Skip to main content

Australia

HØYDEPUNKT

  • Utforsk The Great Barrier Reef både under og over vann
  • Nyt eksklusive vinsmakinger i Yarra Valley
  • Bli med på en guidet tur i Australias Outback
  • Sydney og Melbourne byr på topp hoteller, gourmetmat og shopping
  • Oppdag det unike dyrelivet, som kenguruer og koalaer
  • Besøk flotte K`gari (Fraser Island), verdens største sandøy

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Canberra

Din reisedesigner

Språk
Engelsk

Valuta
Australsk dollar (AUD)

Din reisedesigner

Innbyggere
26,5 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 44% og ingen religion ca. 39%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 6 til 10 timer (flere tidssoner)

Din reisedesigner

VISUM

Det er krav om elektronisk visum for norske borgere for besøk i inntil 90 dager. Passet må være gyldig i minimum 6 mnd etter at besøket forventes avsluttet, da det er et krav i mange transitt-land.

Den reisende er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og visum ved innreise.
Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Australia har et variert klima på grunn av sin store geografiske størrelse. Generelt sett kan klimaet deles inn i fire hovedregioner: tropisk i nord, temperert i sør, ørkenklima i sentrale områder og mildt klima med regnfulle vintre i sørvest.

Den beste tiden å reise til Australia varierer avhengig av hvilken region du ønsker å besøke. Generelt sett er de sørlige områdene best å besøke fra september til november og fra mars til mai, når temperaturene er milde og behagelige. For de nordlige områdene og Great Barrier Reef-området, er den tørre sesongen fra april til november. Klimaet kan variere betydelig mellom forskjellige regioner og byer, så det er viktig å undersøke værforholdene i de spesifikke områdene du planlegger å besøke.

Australia

Australia tilbyr en enestående ferieopplevelse med sitt varierte landskap som omfatter uberørte strender, villmark i outbacken og pulserende storbyer. Her finner du verdenskjente vinregioner som Yarra og Barossa Valley, der luksuriøse vingårdslodger og gourmetopplevelser venter. Et høydepunkt er å utforske den ikoniske Great Barrier Reef  i private yacht- eller helikopterturer. Førsteklasses overnattingsmuligheter, eksklusive spisesteder og en pulserende kunstscene gjør landet populært. Australia lover en behagelig og kulturelt berikende reise for kresne reisende som søker en uforglemmelig og luksuriøs ferie. Velg mellom turer med guide eller lei en bil og kjør selv, uansett så får du en minnerik ferie. Australia er et fantastisk reisemål for familieferie og generasjonsferie, men også grupper og par. Hva med å legge bryllupsreisen hit?

Å bestille gjennom et reisebyrå som Din reisedesigner gir en ekstra trygghet. Vi skreddersyr reiseruter, har eksklusive tilbud og en personlig tilnærming som tar hensyn til dine unike preferanser og behov. Med vår ekspertise og lokale samarbeidspartnere kan Din reisedesigner sikre at dere får en drømmeferie i Australia. Australia kan kombineres for eksempel Thailand, Fiji, eller et stopp i Singapore eller Dubai.

SYDNEY OG NEW SOUTH WALES

Sydney tilbyr enestående opplevelser, med ikoniske landemerker, et livlig kulturliv og en fantastisk natur. Besøk Sydney Opera House, kryss Sydney Harbour Bridge eller svøm ved Bondi Beach. Nyt panoramautsikten fra Sydney Tower Eye for å få et glimt av byens imponerende skyline. Hotellet The Langham er kjent for sin upåklagelige service, elegante interiør og flotte utsikt over Sydney Harbour. Park Hyatt Sydney er et annet utmerket valg, med luksuriøse rom og enestående utsikt over Sydney Opera House.

Blue Mountains

New South Wales er kjent for sitt varierte landskap. De majestetiske Blue Mountains byr på fotturer i grønne daler og høye klipper. Bo på  Spicers Sangoma Retreat, et avsidesliggende og luksuriøst opphold, kun for voksne. Med bare 8 suiter, nydelig mat og eksklusive naturopplevelser, får dere en uforglemmelig tur i vakre omgivelser.

Til slutt må du ikke glemme litt vinsmaking på anerkjente vingårder i Hunter Valley vinregion.

Cairns & Queensland

Queensland lokker reisende med sin fantastiske naturlige skjønnhet, livlige byer og et utvalg av spennende aktiviteter. Høydepunktet er Great Barrier Reef, som tilbyr enestående muligheter for snorkling og dykking. Fortsett turen inn i de frodige regnskogene i Daintree nasjonalpark for en fantastisk naturopplevelse. Til slutt kan dere surfe ved Gold Coast, kjent for sine gyldne sandstrender og pulserende surfekultur. Ta en kjøretur fra Brisbane langs Sunshine Coast mot K’gari (Fraser Island), hjem til milelange sandstrender.

Sol, sand og verdens største korallrev

For et luksuriøst opphold i Queensland, bo på rolige Lizard Island Resort, på en private øy midt i Great Barrier Reef. Her kan du unne deg luksuriøse spa-behandlinger og nyte de uberørte vakre omgivelsene. I tillegg er Elysian Luxury Eco Island Retreat en annen fantastisk resort beliggende i Whitsundays, en kort helikoptertur fra Hamilton Island. Med maks 20 gjester fordelt på 10 flotte villaer er dette en luksuriøs og privat resort kun for voksne, helt perfekt for bryllupsreisen!

MELBOURNE & VICTORIA

Melbourne er kjent for sin kunstscene, førsteklasses restauranter og trendy kafeer, og er et mekka for kulturelle opplevelser. Utforsk de sjarmerende nabolagene og luksuriøse handlegatene. Nyt byens arkitektoniske underverk, inkludert Royal Exhibition Building og Flinders Street Station. Slapp av i luksuriøse overnattingssteder som tilbyr overdådige fasiliteter og panoramautsikt over Melbourne. Det eksklusive Lake House Daylesford, som ligger i rolige omgivelser ved innsjøen og tilbyr luksuriøse spa-behandlinger.

Kjør Great Ocean Road mellom Melbourne og Sydney

Utforsk det naturskjønne Victoria, som Great Ocean Road til Sydney, kjent for sin imponerende utsikt mot havet og de ikoniske Twelve Apostles-bergformasjonene. Oppdag den uberørte villmarken i Wilsons Promontory nasjonalpark, som skryter av avsidesliggende strender og et rikt dyreliv. Deretter nyt en vinsmakingstur gjennom de pittoreske vingårdene i Yarra Valley. Melbourne og de omkringliggende områdene, lokker med en unik blanding av urban kultur, rik historie og spektakulær natur. Melbourne kan lett kombineres med øya Tasmania, eller du kan kjøre vestover mot Kangaroo Island.

Darwin & North Territory

Å reise til Darwin og Northern Territory byr på en berikende opplevelse og viser en unik blanding av aboriginsk kultur, fantastisk naturlandskap og en rik historie. I Darwin kan du fordype deg i de livlige lokale markedene, som for eksempel Mindil Beach Sunset Market, og museer som East Point Military Museum. Utforsk den fantastiske villmarken i Kakadu nasjonalpark, et UNESCOs verdensarvsted kjent for sin gamle helleristninger og varierte dyreliv, eller dra på et naturskjønt elvecruise langs de berømte klippene, Katherine Gorge.

Uluru (Ayers Rock)

I hjertet av Northern Territory, gir Longitude 131° en eksklusiv opplevelse. Bo i deres luksuriøse telt med utsikt over den ikoniske Uluru (Ayers Rock). Darwin og Northern Territory lover en uforglemmelig reise fylt med naturlige underverker og kulturelle høydepunkt. Fra de slående landskapene i Red Centre til den rike kulturarven til urbefolkningen. Avslutningsvis, opplev mer av kysten ved å ta et luksuriøst cruise med Silversea fra Darwin og vestover langs Kimberley. Din reisedesigner skreddersydde reiseruter som tar hensyn til dine spesifikke interesser og preferanser.

PERTH & WESTERN AUSTRALIA

Å reise til Perth og Western Australia for en luksusferie lover en miks av fantastiske kystlinjer, unikt dyreliv og rike kulturelle tilbud. I Perth kan du fordype deg i byens pulserende kunstscene på Art Gallery of Western Australia og unne deg gourmetmatopplevelser på eksklusive restauranter langs Swan River. Videre anbefaler vi å utforsk de sjarmerende gatene i Fremantle, kjent for sine eklektiske markeder og historiske landemerker. I tillegg kan dere dra til den pittoreske Rottnest Island for å møte de søte quokkaene (korthalewallabyer) og nyte de uberørte strendene.

Cruise med Silversea i Australia

Når du bestiller gjennom vårt reisebyrå, kan du få tilgang til eksklusive overnattingssteder og utflukter. Hva med det luksuriøse COMO The Treasury, kjent for sin sofistikerte eleganse og førsteklasses beliggenhet i hjertet av Perth? I nord finner du turistbyen Broome, som er knutepunktet for å utforske Kimberley regionen. Her går det fine cruise opp til Darwin med Silversea. Opplev de bemerkelsesverdige landskapene i Western Australia, fra kalksteinsformasjonene i Pinnacles-ørkenen til juvene i Karijini nasjonalpark! 

ADELAIDE & SOUTH AUSTRALIA

Sør-Australia byr på kulturell sjarm, fantastisk naturlandskap og førsteklasses kulinariske opplevelser. Adelaide, kjent for sitt pulserende kunstmiljø frister med deilig mat og drikke på sine prisbelønte restauranter.

Kangaroo Island

For det første, dra til den store og naturskjønne Kangaroo Island, som ligger kun 15 km utenfor kysten av Sør-Australia. Det er et av de beste stedene i Australia for å se ville dyr som koalaer, kenguruer, sjøløver og sel. For det andre, bo i en av de 25 suitene på den nyoppussede Southern Ocean Lodge 5*! Nydelig utsikt, flotte strender, spa og smakfull mat venter!

Oppdag den pittoreske Barossa Valley, kjent for sine berømte vingårder og sjarmerende landskap. Bo midt blant vingårdene for eksempel i en av de 15 frittstående suitene på The Louise, eller i et av de 4 franskinspirerte rommene på Le Mas Barossa. Opplev det fantastiske landskapet i Sør-Australia, fra de robuste toppene i Flinders Ranges til strendene på Fleurieu Peninsula!

TASMANIA

Tasmania, et skattkammer av uberørt villmark og fengslende landskap, lokker reisende kun en time fra Melbourne. Utforsk Freycinet nasjonalpark med rosa granittfjell og hvite strender. Deretter nyter dere Tamar Valley’s kulinariske herligheter fra verdenskjente vingårder. Reis gjennom den robuste villmarken i Cradle Mountain-Lake St Clair nasjonalpark for en uovertruffen naturopplevelse. Avslutt med å oppdage østkystens avsidesliggende bukter og sjarmerende kystbyer, gjerne med leiebil.

Wineglass Bay

For overdådige opphold anbefales Saffire Freycinet, med sin betagende utsikt over Hazards Mountains og Great Oyster Bay. Utforsk den berømte stranden Wineglass Bay til fots eller med båt. Fra de historiske omgivelsene i Port Arthur til den fortryllende skjønnheten i Bay of Fires, byr Tasmania på en rekke unike attraksjoner. Kontakt oss for å designe deres luksuriøse ferie med eksklusive opplevelser og flotte hoteller.

FIJI

FRANSK POLYNESIA