Skip to main content

Zimbabwe

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Harare

Din reisedesigner

Språk
Engelsk, shona m.fl.

Valuta
Zimbabwe dollar (ZWD)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 14,8 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 85%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 1 time (0 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Visum til Zimbabwe kan etter gjeldende regler kjøpes ved innreise mot betaling av gebyr. Reisende rådes til å kontakte den nærmeste zimbabwiske ambassade (Stockholm) før avreise for å innhente oppdaterte opplysninger om gjeldende visum- og innreisebestemmelser. Innreise forutsetter gyldig pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss.

ZIMBABWE

Velkommen til Zimbabwe, et land som lokker besøkende med de ikoniske Victoriafallene og en safariopplevelse i verdensklasse. I tillegg til dette kan du nyte luksusen av opphold på utvalgte lodger, som vil gjøre reisen din ekstra spesiell.

Hwange nasjonalpark, den største og mest populære parken i Zimbabwe, er et paradis for naturopplevelser. Her kan du oppleve et enestående dyreliv, inkludert «The Big 5». Parken er spesielt kjent for sin imponerende elefantbestand, som samles rundt vannhullene i tørketiden. Med over 100 dyrearter, er Hwange en av de mest mangfoldige nasjonalparkene i verden. Parken grenser til Botswana. Anbefalte bosteder er bl.a. Linkwasha Camp, Davidson`s, Little Makalolo, The Hide og Somalisa Camp.

Mana Pools nasjonalpark, et UNESCO-verdensarvsted, vil fortrylle deg med sin urørte villmark og naturlige skjønnhet. Parken er hjemmet til en variert dyrepopulasjon, over 350 fuglearter og marint dyreliv. Den mektige Zambezi-elven fungerer som livsnerven for dyrene og skaper en spektakulær setting for din safariopplevelse. Anbefalte bosteder er bl.a. Ruckomechi Camp, Little Ruckomechi og Chikwenya Camp.

Lake Kariba, verdens største menneskeskapte innsjø, tilbyr ikke bare vakre solnedganger og spennende fiskemuligheter, men også en imponerende safariopplevelse. Utforsk Matusadona nasjonalpark og la deg fascinere av det rike dyrelivet. En flerdagers utflukt på en av de luksuriøse Kariba-husbåtene gir deg muligheten til å oppleve mer av den storslåtte innsjøen. I det avsidesliggende Malilangwe Wildlife Reserve, på grensen til Mosambik, finner du fantastiske Singita Pamushana Lodge.

Det er viktig å ta hensyn til dine personlige preferanser og behov når du velger en safari lodge, da hver lodge tilbyr sin unike atmosfære og opplevelser. Ta kontakt med oss for å skreddersy din safariopplevelse og finne den perfekte lodgen eller campen for deg i Zimbabwe. 

KONTAKT OSS

VICTORIAFALLENE

Velkommen til Victoriafallene, et sted der den mektige Zambezi-elven kaster seg spektakulært nedover og skaper et imponerende skue. Opplev luksusen av å stå ved et av verdens syv naturlige underverk, omgitt av en betagende regnskog og doble regnbuer. En reise hit vil berike sjelen og etterlate deg med uforglemmelige minner.

Victoriafallene, med sin imponerende høyde på 108 meter, er en visuell fest for sansene. Utforsk den frodige regnskogen som omgir fossen og nyt det unike økosystemet. Dette paradiset er hjemmet til sjeldne arter som du ikke finner andre steder. Området har bevart sin autentisitet som det var da den berømte oppdageren David Livingstone først oppdaget fossene i 1855.

Den beste tiden å oppleve Victoriafallene avhenger av dine preferanser og ønskede aktiviteter. Vannstanden er høyest i perioden februar til mai. Fra juli til november er utsikten fra bakken klarere når vanntåken ikke er så tykk, slik at du kan vandre gjennom regnskogen og oppdage de 16 utrolige utsiktspunktene langs juvkanten. Victoriafallene er også kjent som Afrikas adrenalinsenter, og du kan utfordre deg selv med aktiviteter som strikkhopping, rafting og helikopterturer.

Kombiner Zimbabwe med Zambia, Botswana eller Sør-Afrika

Mange ønsker også å besøke Zambias side av fossen. Her kan du til og med ta en forfriskende dukkert i «Djevelens basseng» ved kanten av stupet, hvis du tør.

I nærheten av Victoriafallene finner du et utvalg av flotte hoteller og lodger som tilbyr luksuriøs innkvartering og førsteklasses fasiliteter. Anbefalte bosteder er bl.a. Stanley and Livingstone Boutique Hotel, The Elephant Camp og The Victoria Falls Hotel.

Det er også en lokal flyplass med direktefly til populære destinasjoner som Kruger nasjonalpark, Johannesburg, Cape Town og Nairobi. I tillegg kan man kjøre fra Botswana og Zambia, noe som gir deg muligheten til å kombinere oppholdet med mange andre spennende reisemål. For en unik opplevelse, kan du også velge å ankomme Victoriafallene med det ikoniske Rovos Rail-toget fra Sør-Afrika.

Opplev majesteten til Victoriafallene på en luksuriøs reise til Afrikas naturlige underverk. Kontakt oss for å skreddersy din luksuriøse reise til Victoriafallene og skape minner for livet.