Skip to main content

Bhutan

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Thimpu

Din reisedesigner

Språk
Dzongkha

Valuta
Bhutansk ngultrum (BTN)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 770 000

Din reisedesigner

Religion
Buddhisme ca. 75%, hinduisme ca. 22%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 5 timer (+ 4 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger visum for å kunne reise inn i Bhutan. Visum må søkes gjennom et autorisert reisebyrå i Bhutan, noe Din reisedesigner vil organisere. Visumet vil bli utsendt når hele reisen er betalt. Standard saksbehandlingstid er ti arbeidsdager. Passet må være gyldig i 6 mnd etter utreisedato og ha to ledige sider til visumet.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

BHUTAN

Besøk landet som er kjent for dets rike mangfold av flora og fauna, sammen med nærværende åndelighet og fargerik kultur. Bhutan er et Himalaya-kongerike, fullpakket med en fantastisk, naturlig skjønnhet, fra frodige, grønne rismarker langs raskt flytende breelver, til endeløse, skogkledde fjell og de snødekte toppene med buddhistiske bønner som flagrer i vinden i det fjerne.

Landet varierer fra over 7000 moh i Himalaya i nord, til kun 160 moh i sør. I motsetning til Nepal, er det ikke tillatt å klatre i fjellene over 6000m i Bhutan, da de blir sett på som hellige. Beste tiden å reise er vår og høst, unngå juni-august.

Dette er et populært reisemål for velvære, som spa, sunn mat, yoga, meditasjon, samt å vandre gjennom Bhutans fantastiske nettverk av gamle turstier. Vi garanterer en reiseopplevelse som er den perfekte motgift mot kjas og mas i den moderne verden.

Et beskyttet land

Bhutan har strenge restriksjoner i forhold til antall besøkende og man må reise med en lokal guide, dermed har de klart å bevare sin unike kultur og lokale tradisjoner. «Sustainable development fee» er påkrevd og koster i 2023 100 USD/per person/per natt. Kun lokale flyselskap kan lande her og du kan fly bl.a. via Bangkok. Landet som er litt mindre enn Danmark i areal, blir sett på som et av de siste, uberørte landene, så bestill i god tid.

En skreddersydd ferie til Bhutan inkluderer en gammel buddhistisk kultur, fantastisk arkitektur, vakker natur og luksuriøse boutique hoteller. Vi har flere villaer som er perfekt for familier. Et eksklusivt og fortsatt ganske uberørt reisemål som er verdt et besøk. Bhutan er delt inn i daler med fjellkjeder imellom, og de viktigste stedene å besøke er Paro, Thimphu, Gangtey, Punakha og Bumthang.

KONTAKT OSS

Bhutans vakre daler

Punakha

Punakha har beholdt den staselige atmosfæren fra sin fortid som hovedstad og tilbyr fantastisk utsikt over det snødekte Himalaya. Klimaet er mer tropisk her, med grønne rismarker som dekker dalen på sommeren. Dzong (fort-kloster), som ligger på en øy ved samløpet mellom to elver, er den imponerende hovedattraksjonen. Denne lave dalen er populær for rafting og terrengsykling. Anerkjente &Beyond har nylig åpnet et fantastisk hotell her, Punakha River Lodge, som består av kun 6 eksklusive telt, 1 River House med ett soverom og privat basseng, og til slutt en familie suite med bl.a. to soverom og basseng. Les mer om Punakha-dalen og det nye hotellet. Andre anbefalte bosteder her er Six Senses Punakha, Amankora Punakha Lodge og Como Uma Punakha.  

Parodalen

Den rolige og dramatiske Parodalen er et av de mest blomstrende stedene i Bhutan. Byen Paro er preget av utsmykkede våningshus i 3 etasjer og vakre skoger av tårefuru, med snødekte fjell i bakgrunnen. Besøk det verdensberømte klosteret, Tiger’s Nest, som henger på en klippe 700m over bunnen av dalen, fortet Dzong og den avsidesliggende Haa-dalen. Anbefalte hoteller i Parodalen: Six Senses Paro, Como Uma Paro og Bhutan Spirit Sanctuary. 

Hovedstaden Thimphu

Bhutans hovedstad, ligger 2 timers kjøring fra Paro. Thimphu (2350moh) ligger i en bratt dal, omgitt av skogkledde fjell med gamle klostre og templer. Byen er sentrert rundt det sjarmerende klokketårnet og er hjemsted for mange attraksjoner og museer. Det travle markedet gir et verdifullt innblikk i den bhutanske livsstilen. Anbefalte bosteder er Six Senses Thimphu og Anakora Thimphu Lodge.

Gangtey

Gangtey ligger i Phobjikha-dalen, er et av de mest pittoreske stedene i Bhutan, og kjent som et ideelt sted å oppdage den sjeldne svarthalstranen, samt mange andre sjeldne arter. På grunn av dette er rundt 160 km2 i dalen erklært et beskyttet område. Anbefalte bosted i Gangtey er Six Senses Gangtey, Amankora Gangtey Lodge og Gangtey Lodge. 

Bumthang

Bumthang er et av de mest historiske distriktene, full av gamle templer og hellige steder; kjent som Bhutans «åndelige hjerte» og som fødestedet for buddhismen i Bhutan. Mange av de gamle bygningene er dekorert med livlige veggmalerier og rikt utsmykkede altere. Regionen er også kjent for sine frodige og fruktbare daler fulle av epler og rismarker, og produksjon av mat. Anbefalte bosteder i Bumthang-dalen: Six Senses Bumthang og Amankora Bumthang Lodge.

Hvor mange daler du rekker å besøke kommer an på hvor lenge du ønsker å være borte, de fleste er borte i 7-14 netter. Det er ganske lange avstander med bil mellom de ulike dalene, som alle er fantastiske på hver sin måte. Husk at det er påbudt med lokal guide og vi anbefaler kun privat transfer. Ta kontakt for en eksklusiv rundreise.