Skip to main content

Zambia

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Lusaka

Din reisedesigner

Språk
Engelsk og flere lokale språk

Valuta
Zambisk kwacha (ZMK)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 18,4 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 85%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 1 time (0 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger gyldig pass og visum for opphold i Zambia. I forkant av besøk til Zambia kan søknad om visum sendes til den zambiske ambassaden i Stockholm (se ambassadens nettsider for ytterligere informasjon) eller man kan søke elektronisk på zambiske immigrasjonsmyndigheters hjemmeside. En tredje mulighet er å betale for visum ved ankomst til flyplasser og ved grenseoverganger (betales med kontanter i amerikanske dollar) og har normalt en gyldighet på én måned. Passet må være gyldig i tre måneder etter planlagt utreisedato.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss.

ZAMBIA

Zambia, også kalt «Det ekte Afrika», er en grønn oase av 20 nasjonalparker, fantastiske elver, innsjøer og våtmarker, som tiltrekker seg et utrolig dyreliv. Elefanter, løver, villhunder og hyener blir ofte sett, og leoparder kjøler seg ned fra solen i de skyggefulle trærne. Utforsk noen av det Sørlige Afrikas villeste og mest avsidesliggende villmarksområder; hjem til et forbløffende mangfold av dyreliv.

Utmerket safari med luksuriøse lodger og noen av de beste guidene i Afrika; Zambia er den uoppdagede skatten i Afrika! Beste tiden for safari er juni til oktober, men noen områder er åpne hele året. Victoriafallene har mest vann i perioden februar til mai.

 South Luangwa National Park

Zambias mest berømte safaridestinasjon, South Luangwa National Park, er tropisk, vakker og full av vilt. Mye av dyrelivet finnes i nærheten av elven Luangwa. Flokker av elefanter, flodhester og bøfler går nedover de støvete breddene for å drikke. Store krokodiller dveler på sandbanker, og i skumringen forlater hundrevis av flodhester bassengene sine og stamper opp bredden for å beite. Den sjeldne thornicroft-sjiraffen kan sees i skogene, sammen med gnuer, sebraer og ulike antiloper, etterfulgt av rovdyr som løver, hyener og ikke minst leoparder. De over 400 fugleartene ses best i regntiden.

Walking safari er en spesialitet i Luangwa. Ledsaget av erfarne guider, kommer du tett innpå dyrene. Prøv også dag- og nattsafarier i åpen bil (4×4) og bo i telt eller hytte i en av de mange eksklusive lodgene. Her er det også mulig å dra på safari i regntiden. Noen av de beste bostedene i området er Time & Tide Chinzombo, Mfuwe Lodge og Puku Ridge Camp, men listen er lang.

Her er et eksempel på en flott safaritur til Zambia hvor dere bor på 4 eksklusive lodger i 3 ulike nasjonalparker. Turene skreddersys med valgfri reiselengde.

KONTAKT OSS

SAFARI I ZAMBIA

Lower Zambezi National Park er fremdeles relativt ubebygd, og skjønnheten ligger i den velbevarte og uberørte villmarken. Mangfoldet av dyr er ikke så stort som i de andre store parkene, men mulighetene for å komme nær vilt som vandrer inn og ut av Zambezi-kanalene, er spektakulære.

Nasjonalparken, med sine flomsletter, gressletter og høye skoger, er hjem til mange flotte dyr. Impalaer er overalt, men andre antiloper, sebraer og gnuer er også vanlig. Elefanter blir ofte sett svømme i Zambezi-elven for å mate på de gressete øyene, hvor bøfler også beiter. Rovdyr inkluderer leoparder, løver og flokker med villhund. Det er et stort utvalg av aktiviteter i parken, fra walking safari og game drives, til elvecruise og fiske. Bruk noen dager til å utforske denne flotte nasjonalparken, som tidligere var presidentens private viltreservat, og som også har mange flotte lodger, bl.a. Chiawa Tented Camp.

Liuwa Plain National Park

Liuwa Plain Nasjonalpark har Afrikas nest største gnu-migrasjon. Denne avsidesliggende parken lengst vest er uberørt villmark med et rikt fugleliv. Dyrene er spredt utover slettene, og det krever litt kjøring rundt for å finne dem. Å komme over en stor flokk med stripegnuer, villhunder eller en gruppe døsende løver i dette glemte stykke Afrika, føles spesielt. De meget dramatiske stormene, med lyn som slår ned i horisonten, i kontrast til det grønne og gylne gresslettene, skaper en spektakulær utsikt og fantastiske fotomuligheter.

Det beste boalternativet her er Time+Tide King Lewanika, som også har ultraluksuriøse lodger andre steder i landet og kan kombineres med Madagaskar for badeferie.

VICTORIAFALLENE I ZAMBIA

På over 22.000 km2 er Kafue nasjonalpark en enorm, magisk villmark, og med få besøkende er den vill og utemmet. Elvene Lufupa og Lunga snor seg gjennom den sentrale delen av parken. Fuglelivet i dette området er fantastisk, og safari her er givende, med løve, leopard, gepard, ville hunder, bøffel, elefant, krokodille og mer. Parkens størrelse betyr at dyrehabitatene er enorme, så tettheten er ikke så konsentrert. Anbefalt bosted er bl.a. Shumba Camp.

Lenger nord er Busanga-slettene et høydepunkt. Sesongmessige flomsletter, som bare er tilgjengelige fra juni til oktober. Her tiltrekker de nye skuddene store flokker med ulike typer antiloper og sebraer. Gepardene og løvene er på vakt. I den sørlige delen av Kafue, har den brede elven blir fylt med øyer og sandbanker. Hjem til et fantastisk fugleliv og preget av store granittblokker.

Victoria Falls nasjonalpark

Mosi-oa-Tunya National Park (Victoria Falls nasjonalpark), er en av Zambias minste nasjonalparker og består av 2 deler. Victoriafallene og Mosi-oa-Tunya Game Park. Victoriafallene er «obligatorisk» for enhver besøkende. Det lille viltreservatet er vert for et stort antall dyr, hvorav høydepunktet er det hvite neshornet, som kan spores til fots. Du vil kunne se ca. 25% av fossen fra Zambisk side, og best utsikt har du når du går over Knife-edge Bridge. Fra september til desember er fossen på denne siden svært tørr.

Populære aktiviteter er rafting, båttur, helikopter sightseeing, strikkhopping, rappellering, og selvfølgelig safari i nærområdet. Dersom du har visum til Zimbabwe, kan du besøke begge sider av fossefallene, eller hva med å bli med på elvecruise på Chobe River i Botswana. Det finnes flere hoteller og lodger i nærområdet, og nærmeste by er Livingstone, 10km unna. Det aller beste hotellet er Royal Livingstone by Anantara som har den beste utsikten over fossen.

Royal Chundu er en annen fantastisk lodge som ligger langs elvebredden til Zambezi River. Vi setter sammen en reiserute til dere etter deres ønsker. Kontakt oss for å skreddersy din luksuriøse reise til Zambia.