Skip to main content

Rwanda

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Kigali

Din reisedesigner

Språk
Kinyarwanda, fransk, engelsk og swahili

Valuta
Rwandisk franc (RWF)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 12,5 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 80%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 1 time (0 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere har visumplikt ved innreise til Rwanda. Visum fås kjøpt på flyplassen i Kigali uten forhåndssøknad, og det er mulig å kjøpe felles e-visum for Rwanda, Uganda og Kenya. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter planlagt utreisedato.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

RWANDA

Rwanda er kjent for sin komplekse og tragiske historie, men landets stabilitet og gjestfrihet gjør at besøkende nå har returnert til «De tusen åsers land». Befolkningen er sjarmerende og imøtekommende, og vil gjerne vise frem sin lille perle av et land til besøkende. Høydepunktet i Rwanda er først og fremst den unike muligheten til å møte de sjeldne fjellgorillaene i sitt naturlige habitat.

Fra Lake Kivu og Rwandas majestetiske vulkaner, til dekar med frodig vegetasjon, teplantasjer og tett regnskog. Rwanda har et rikt, biologisk mangfold med hundrevis av fuglearter og et variert dyreliv, som kan sees i de tre fantastiske og beskyttede nasjonalparkene.

Volcanoes nasjonalpark i Rwanda

Volcanoes nasjonalpark ligger nordvest i landet og er hjemmet til de utrydningstruede fjellgorillaene. Fordi turen gjerne starter med 1 natt i Kigali, kan du bl.a. besøke en lokal melkebar og minnesmerket etter folkemordet. Fra hovedstaden er det en 3-4 timers kjøretur til nasjonalparken, alternativt kan man ta helikopter som tar ca. 20 min. Tiden du tilbringer her for å spore gorillaene til fots, er for mange reisende en drøm som går i oppfyllelse.

Det finnes flere luksuriøse lodger i og ved parken, og en av de mest populære er Bisate, med sine 6 unike villaer og flotte utsikt mot to av vulkanene. Videre anbefaler vi bl.a. eksklusive One&Only Gorilla`s Nest, Virunga Lodge og Singitas private villa Kataza House. Bli gjerne litt lenger for først å observere gullmarekatter (golden monkeys), deretter besøke Dian Fossey’s grav og forskningssenteret. Alternativt, dra opp 3711 moh til den sovende vulkanen Mount Bisoke, med sin dype kratersjø på toppen.

Sjimpanse trekking i Rwanda

I sør finner du Nyungweskogen nasjonalpark, hvor den tette skogen er hjemsted for store sjimpanser og flere apepopulasjoner. I øst er Akagera nasjonalpark hjem til et unikt sumpøkosystem, som er et av de største beskyttede våtmarksområdene i Øst-Afrika. Til tross for muligheter for safari, er dette området mindre utviklet. Derfor vil den totale opplevelsen nok bli bedre ved å heller kombiner gorillasporingen med safari i Kenya eller Tanzania. PS i lavsesongen så får du rabatt på lisensen dersom du kombineres gorilla trekking i Volcanoes nasjonalpark med et besøk i Akagera eller Nyungwe nasjonalpark. (1/1-31/5 og 1/11-31/12)

Den beste tiden å reise er i perioden juni til september, men desember og januar er også bra. Ta kontakt så designer vi din ultimate reise til Rwanda!

KONTAKT OSS
Nærbilde av en ape i Rwanda. En utflukt fra Kwitonda Lodge.

Den unike muligheten til å se gorillaer i deres naturlige habitat er en uforglemmelig opplevelse. Det er nå omtrent 1000 fjellgorillaer i naturen, hvorav ca. 600 i Virungafjellene. Disse fjellene som består av hele 5 vulkaner, ligger i Volcanos National Park, og strekker seg gjennom Uganda, DR Kongo og Rwanda.

Det er tolv gorillafamilier som bor i nasjonalparken i Rwanda, og de består av en hann (sølvrygg), et par-tre hunner og unger. Bestanden øker sakte, takket være en felles innsats mellom landenes myndigheter, lokalsamfunn og frivillige organisasjoner.

Gorilla tracking i Rwanda lisenser

Med bare 96 tillatelser per dag tilgjengelig i Rwanda, så må du forhåndsbestille i god tid. Prisen for 1 lisens er i i 2024 1500USD per person og aldersgrensen er minimum 15 år. Reiser du i lavsesongen (1. jan – 31. mai & 1. nov – 31. des 2024) er prisen 1050USD per person. Tilbudet forutsetter at man kombinerer gorilla trekkingen med en av de andre nasjonalparkene i Rwanda.  Dyktige guider fører små grupper av turister opp bambusdekkede bakker i tett regnskog, for å tilbringe en dyrebar time på å observere disse karismatiske skapningene. De leker, spiser, slumrer og erter hverandre, rett foran øyene våre, samtidig som vi holder en trygg avstand. Det tar vanligvis mellom to og fem timer å finne din tildelte gorillafamilie, i en høyde på mellom 2500 og 4000 moh. Bærere er tilgjengelige for å bære ryggsekker og kameraer, samt å tilby en hjelpende hånd langs ruten.

10% av inntektene fra tillatelsene kanaliseres mot lokalsamfunn, for å bygge skoler og helsesentre, samt veier. Det er også et kompensasjonsfond for lokale bønder, dersom gorillaer skader avlingene deres, noe som bidrar til å sikre fredelig sameksistens. Gorilla trekking gir også sysselsetting for mange lokale, fra landvoktere og sporere til bærere, sjåfører og ansatte ved lodger.