Skip to main content

Peru

HØYDEPUNKT

  • Utforsk Machu Picchu ved soloppgang.
  • Slapp av i den hellige Urubambadalen og opplev den rike historien til Cuzco.
  • Dra til Titicacasjøen i luksuriøst tog og besøk en av de flytende øyene.
  • Dra til kystbyen Lima og oppdag den verdensberømte kulinariske scenen.
  • Utforsk det store grønne Amazonas og bo i en jungel lodge.

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Lima

Din reisedesigner

Språk
Spansk

Valuta
Peruansk Noevo Sol (PEN)

Din reisedesigner

Innbyggere
31 millioner

Din reisedesigner

Religion
ca. 90% kristendom

Din reisedesigner

Tidsforskjell
– 6 timer (-7 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er i dag ingen visumplikt for norske statsborgere ved innreise til Peru. Adgang til opphold som turist gis inntil 90 dager fra innreisedato innstemplet i passet. Ved innreise tildeles en innreiseblankett. Denne bør tas vare på da den må vises ved utreise.
Innreise forutsetter gyldig pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Den beste tiden å besøke Peru er i den tørre sesongen mellom mai og oktober, spesielt hvis du planlegger å dra på fottur. De våteste månedene i januar og februar. Klimaet i Peru varierer fra region til region.

Høylandet har to sesonger: Sommer (april – oktober), når dagene er solfylte, nettene kalde og det er lite regn (det ideelle tidspunktet å dra); og vinter (november – mars), når det ofte er mye regn. I løpet av dagen kan temperaturen nå 24° C og om natten falle til -3°C.

Jungelen har en relativt tørr periode fra april – oktober, som er den ideelle tiden å besøke. Fuktigheten er veldig høy gjennom året. Snittemperaturen er ca. 25°C.

Stillehavskysten har temperert klima, men med høy luftfuktighet og tykk tåke om vinteren (juni-september). Om sommeren (desember-mars) er det lite tåke, mer regn og temperaturen når 30°C. Badetemperatur i Lima er mellom 14 og 20°C på vinteren og ca. 22 om sommeren.

PERU

Opplev Peru, Sør-Amerikas mest fascinerende reisemål, med sine vakre landskap, storslåtte natur og rike kulturer. Utforsk inkaenes tapte by, Machu Picchu, i tåkefylte skoger. Oppdag den koloniale perlen Cuzco, Colca Canyon, Rainbow Mountain, Titicacasjøen og de kulinariske gledene i Lima. Peru byr også på Amazonas-regnskogen med avsidesliggende jungelhytter og luksuriøse ekspedisjonsfartøy.

Med hele 12 UNESCO-verdensarvsteder er landet rikt på skjønnhet og mysterier, og passer for både familier og par. Vi tilbyr skreddersydde rundreiser i Peru som kan kombineres med andre Sør-Amerikanske land eller en avslappende øyferie i Karibia. Kontakt oss for å skape ditt unike eventyr i Peru!

LIMA

Perus kysthovedstad blomstrer kunstscenen, nye butikker og hoteller har åpnet, og lokale kokker viser til noen av de mest spennende rettene i Latin-Amerika. Lima, med sine 8,5 mill. innbyggere, er den eneste hovedstaden i Sør-Amerika som ligger ved Stillehavet, og den blir hyllet som den gastronomiske hovedstaden i Latin-Amerika. I juni 2023 ble Central Restaurante i Lima kåret til verdens beste restaurant!

Museer med fantastiske kunstverk, strender, strandpromenaden, utelivet, spennende sportsopplevelser og det utsøkte kjøkkenet gir Perus hovedstad en original personlighet og gjør ferie i Lima til en unik opplevelse i Sør-Amerika.

Sjarmerende bydeler i Lima

Centro Histórico, byens historiske hjerte, er fra 1535, det samme året som Francisco Pizarro grunnla Lima. Dette er nå et UNESCO-verdensarvsted og hjemmet til det meste av byens overlevende koloniale arkitekturVakre torg og monumenter, imponerende herskapshus med sine koloniale balkonger, mange kirker fylt med uvurderlige kunstverk, samt tradisjonelle restauranter.

Miraflores ligger på toppen av klippene med flott utsikt over Stillehavet, og er et modere knutepunkt fullt av eksklusive restauranter, merkebutikker, luksushoteller og utesteder. Her finner du også den romantiske parken, Parque del Amor.

Barranco er et av byens hippeste nabolag, med fargerik gatekunst, bortgjemte barer og kaffebarer. Det tidligere tilfluktsstedet for overklassen i Lima, har gamle herskapshus, vakre museer, deilig mat og bohemske vibber. Mario Testinos moderne kultursenter, MATE, huser et stort utvalg av fotografiene hans.

San Isidro er et velstående sentrumsområde med en blomstrende kafékultur og enestående designerbutikker. Sør-Amerikas mest kjente kokk, Gastón Acurio, flyttet nylig sin flaggskiprestaurant, Astrid y Gastón Casa Moreyra, til en ombygd koloni-hacienda her.

CUZCO

Tidligere hovedstad i inkariket, Cuzco, ligger i en dal i Andesfjellene, 3400 moh og er en vakker by med en magisk atmosfære.

I denne sjarmerende byen ser du vakre kirker bygget på gigantiske murer, tradisjonelle leirhus, store torg, fantastiske markeder og brosteinsbelagte gater fylt med fargerike tekstiler. Utenfor byen finner du mange historiske inka-ruiner å utforske.

Etter jordskjelv, plyndring og gjenoppbygging av byen av de spanske erobrerne, er tilstedeværelsen av inkafolket fortsatt stor her, i den såkalte arkeologiske hovedstaden i Amerika. Innfødte inkaer bor fortsatt i området, snakker sitt quechua-språk og lever hovedsakelig av jordbruk.

En vakker, historisk by

En rask spasertur rundt denne UNESCO-listede byen vil avsløre den forbløffende konstruksjonsferdigheten til denne en gang så sterke sivilisasjonen. Beundre presisjonen til de inka-bygde veggene, der store blokker passer sammen perfekt, uten sement eller mørtel for å binde dem.

Til tross for sin samling av eldgamle skatter er denne byen, med spor av spansk arkitektur, overraskende livlig, med restauranter, barer, butikker og flotte hotell. En luksuriøs tur til Cuzco er noe du ikke må gå glipp av på din reise rundt i Peru.

Sacred Valley 

Bare en times kjøretur fra Cuzco, skyggelagt under de smaragdgrønne Andes-toppene, ligger inkaenes hellige dal, som er hele 100km lang. Her finner du fredelige landsbyer langt borte fra det moderne samfunnet, samt inkaruiner, som Pisac og Ollantaytambo. Mildt vær, vakker natur og interessant terreng tiltrekker seg eventyrlystne som kommer hit for å prøve rafting, terrengsykling, paragliding, ridning og trekking. Det finnes mange flotte hoteller her i Urubambadalen, de fleste med fokus på spa og velvære.

PUNO & LAKE TITICACA

Det er vanskelig å forestille seg hvor gigantisk Titicacasjøen egentlig er før du ser det selv. Med halvparten i Bolivia og halvparten i Peru, ligger innsjøen 3800 meter over havet, og er verdens største innsjø i høy høyde. Besøket er ikke komplett uten en tur på det rolige vannet. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor dette unike stedet ble høyt æret av inkafolket.

Flytende landsbyer

Flere forskjellige samfunn har fortsatt hjemmene sine her. Mest spennende er Uros, som bor på flytende siv-øyer som er bygget og vedlikeholdt helt for hånd. Du kan overnatte i noen flotte lodger på private øyer; en unik opplevelse som vi anbefaler. Det finnes i tillegg mange flotte boalternativer langs bredden av Titicacasjøen, blant annet nær byen Puno, folklore-hovedstaden i Peru.

Inkaene invaderte Puno, men den lokale befolkningen ble aldri fullstendig dominert. Moderne Puno er en rar blanding av kolonial arkitektur prydet med neonskilt og dinglende kabler, som gjør det til et interessant sted å lene seg tilbake og observere.

Den lyseblå himmelen, og skyenes nærhet, får deg til å føle at du er på toppen av verden, som du nesten er! Husk at i denne høyden kan man få høydesyke, så ta det med ro til du har akklimatisert deg!

AMAZONAS REGNSKOG

Amazonas` regnskoger dekker nesten 60% av landet, men er bare hjemmet til 5% av befolkningen. Populære Puerto Maldonado ligger bare en halvtimes flytur fra Cuzco (1t45 fra Lima), og er porten til tre vakre nasjonalparker – Tambopata-Candamo, Bahuaja-Sonene og Pampas del Heath.

Et par timers reise fra dette travle knutepunktet, kan du være i ett med naturen, midt i den fengslende peruanske Amazonas regnskog! En tur hit kan omfatte fugletitting, jungelturer eller fiske etter pirajaer. Ikke glem et besøk til leireklippen i Chuncho, hvor hundrevis av fugler, inkludert verdens største ara-papegøyer, møtes for å spise; et virkelig fargerikt syn!

I ett med naturen!

Hvis du har mer tid (og penger!), liker eventyr, og vil ha en ren naturopplevelse, kan du vurdere en tur inn i den uberørte Manu nasjonalpark, som fortsatt er bebodd av ukontaktede stammer. Her opplever du floraen og faunaen i all sin prakt; et enormt og eksepsjonelt vakkert område.

Fra flyplassen er det en kort kjøretur til havna, før en båttur på fra 20 min til 3 timer tar deg til en av de bortgjemte lodgene. Den beste måten å oppleve jungelen; nærmere naturen kommer du ikke!

Fra havnebyen Iquitos, ca. 2t med fly nord for Lima, har man et perfekt utgangspunkt for å dra på et eksklusivt elvecruise på Amazonas-elven gjennom Pacaya Samiria National Reserve, inn i hjertet av regnskogen. Ta en elvebåt til din foretrukne jungelhytte som ligger langs elven eller fortsett til Nauta (90 min kjøring) for å starte ditt eksklusive Amazonas-elvecruise. 

MACHU PICCHU

LUKSURIØSE TOGTURER