Skip to main content

Marquesasøyene

Velkommen til de fantastiske Marquesasøyene! Tenk deg å se solstråler filtrere gjennom skyene over skarpe fjelltopper, og skape en scene du bare har sett på et bilde eller et maleri. Kun seks av de tolv øyene er bebodd (Nuku Hiva, Hiva Oa, Ua Pou, Ua Huka, Tahuata og Fatu Hiva).

Marquesasøyene har høye klipper, vulkanske topper, vill natur, nydelige bukter og fantastiske svarte strender. De ligger nærmere 4 timers flytur nordøst fra Papeete og tilbyr reisende en tur for livet. Hjemmet til et fantastisk marint liv, og tilbyr dykking i verdensklasse for besøkende som ønsker å se på dyrelivet under vann.

Enten du går på tur, rir på hest eller kjører en ATV, gå ikke glipp av å utforske det fantastiske landskapet i Marquesas, med fosser, topper, daler og elver. Det er 405 kvadratkilometer med glede for eventyrelskere.

Nuku Hiva er den nest største øya i landet, etter Tahiti. Besøk bukten Hakatea sør på øya, som er perfekt skjermet og tilbyr en fantastisk, hvit sandstrand. Derfra vil du begynne din utflukt langs elven, i hjertet av den frodige tropiske vegetasjonen, til du kommer til et over 300 meter høyt fossefall.

Arkeologiske funn og dyktige håndverkere

I den frodige regnskogen, der tusenvis av før-europeiske gjenstander ligger, vil du oppdage ville hester, geiter, villsvin og annet dyreliv.

Marquesere er anerkjent som de beste håndverkerne i Fransk Polynesia. Deres kreasjoner inkluderer utskjæringer, intrikate tatoveringer og tradisjonelle smykker. Hvis du er heldig, kan du til og med se noen av de hundrevis av delfinene som bor nær kysten!

KONTAKT OSS

Høye fjell og dype daler

Hiva Oa er en steinete, men fruktbar øy, med vakre svarte sandstrender som utstråler en unik kraft og sjarm. Grønne daler, som er hjemmet til imponerende arkeologiske steder, og her finnes de største tiki-statuene i Fransk Polynesia.

Maleren Paul Gauguin og musikeren Jacques Brel bodde på øya. Hovedlandsbyen Atuona, ligger ved foten av de svimlende bratte bakkene til Mont Temetiu (1213 moh) og Mont Feani (1123 moh). Det er også en base for å utforske den vakre nærliggende øya Tahuata, hvor du kan ha en uforglemmelig dag med lokalbefolkningen, som er kjent for å være talentfulle billedhuggere.

Ua Pous` fortryllende omriss er dannet av spektakulære basaltopper, som dominerer sentrum av øya, overhengende dype daler, blant dem Hakamoui (Kongedalen), med sine mange arkeologiske ruiner. Kystlinjen er bratt, med høye klipper og en tagget strandlinje. Ua Pou er den mest befolkede av Marquesas, med rundt 2000 innbyggere. Øya har rikelig med naturlige og kulturelle skatter, samt sjarmerende landsbyer, som bare venter på å bli oppdaget.

Utenfor allfarvei

Ua Huka har et vilt landskap med bevart natur, hvor bratte bakker veksler med karrige platåer. Disse store viddene er domenet til ville hester og geiter, som du opplever langs øyas eneste vei. Rundt strandlinjen reiser et antall store steinformasjoner seg opp fra havet, og er hjemsted for store kolonier av sjøfugler.

Fatu Hiva tilbyr en rekke interessante utflukter. Den kryssende veien som går mellom de to landsbyene Hanavavae og Omoa, en 4-timers gåtur, må oppleves. Ruten har spektakulær utsikt og går gjennom frodig tropisk vegetasjon, med sin berusende blanding av eksotiske dufter.