Skip to main content

Guadeloupe

HØYDEPUNKT

  • Kombiner fransk komfort med karibisk atmosfære
  • Nydelig utsikt, flotte strender og seilturer
  • Kombiner flere øyer på samme reise
  • Besøk Guadeloupe National Park på Basse-Terre

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Basse-Terre

Din reisedesigner

Språk
Fransk

Valuta
Euro (EUR)

Din reisedesigner

Innbyggere
ca. 400 000

Din reisedesigner

Religion
Ca. 95% kristendom

Din reisedesigner

Tidsforskjell
– 5 timer (-6 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er ingen visumplikt for norske borgere til franske oversjøiske territorier og departement. Passet må være gyldig i hele reiseperioden.

Den reisende er selv ansvarlig for å ha gyldig pass og visum ved innreise. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Året er delt i to årstider; den tørre årstiden som går mellom desember og april når været er solfylt med sporadiske regnbyger og temperaturer på rundt 25-27°C, og den våte sesongen mellom juni og november med temperaturer på rundt 30°C og ofte kraftig regn.

Vanntemperaturen ligger på ca. 24-29 grader hele året. Det er kjøligere i høyden. Orkaner er mulig i september og oktober, spesielt på østkysten. Den beste tiden å besøke øyene er mellom desember og april, men mai kan også være bra, med færre besøkende.

GUADELOUPE

Guadeloupe er en fransk oversjøisk region i Fransk Vestindia og består av flere øyer, hvorav fem er bebodde: Grande-Terre, Basse-Terre, Marie-Galante, La Désirade og Les Saintes. Petite-Terre består av to øyer som tidligere var bebodd av urbefolkning, som nå er et naturreservat for å beskytte artene som lever her; inkludert rundt 10 000 iguaner. Bli med på en seiltur hit!

Finn roen på den lille paradisøya Gosier, som bare er en km lang og noen få hundre meter bred. Øya har navnet sitt fra de tilstedeværende pelikanene og er dekket av grøntområder innrammet av fin sand og turkist vann.

På Guadeloupe får du en unik blanding av Frankrike og tropene, godt krydret med afrikansk og sør-asiatisk kultur. Hver øy har sin egen unike sjarm, så litt øyhopping er et must når du reiser hit. Ønsker du å kombinere med andre øyer så er St. Martin praktisk.

GRANDE-TERRE

Guadeloupes hovedøy kan friste med hvite sandstrender, kokospalmer og turkise laguner. La deg sjarmere av den fascinerende Grande-Terre. Du vil bli forført av de mange fasettene på denne øya. I hjertet av markeder, vil du oppdage spesialiteter og dufter av Karibia. Mange fritidsaktivitetene er tilgjengelige, spesielt vannsport. Og fordi Grande-Terre ikke bare er strender, kan du få med deg muséer, konserter, utstillinger og selvfølgelig nydelig mat og forbløffende fotturer.

Pointe-à-Pitre, Guadeloupes knutepunkt

Den største byen, Pointe-à-Pitre, har beholdt sin koloniale 1700-talls sjarm, med en skjermet havn og en marina med flere restauranter og barer. Saint-Antoine-markedet er verdt et besøk. En eksplosjon av dufter som kommer fra fargerike boder dekket med krydder, tropiske frukter og grønnsaker, samt lokalt håndverk. Dette er det perfekte stedet hvis du er ute etter en liten suvenir å ta med tilbake fra oppholdet ditt på Guadeloupe.

Flyplassen og de fleste hotellene ligger på denne øya, som har mange fine strender, noe som også gjør den til den mest folksomme øya. Det er også en spennende verden under det rolige vannet, for dykkere og snorkleentusiaster.

MARIE-GALANTE

Dersom du ønsker en fredeligere øy, kan Marie-Galante være stedet for deg. Selv om den sakte åpner dørene for turisme, lever denne kalksteinsøya fortsatt av fiske og produksjonen av rørsukker. Det er ikke uvanlig her å støte på oksevogner som transporterer sukkerrør. Øya, med ca. 10 000 innbyggere, har lykkes med å holde på sine tradisjoner.

Sukkerplantasjer og destillerier

Slapp av på rolige strender, besøk destilleriene og de forlatte møllene. Gå oppmerkede stier samtidig som du oppdager vakre, detaljerte kirker og uendelig mange sukkerplantasjer. Her kan du besøke tre romdestillerier fra 1700- og 1800-tallet. Kom og lær om teknikken og smak forskjellige typer rom.  Landets kanskje fineste strand, La Feuillère ligger her, og er et lite stykke paradis med laguner og hvit sand. Mot nord tilbyr stien som fører mot Caye Plate, spektakulær utsikt over bukten Bois d’Inde og Piton.

Intet besøk til Guadeloupe er komplett uten å lære litt mer om historien. På Marie-Galante finner du dusinvis av gamle sukkerfabrikker, gjennomsyret av slavehandelens historie, mens le chateau Murat er en av de siste gjenværende kreolske plantasjene på øya og gir muligheten til å utforske den brokete veien til landets historie. Du kommer deg hit med båt som tar ca. en time fra Pointe-à-Pitre eller Saint-François.

BASSE-TERRE

De som har en lidenskap for friluftsliv, bør vurdere å ha base på Basse-Terre, den vulkandominerte vestlige øya, som er forbundet med bro fra Grande-Terre. Ved å kombinere utrolige strender, spesielt Grande Anse og Deshaies, med Carbet-fossene i Capesterre-Belle-Eau og fantastiske fjellutsikter fra La Soufrière, omgir denne øya deg med natur fra daggry til skumring.

I umiddelbar nærhet til vulkanen er skjærgårdens nasjonalpark, med sine turstier, endemiske plantearter og skjulte varme kilder. I de bratte bakkene krysser elver og fossefall den tropiske skogen, og byr på en oppsiktsvekkende natur. Her finner du den største regnskogen i den sydlige delen av Karibia. Basse-Terre har strender der den komplette fargepaletten med sand varierer fra svart til hvitt, via oker og rosa. Kystlinjen tilbyr like mange landskap som strender.

Beskyttet havområde

Cousteau Reserve, i hjertet av Guadeloupe nasjonalpark, omfatter mer enn 1000 hektar eksepsjonell havbunn. Koraller, tropiske fisker, skilpadder og til og med knølhval trives her. Historisk sett, som den første øya i skjærgården bebodd av europeere, har den en arv som er like rik som sin natur. Dykk i en verden av kaffe, kakao og vanilje!

LA DÉSIRADE

La Désirade nås med båt fra Saint-François på rundt 45 minutter. Den avlange øya trollbinder besøkende med naturen så vel som det idylliske navnet. Omgitt av korallrev og Atlanterhavet, tilbyr denne fredelige øya fantastisk panoramautsikt og nydelige strender.

Fra Doublé-neset, kan du beundre et vilt, tørt landskap. I denne delen av øya kan du også se en gammel meteorologisk stasjon, et fyrtårn og ruinene av en bomullsfabrikk. Ikke langt derfra er utgangspunktet for Route de la Montagne, som fra sine høyder gir en utrolig utsikt over landsbyen Baie-Mahault, Doublé Headland fyr og Atlanterhavet!

Klipper og strender

Elskere av panoramautsikt bør også sørge for å besøke det sjarmerende lille blå og hvite kapellet Our Lady of the Calvary. Havnen er også verdt et besøk, før du tar en liten tur til klippene Pointe des Colibris, med sitt store kors. Der kan du møte noen iguaner, og du vil garantert nyte en vakker utsikt over sørkysten av La Désirade og det enormt vidstrakte havet.

Før du forlater øya, er det et must å sole seg på den berømte Souffleur-stranden! Denne hyggelige og praktfulle sandstranden er populær blant lokalbefolkningen og ferierende, og er ideell for å slappe av, ha en piknik eller en forfriskende dukkert i det klare vannet i lagunen.

LES SAINTES

Øygruppen som ligger sør for Basse-Terre, består av syv holmer og to bebodde øyer som er Terre-de-Haut og Terre-de-Bas. De er lett tilgjengelig med båt fra bl.a. Pointe-à-Pitre (1t).

Øya Terre-de-Haut, den mest besøkte i øygruppen, har en imponerende vakker bukt som har blitt rangert blant de vakreste i verden! Prikket med sjarmerende hus med røde tak og hyggelig lokalbefolkning. Oppdag øya med sitt bratte terreng, og fantastiske overraskelser, til fots (hvis du har nok tid!), på terrengsykkel eller med elbil.

Fort Napoleon

Fort Napoleon ligger på en høyde på øya, og er et flott utsiktspunkt som må besøkes på Terre-de-Haut. Her finner du bl.a. en eksotisk kaktushage (hvor det ikke er uvanlig å se iguaner) og en enestående utsikt over Les Saintes-bukten. Fortet ble bygget på 1800-tallet og huser også et museum dedikert til kunst og populære tradisjoner i Les Saintes, med utstillinger som foregår i salene til den gamle kasernen.

Gå ned fra fortet, og stopp i den sjarmerende (og eneste) byen, Terre-de-Haut, samme navn som på øya. Her er det noen restauranter og butikker, og du kan besøke den vakre lille kirken laget av vulkansk stein, før du fortsetter turen mot øyas strender. Her har du mange å velge imellom! Turgåere kan klatre opp til utsiktspunktet Le Chameau, som ligger sør-vest på øya, 309 moh. Innsatsen under den bratte stigningen belønnes til slutt med en uforglemmelig utsikt over øygruppen!

MARTINIQUE