden det regner mye også i den tørreste perioden. Det er to relativt tørre perioder i kystsonene, en mellom februar og mars og den andre mellom september og oktober. Den mest regnfulle måneden er desember, som er påvirket av effekten av kalde fronter som kommer fra den nordlige halvkule.

COSTA RICA

Costa Rica – La Pura Vide! Et luksuriøst paradis som vil ta pusten fra deg. Med to utsøkte kystlinjer, frodige tropiske regnskoger, majestetiske fossefall, urørte tåkeskoger, duftende kaffeplantasjer, hvite sandstrender og enestående dyreliv, er Costa Rica en destinasjon utenom det vanlige. Her vil du oppleve noe som vil bli et minne for livet. Aktiviteter, avslapning, romantikk og utforskning er nærmest ubegrenset.

Kysten tiltrekker seg strandelskere, surfere, dykkere og sportsfiskere, mens par og de som søker et avslappende tilfluktssted blir fortryllet av landets fantastiske natur. Spenningssøkere finner glede i å utforske Costa Ricas vulkaner, regnskoger og elver, perfekte for rafting og adrenalinfylte eventyr.

Costa Rica er ledende innen bærekraftig turisme, og hele 25% av landets landområder er beskyttet for å bevare de rike naturressursene. I dette kompakte landet, litt større enn Danmark, finnes det virkelig noe rundt hvert hjørne. Vi står klare til å hjelpe deg med å oppdage de skjulte perlene og høydepunktene.

Opplev alt fra sjarmerende boutique hoteller og jungelhytter til helt unike overnattingssteder. Kombiner gjerne oppholdet med en øy i Karibia for en ekstraordinær reiseopplevelse. La oss skreddersy den ultimate luksuriøse ferien i Costa Rica for deg.

Nicoya-halvøya

Velkommen til Guanacaste-provinsen, perlen på Costa Ricas nordlige Stillehavskyst. Oppkalt etter det nasjonale treet, er dette området også hjemmet til den skjulte juvelen Nicoya-halvøya. Med noen av landets fineste strender, varmt vann, pittoreske fiskevær, fortryllende solnedganger og sjarmerende landsbyer, er dette et sant kystparadis.

Utforsk den livlige byen Tamarindo, et fristed for vannsportentusiaster og festløver. Med boutique-hoteller, en lang sandstrand og det varme, blå Stillehavet vil du virkelig kunne nyte øyeblikkene.

For de som søker fred og ro, er den bortgjemte Playa Potrero en uimotståelig perle med en avslappet atmosfære. Surfere vil trives på trendy Playa Santa Teresa, kjent for sine verdensklasse surf breaks. Andre aktiviteter i provinsen inkluderer dykking, sportsfiske, kajakkpadling og båtliv.

Nasjonalparker og dyreliv

Guanacaste har mer å by på enn sol og hav. Utforsk de rike nasjonalparkene, rykende vulkaner, glitrende fossefall og nyt eventyret. Spot aper, dovendyr og en rekke fugler i Rincon de la Vieja nasjonalpark, eller opplev hekkende havlærskilpadder i Las Baulas marine nasjonalpark.

Guanacaste har virkelig alt: nasjonalparker, kilometerlange sandstrender, et bredt utvalg av luksushoteller, pulserende kystbyer og fantastiske surfemuligheter året rundt. Dette er den perfekte kombinasjonen av eventyr og avslapning, og det ultimate stedet å avslutte din skreddersydde luksusferie i Costa Rica.

Costa Rica. En dame i et basseng som nyter flott utsikt.

Manuel Antonio

Manuel Antonio, en perle ved Stillehavskysten og en av Costa Ricas mest populære destinasjoner, er en harmonisk blanding av regnskog, strand og et spektakulært korallrev. Utforsk de naturskjønne stiene som tar deg gjennom parken, og nyt den enestående utsikten fra Punta Catedral.

De hvite, uberørte strendene – Espadilla Sur, Playa Manuel Antonio og Puerto Escondido – innbyr til avslapning etter en dag med oppdagelser i parken. Bli med på en båttur og utforsk snorkling, surfing eller dykking. Eventyrlystne kan velge mellom aktiviteter som ATV-kjøring, kajakkpadling, rafting, hesteridning, rappellering og zip-lining.

Hold øynene åpne for dovendyr og aper som leker i trærne. Dovendyrene er spesielt godt synlige med en god kikkert, mens kapusineraper, nesebjørner, vaskebjørner, iguaner og fargerike fuglearter også er vanlige syn i parken. Utforsk de 12 øyene, lagunene og mangroveskogene som er beskyttet av parken. En guidet tur anbefales for å få mest mulig ut av opplevelsen.

Parken er enkelt tilgjengelig fra byen Quepos, som tilbyr et bredt utvalg av hoteller og restauranter. En times kjøretur sørover tar deg til Uvita, hvor du finner hvite sandstrender, skjulte fossefall i jungelen, snorkling, hvalsafari og surfing. Dette paradiset i Sør-Stillehavet er det ideelle stedet for en avslappet og mindre overfylt strandferie i Costa Rica.

Osa-halvøya

Utforsk et uberørt tropisk paradis ved å besøke Osa-halvøya, en skjult skatt som lover en unik opplevelse. Sørvest i Costa Rica ligger denne avsidesliggende regionen, som er blant de vakreste i landet og er kun tilgjengelig via båt eller ATV.

Osa-halvøya er et biologisk rikt område og betraktes som en av de mest intense i verden. Hovedattraksjonen er Corcovado National Park, som dekker over 42 000 hektar og beskytter nesten halvparten av halvøya. Utforsk parkens to hovedruter, stiene går enten langs kysten eller innover i skogen.

Her kan du forvente å møte sjeldne dyrearter som jaguarer, pumaer, gulvingerødaraer, krokodiller, tapirer, pilgiftfrosker og harpyørn. Guidede nattvandringer gir deg muligheten til å oppdage skogens nattlige skapninger. Med et mangfoldig utvalg av dyreliv er en minneverdig naturopplevelse garantert. Nærliggende lodger tilbyr sjarmerende overnattingsmuligheter.

Strendene på Osa-halvøya er viktige hekkeområder for flere arter av havskilpadder, og du kan til og med få glimt av hvaler. Eventyrlystne vil elske de mange aktivitetene som tilbys, inkludert surfing, snorkling, dykking, fotturer, fugletitting, kajakkpadling, fiske og ridning. Utforsk vakre laguner, avsidesliggende strender, fossefall og sumpområder i Corcovado National Park.

En unik opplevelse kan være å ri på hest gjennom jungelen. På Caño Island kan du dykke i det varme, klare vannet og utforske det fantastiske korallrevet. Bare en kort båttur fra Corcovado, kan du svømme sammen med djevelskater, barrakudaer, havskilpadder og til og med en hvitfinnethai.

Opplev Osa-halvøyas sjarm og naturlige skjønnhet for en uforglemmelig opplevelse i Costa Rica. Kontakt oss for å skreddersy din reise til dette paradiset i Stillehavet.

SAN JOSE og CENTRAL VALLEY

San José, hovedstaden i Costa Rica, er den perfekte porten til å utforske landet. Byen kombinerer harmonisk det gamle og det nye, med moderne strukturer, historiske koloniale hjem og imponerende offentlige bygninger som Plaza de la Cultura og Teatro Nacional. Utforsk regionens kultur og historie gjennom de fantastiske museene og galleriene som byen har å by på.

San José ligger omgitt av de frodige åsene i Central Valley, hvor kaffeplantasjer, tradisjonelle landsbyer og majestetiske fjell og vulkaner venter. Ta en fascinerende tur til en lokal kaffeplantasje og oppdag historien bak Costa Ricas berømte kaffe. Ta rolige spaserturer gjennom det idylliske landskapet og nyt den bekymringsløse atmosfæren.

For de som søker eventyr, kan du prøve rafting i elvens stryk for en adrenalinfylt opplevelse. Central Valley er også et paradis for naturelskere og dyrelivsentusiaster. Utforsk nasjonalparkene som er hjemmet til et mangfoldig dyreliv, og oppdag de fantastiske regn- og tåkeskogene som er fylt med fargerike fugler, vakre sommerfugler og unike planter.

La San José være din inngangsport til de fantastiske opplevelsene og skjulte skatter i Costa Rica. Vår ekspertise på skreddersydde reiser vil sikre at din opplevelse blir uforglemmelig. Ta kontakt med oss for å begynne å planlegge din drømmereise til Costa Rica.

Arenal og Monteverde

Bli fortryllet av tåkeskogen i Monteverde, som omfavner høylandet med vulkanen Arenal som en majestetisk kulisse. Dette er paradiset for eventyrlystne sjeler! Regionen er en magnet for biologisk mangfold og byr på enestående dyreliv, fantastisk natur og minneverdige opplevelser.

Utforsk Monteverde Cloud Forest Reserve, et privat non-profit reservat som dekker seks ulike økologiske soner. Dette reservatet spiller en avgjørende rolle i beskyttelsen av fugler, sommerfugler, pattedyr, insekter og tusenvis av plantearter. Her kan du oppdage nesebjørner, aper, kolibrier og hvis du er heldig, få glimt av sjeldne arter som den berømte praktketsalen.

Vulkanen Arenal reiser seg over 1600 meter over havet og utstråler en majestetisk tilstedeværelse som dominerer hele Arenal-området. Utforsk den vakre regionen med sine laguner, fjell og tåkeskoger som inviterer til oppdagelser. Selv om klatring på vulkanen ikke er tillatt etter siste utbrudd i 1968, er det en rekke aktiviteter å nyte i og rundt Arenal Volcano nasjonalpark.

Ta en opphøyd spasertur over svimlende hengebroer, utforsk skogene til hesteryggen, kast deg ut i spennende raftingeventyr eller svev gjennom tretoppene på en zip-line. Besøk også den inaktive Chato-vulkanen med sin glitrende kraterlagune, og opplev landets største innsjø, den kunstige Arenalsjøen, som inviterer til windsurfing, kajakkpadling og fiske.

Etter en dag full av eventyr, kan du nyte avslapning og forfriskning i de naturlige varme kildene som er spredt rundt i området. Skjem deg bort på en av de luksuriøse SPA-hotellene med fantastisk utsikt, som Nayara med sine eksklusive telt, komplett med privat basseng og butlerservice.

Costa Ricas karibiske kyst

Den karibiske kysten av Costa Rica er et paradis for naturelskere og eventyrlystne reisende, som kan oppleve karibiske rytmer og et imponerende biologisk mangfold. Med sine hvite sandstrender, frodige regnskoger og majestetiske Talamanca-fjellkjede, er denne regionen et ideelt reisemål for avslapning og flotte opplevelser som surfing og dykking. Med en kystlinje på 32 mil og et område på 13 000 km2, er mulighetene mange langs denne fantastiske kysten.

Utforsk Cahuita National Park, Puerto Viejo og Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge i sør, som byr på førsteklasses strender, besøk til et dovendyrreservat og kulturelle møter med Bribri-folket for å lære om kakao-produksjon. Området er også kjent for sine korallrev og varierte sandstrender i farger som svart, gul og grå. Det karibiske vannet er varmt året rundt, men det er viktig å merke seg at det regner mer her enn på Stillehavskysten, som også har et mange flere og bedre hoteller.

I den nordlige delen av kysten er hovedattraksjonene de grønne skilpaddene som hekker på de vakre strendene i Tortuguero National Park, også kjent som Costa Ricas svar på AmazonasBarra del Colorado National Wildlife Refuge med sine kanaler, elver og sumper er et annet imponerende naturområde. Til disse avsidesliggende områdene kan man kun komme med småfly eller båt, og langs kanalene finner man noen unike hoteller. Her kan man delta i naturbaserte aktiviteter, og området er spesielt kjent for fuglekikking, fiske og skilpaddeaktiviteter.

La oss hjelpe deg med å utforske den karibiske kysten av Costa Rica og skape en skreddersydd reiserute som tar deg med på en unik reise gjennom natur, kultur og eventyr. Kontakt oss nå for å starte planleggingen av din drømmereise.

DYRELIV

FAMILIEFERIE