Skip to main content

Grenada

Krydderøya

Grenada ligger sør i Det karibiske hav, utenfor Venezuela, nær Barbados og Tobago. Dette er stedet for deg som ønsker det beste av Karibia. Nydelige strender, frodig regnskog, karneval, eksklusive hoteller og kulinariske opplevelser! Fordyp deg i Grenadas rike matkultur, der fersk sjømat og eksotiske krydder frister smaksløkene dine. Grenada blir kalt Spice Island (Krydderøya) og er spesielt kjent for muskatnøtter, som de til og med har inkludert i flagget sitt.

45 vakre strender venter på deg! Den mest kjente stranden er Grand Anse Beach i sørvest, med sine flotte solnedganger. Mellom april og juni legger havlærskilpadder egg på stranden i Levera Nasjonalpark, nord på øya. Det er 15 ulike fossefall du kan besøke, og det arrangeres turer i regnskogen med bl.a. Jeep og ATV, om du ikke ønsker å gå. Ikke glem å ta turen til en lokal bar eller klubb, og kanskje danse hele natten til calypso og reggae.

Besøk hovedstaden Saint George’s, som er buet rundt en hesteskoformet bukt, eller seil mellom øde bukter. Gå gjennom de mange stiene i Grand Etand nasjonalpark, en fantastisk vakker regnskog. Du vil se brusende fossefall, utsiktspunkter med panoramautsikt og et rikt mangfold av fargerik flora og fauna. Reis nordover, og du vil finne fiskelandsbyer, romdestillerier fra 1700-tallet og sjokoladefabrikker. Og når du dykker eller snorkler i det klare, grunne vannet utenfor sørvestkysten, finner du Grenadas undervannsskulpturpark, en utstilling av kunstverk på et gjenoppbygd rev.

Landet består av 3 øyer, hovedøya Grenada, den lille Petite Martinique, samt Carriacou (ca. 20 min nordover med fly). De to sistnevnte øyene er en del av øygruppen Grenadinene. Her venter noen helt fantastiske sandstrender (inkl. Paradise Beach) og anerkjente dykkesteder. Ta også en 5-minutters båttur over til Sandy Island, for litt Robinson Crusoe-følelse. Les mer om St. Vincent og Grenadinene. 

Som mange andre land i Karibia så har landet vært under både fransk og engelsk styre. Nå er de selvstendige, men underlagt den britiske regent. Det offisielle språket er engelsk.

KONTAKT OSS

De beste hotellene på Grenada

Grenada har klart å bevare sin autentiske karibiske sjarm ved å holde seg unna masseturismen. Her er noen av de beste hotellene på øya, som tilbyr en luksuriøs og avslappende opplevelse:

  • Det splitter nye Six Senses La Sagasse 5* tilbyr 56 suiter med privat basseng og 15 store villaer med 1-4 soverom, perfekt plassert på en høyde eller langs stranden. Spaet er kjent for sin kvalitet.
  • Calabash Resort 5* er et klassisk hotell nord på Grand Anse Beach, perfekt for de som søker ro og god mat. Med 30 suiter av ulike varianter samt noen villaer, tilbyr Calabash tennis, treningsstudio, spa, vannsport og flere restauranter. Mulig å legge til all-inclusive.
  • Silversands Grand Anse 5*, dette moderne hotellet ligger i en rolig del av Grand Anse Beach og tilbyr flotte rom og suiter samt store villaer med basseng og 3 eller 4 soverom. Perfekt for storfamilien på tur!
  • Silversands Beach Houses 5* har akkurat åpnet me! 28 morsomme rom og suiter med solseil, terrasse og store vinduer, som ligger enten på stranden eller over en klippe.
  • Spice Island Beach Resort 5* er en familieeid all-inclusive resort med 64 rom og suiter, noen med direkte tilgang til stranden eller eget basseng. Med spa, treningsstudio, yoga, barneklubb og et utvalg av restauranter, er dette hotellet ideelt for par og familier.

Den beste reisetiden og anbefalinger 

Den beste tiden å besøke Grenada er mellom desember og april. Med begrenset antall flyselskaper som flyr fra Europa til Grenada, lønner det seg å bestille tidlig, spesielt hvis du planlegger å kombinere flere øyer.

Grenada er et fantastisk reisemål for en luksusferie, enten du ønsker å utforske øyas mange attraksjoner eller bare slappe av på de hvite sandstrendene. Kombiner gjerne din reise med andre karibiske øyer som Barbados, St. Lucia eller St. Vincent og Grenadinene. Kontakt oss for et skreddersydd tilbud i dag!