Skip to main content

Fiji

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Suva

Din reisedesigner

Språk
Fijiansk og engelsk

Valuta
Fijiansk dollar (FJD)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 930 000

Din reisedesigner

Religion
Ca. 64% kristendom

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+11 timer (+10 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske statsborgere trenger ikke visum til Fiji for opphold inntil 4 mnd. Passet må være gyldig i minst 6 mnd etter besøkets slutt, samt at du er i stand til å vise reisedokumenter og underholdstatus. Mer informasjon er tilgjengelig på migrasjonsmyndighetenes nettsider.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

FIJI

En luksusferie til Fiji er den ultimate øyferien! Fiji består faktisk av over 300 øyer. Flertallet av befolkningen bor på de to største øyene, Viti Levu og Vanua Levu. Mamanucas og Yasawa-øyene, som ligger vest for Viti Levu, er noen av Fijis mest populære, preget av palmekantede strender og puddermyk sand. Kadavu Island Group ligger i sør, og disse øyene er omgitt av Great Astrolabe Reef og tilbyr noen av de beste dykkestedene i området. Mange av de beste hotellene ligger på egne, private øyer. Hver øy byr på ulike opplevelser, men hvite sandstrender, fredelige laguner og en vennlig lokalbefolkning, som er opptatt av å vise frem sin kultur, går igjen overalt.

Omgitt av det krystallklare vannet er det ingen overraskelse at svømming, snorkling og dykking er noen av de mest populære aktivitetene på Fiji. Fargerike stimer av fisk, skilpadder, manta rokker og tigerhaier venter i det varme vannet. Her ligger alt til rette for en avslappende ferie, men om du liker å være aktiv så er det også masse å velge i mellom. Prøv for eksempel noen av de flotte turstiene på jakt etter fossefall, ta en tur på hesteryggen på stranden, rafting, ziplining,  fugletitting, helikoptertur og sjansen til å oppleve tradisjonell kultur med et besøk til en lokal landsby. Fijianere er utrolig stolte av arven sin, og med indiske, kinesiske og europeiske aner er kulturen utrolig variert. De fleste turene til Fiji inkluderer en lovo – et tradisjonelt måltid tilberedt i en jordovn, og en kava-seremoni hvor gjestene inviteres til å prøve Fijis nasjonaldrikk og lære mer om den fijianske livsstilen.

La Din reisedesigner skreddersy drømmeferien deres til Fiji, så er dere garantert høy kvalitet og en fantastisk ferie.

Den beste tiden å reise til Fiji

Det beste tidspunktet å besøke Fiji er i løpet av den tørre sesongen, som løper fra mai til oktober. I løpet av disse månedene kan du forvente solfylte dager, minimal nedbør og behagelige temperaturer, noe som gjør det ideelt for utendørsaktiviteter og strandliv. Imidlertid betyr Fijis tropiske klima at det er et flott reisemål året rundt, med regntiden fra november til april som tilbyr frodige landskap og færre folkemengder.

KONTAKT OSS

Vi har håndplukket noen av våre favorittresorter på Fiji – noen er det perfekte stedet for bryllupsreise, mens andre er tilpasset familier på jakt etter en aktiv ferie i rolige omgivelser. Hvis du virkelig ønsker å komme deg ut og utforske øyene, er et cruise eller privat seiltur den perfekte måten å reise på. Mange boenheter er i såkalte bures, som er lokale bungalows bygget av tre og strå.

Anbefalte resorter på Fiji:

Six Senses Fiji, Malolo Island (Mamanuka & Yasawa Islands). Flott resort med 24 frittstående villaer med privat basseng, barneklubb, tennis mm. Kun 45 min med speedbåt eller 15 min med helikopter fra flyplassen.

Likuliku Lagoon Resort, Malolo Island (Mamanuka & Yasawa Islands). En eksklusiv resort kun for voksne. Tradisjonelle bungalower, bl.a. på påler i vannet. Kort reisevei fra hovedflyplassen med båt, sjøfly eller helikopter. Perfekt for en luksuriøs bryllupsreise.

Tokoriki Island Resort (Mamanuka & Yasawa Islands). Populær privat øy med 36 flotte bungalower uten tv og wifi. Resorten som har vunnet flere priser er kun for voksne og har kort reisevei.

Como Laukala Island. En eksklusiv resort på en stor, privat øy. Kun 25 villaer som alle har havutsikt og privat basseng. De største villaene har plass til 6 personer. Tennis, golf, hesteridning + mye mer. Resorten har sitt eget 8-seters fly som flyr deg fra Nadi til resorten på under 1 time.

Matangi Private Island Resort. Dette er en liten privat øy med vakre strender og bra dykking. Kun for voksne. Velg mellom bungalow eller trehytte. Populært for bryllupsreiser og par som ønsker en romantisk ferie. Transfer er med bil og båt.

Kokomo Private Island, Yaukuve Levu Island. Herlig og eksklusiv resort med 21 villaer med 1-3 soverom og privat basseng på de to lengste strendene. Omgitt av Great Astrolabe Reef, et av verdens største rev. Har barneklubb, men passer også for par.

Jean-Michel Cousteau Resort, Vanua Levu. Familievennlig øko-resort med fokus på dykking. Barneklubb og mange aktiviteter for voksne og barn. 25 hytter/bures, hvorav flere har 2 soverom og de fleste er på stranden. Det er ikke TV eller telefon på rommene. Eget område kun for voksne.

Kombiner Fiji med Australia

En luksusferie til Fiji designet kun til dere! Vi setter sammen en flott tur som inkluderer flyreisen fra Norge, evt. stopp underveis, transfer og overnatting. Vi har også et stort utvalg av aktiviteter og utflukter. Vi anbefaler at dere bor på minst to eller tre ulike øyer på en 2 ukers tur. Velg mellom et stort utvalg av bosteder; sammen finner vi de stedene som er perfekte akkurat for dere! Kombiner gjerne Fiji med andre stillehavsøyer for en lengre reise, evt. jorden rundt-reise. Det er mange flyruter fra Norge til Fiji, og i tillegg til stopp i Australia er det mulig i for eks. Singapore eller Hongkong. Ta kontakt i dag så hjelper vi dere med å designe drømmeferien deres.