Skip to main content

Mosambik

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Maputo

Din reisedesigner

Språk
Portugisisk

Valuta
Mosambikisk metical (MZN)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 30 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 56%, islam ca. 18%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 1 time (0 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger visum for opphold i Mosambik. Det er mulig å kjøpe visum ved ankomst, men de mosambikiske innreiseregler kan fort og uten varsel endre seg. Det anbefales derfor besøkende å skaffe seg visum på forhånd gjennom den mosambikiske ambassaden i Stockholm. Merk at pass må ha en gyldighetstid på seks måneder etter innreise og ha minimum seks ledige sider.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

QUIRIMBAS OG BAZARUTO

Mosambik grenser til Krugerparken i Sør-Afrika, og med en misunnelsesverdig kystlinje til Det indiske hav og fantastiske, avsidesliggende boutique hoteller, har Mosambik blitt den hete afrikanske stranddestinasjonen. August og september er en fin tid å reise og er samtidig høysesong for hvalsafari. Dette paradiset er preget av en avslappet afrikansk sjarm, portugisisk innflytelse og hvite sandstrender; perfekt for litt barfot-luksus! 

Ønsker du å reise med venner, kolleger eller storfamilien? Fly til hovedstaden Maputo, ta en 15 min helikoptertur (evt. båt) og lei den private villaen Colina Verde, som har 7 soverom og plass til 6-18 personer. En helt fantastisk all-inclusive opplevelse, så ta kontakt for gode priser. Vi har mange flotte hoteller i Mosambik som passer for familier!

Quirimbas 

Quirimbas-skjærgården består av 32 koralløyer like utenfor kysten av Nord-Mosambik. Disse uberørte, og stort sett ukjente, øyene besøkes av bare en håndfull gjester. Sommerfugler, tropiske blomster, aper og fugler, venter deg. Bortsett fra den lokale fiskeren som padler i en utgravd kano, er det nesten ingen mennesker å se. Quirimbas er et sted å besøke nå, før det blir oppdaget av resten av verden. Det finnes noen flotte resorter her, vi anbefaler spesielt Anantara Medjumbe Island Resort & Spa og Azura Quilalea Private Island med sine 9 sjarmerende villaer.

Bazaruto

Bazaruto-skjærgården består av fem sanddyneøyer, som er vakkert plassert i det turkise vannet i Det indiske hav. Disse øyene er erklært en nasjonalpark og er urørte og idylliske. Her finner du sukkerhvite strender som knirker under føttene, og palmer som viker for frodig vegetasjon.

Ta en tradisjonell dhow-båttur mellom øyene i Bazaruto skjærgården for en romantisk og fredelig utsikt over solnedgangen. Av bosteder anbefaler vi bl.a. &Beyond Benguerra Island, Anantara Bazaruto Island Resort og Azura Benguerra. 

Du finner små, bortgjemte landsbyer, skyggelagt under appelsintrær, men havet er den største attraksjonen. Det er vanskelig å slå dykking og snorkling i Mosambik, da koraller er uberørt og livet under vann er ypperlig. Det varme, turkise vannet er bl.a hjem til ulike arter havskilpadder, knølhval, delfiner og den sjeldne dugongen (sjøku).

KONTAKT OSS

Safari eller cruise i Mosambik

En safari i Niassa Game Reserve, i nord, gir deg sjansen til å se store flokker med elefanter sammen med bøffel, sebra og gnu. I sentrum av landet gjennomgår Gorongosa nasjonalpark et omfattende rehabiliteringsprosjekt og vil garantert gjenvinne stedet som et av verdens mest berømte naturreservater.

Svingende palmer, hvit sand, solskinn og turkist vann lokker besøkende til Mosambiks lange kyststrekning. Et avslappende supplement til en travel dag på safari. Kombiner safari i Sør-Afrika, med sol og bad i Mosambik, og få den optimale ferien. Det går direktefly fra Johannesburg til Vilanculos og Pemba i Mosambik; derfra er det en kort vei til en av de mange strendene, evt. videre ut til de flotte øyene.

En annen måte å oppleve Mosambiks vakre skjærgård er med cruise som for eksempel Silversea. En luksuriøs ferie i Mosambik er den perfekte bryllupsreisen, her finner du øde strender og romantiske bungalows.

La Din reisedesigner skreddersy din eksklusive ferie til Mosambik evt. i kombinasjon med andre land.