Skip to main content

Martinique

Med Atlanterhavet i øst og Det karibiske hav i vest, Martinique sjarmerer besøkende hele året med sine 1.080 km² idylliske, frodige og mangfoldige landskap. En luksuriøs, tropisk skog dekker den nordlige delen av øya, perfekt for utendørsaktiviteter som juving, fotturer, ATV og ridning. Martiniques godt vedlikeholdte nettverk av turstier strekker seg over 128km og tar deg gjennom strender, bukter og fjellskoger.

Blomsterøya

Den sørlige delen av øya er det ideelle reisemålet for ferierende på jakt etter hvite sandstrender, kokospalmer og varmt vann. Lokalbefolkningen kalte Martinique for «Blomsterøya», og det er ikke så rart. Øyas varme, fuktige klima er ideelt for brennende røde bougainvilleas, hvite frangipani og rundt hundre arter av orkideer. Regnskogtrær florerer også, som mahogni, magnolia og bambus.

Reis rundt øya for å se noe av det vulkanske landskapet. Mont Pelée kroner øya og var ansvarlig for å ødelegge den forrige hovedstaden, St Pierre, under et utbrudd i 1902. Du kan besøke den ødelagte byen for å se på ruinene.

Utenfor sørkysten av Martinique ligger Diamond Rock. Restene av en vulkansk plugg, som stiger nesten loddrett 175m opp fra havet. Det er et populært område for dykking.

KONTAKT OSS

Lange sandstrender er imidlertid hovedattraksjonen, med små fiskevær som beholder sin tradisjonelle karakter. Den fineste stranda på øya er den 1km lange Grande Anse des Salines, som må besøkes. Velsignet med en fantastisk naturlig skjønnhet og et godt bevart miljø, er Martinique et vannsportparadis. Seiling, dykking, surfing og kitesurfing, kajakkpadling, havfiske og mye mer er tilgjengelig over hele øya.

Selv om du har kommet til Martinique for strendene, bør du tilbringe en dag i pulserende Fort-de-France, øyas hovedstad og den største byen i Fransk Vestindia. Det er en stilig, sofistikert by og et flott sted for shopping. Nyt lokal mat på Grand Marché, besøk fortet St-Louis eller rusle nede ved havna. Det travle sentrum er et populært reisemål for cruiseskip, internasjonale yachter og franske turister, og har alt fra rolige parker og en liten strand, til fargerike lokale markeder og gode restauranter. De livlige gatene står i kontrast til resten av den ofte søvnige øya.

Martinique kan skryte av en særlig rik kulturarv, uttrykt gjennom sitt mangfoldige håndverk og deilige retter, hvor spennende krydder og unike smaker vil gi deg vann i munnen. Øyas kulturelt mangfoldige, talentfulle, lidenskapelige befolkning, med sin karibiske stil og franske preg, gjør Martinique til et spesielt reisemål. Kombiner gjerne med andre øyer som for eksempel St Lucia eller Guadeloupe.