Skip to main content

Gambierøyene

Gambierøyene ligger mer enn 1.600 km (4,5t flytid) sørøst for Tahiti, og er den fjerneste, og minst befolkede, øygruppen i Fransk Polynesia. Med bare 1300 innbyggere beskytter den 4 vulkanske øyer i samme lagune: Mangareva, ‘Akamaru, ´Aukena og Taravai. I tillegg finnes det dusinvis av holmer, kalt motu.

Lagunen, som er vert for hele skjærgården, er sannsynligvis den vakreste i Fransk Polynesia. Nydelig sand og turkist hav med koraller, i flott kontrast til de frodige, grønne fjellene. Turgåere vil finne uendelige skatter mens de utforsker hovedøyen, Mangareva. Øya har blitt en viktig forsyningskilde for den tahitiske kulturperleindustrien.

Gambier-skjærgården er godt utenfor allfarvei. Her vil du få en følelse av privilegium, når du blir hjertelig møtt av lokalbefolkningen. Øyene tilbyr naturlige og kulturelle skatter, noe som skaper en perfekt blanding av velvære og en unik forandring av omgivelser. Overnatting skjer i enkle, men trivelige gjestehus. Du finnes også noen få cruiseskip som er innom, bl.a. Silversea.

KONTAKT OSS

Mangareva

Mangareva kjent for sin fascinerende religiøse arv fra 1800-tallet. Som vuggen til katolisismen i Polynesia, har Gambier hundrevis av religiøse bygninger bygget av misjonærer og øyboere mellom 1840-70. Disse inkluderer kirker, prestegårder, klostre, skoler og observasjonstårn. Noen av dem er bemerkelsesverdig bevart, mens andre er i ruiner. Det største og eldste monumentet i Fransk Polynesia står stolt i landsbyen Rikitea, Cathedral Saint Michel (1848), hvor alteret er innlagt med iriserende perlemorskall.

Ta en tur opp til Mangarevas høyeste punkt, Mt. Duff (440 moh) for en nydelig utsikt. Besøk en perlegård, snorkle, dykke, padle, gå turer eller besøk andre øyer og holmer. Se restene etter misjonærene og spis litchi, som det finnes mye av her.

Polynesisk mytologi forteller om Mangareva som ble løftet fra havbunnen av halvguden Maui. Fjellene i Mangareva stiger over de omkringliggende øyene, og den lysende lagunen, som en flott katedral. Selv om folket i Mangareva en gang var sentrum for katolisismen i Polynesia, har de kommet tilbake til en mer tradisjonell polynesisk livsstil.