Skip to main content

Uganda

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Kampala

Din reisedesigner

Språk
Engelsk og swahili

Valuta
Ugandisk shilling (UGX)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 43 millioner

Din reisedesigner

Religion
Kristendom ca. 85%, islam ca. 14%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 2 timer (+ 1 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Norske borgere trenger visum for å kunne reise inn i Uganda. Søknad må gjøres i god tid på deres nettside: Uganda Electronic Visa/Permit Application System. Det er også mulig å søke om East African Visa, som kan benyttes i Kenya og Rwanda i tillegg til Uganda. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter at reisen er avsluttet og man må fremvise en gyldig attest på gulfebervaksine.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

Uganda

Uganda ligger på ekvator og er et land med fantastiske topografiske kontraster – fra åpen savanne og tett regnskog, til høye, tåkete fjell og store innsjøer. Landet er hjem til et variert dyreliv, med over 1000 fuglearter og 338 registrerte pattedyr. Først og fremst er høydepunktet nærkontakt med de kritisk truede, og høyt beskyttede, fjellgorillaene som bor i de tette skogene i sørvest.

Nasjonalparker i Uganda

Queen Elizabeth nasjonalpark har en av de høyeste klassifiseringene av biologisk mangfold i ethvert reservat i verden, og er hjemsted for nesten hundre dyrearter, så vel som mer enn 600 fuglearter. Parken er 1 978 km2 stor, og er kjent for sine primater, uvanlige treklatrende løver og den store konsentrasjonen av flodhester. Flott utsikt mot Rwenzorifjellene, riftdalen og krater-innsjøene Edward og George.

Den hardføre og isolerte villmarken i Kidepo Valley nasjonalpark, er et av Afrikas mest verdsatte reisemål. Over 77 pattedyr og rundt 475 fuglearter finner ly midt i et uberørt savannelandskap. Du får oppleve eksepsjonelle naturopplevelser på spennende game drives. Dyr som løve, leopard, antiloper og elefanter, samt noen som ikke finnes andre steder i Uganda, som for eksempel gepard. Kidepo er et paradis for fuglekikkere, spesielt for de som er interessert i Afrikas rovfugler.

Nilen

Murchison Falls nasjonalpark er Ugandas største, beskyttede naturreservat, oppkalt etter de dramatiske Murchisonfallene. Et fantastisk naturlandskap venter deg i parken. Her deler den mektige elven Nilen blomstrende savanner, flankert av frodige elveskoger, før den sprenger gjennom en kløft i Riftdalen for å danne de ville fossefallene. Du kan forvente å se flodhester og krokodiller, samt en rekke eksepsjonelle vannfugler, i og rundt Nilen. Annet fascinerende dyreliv inkluderer de sjeldne Rothschild-giraffene, løver, forskjellige antiloper, bøfler, leoparder og flekkhyener. I tillegg er det mulig med båtsafari på Nilen!

 

Sjimpanser i Kibale 

For det første kan du følge stier dypt inn i Kibale National Park for å møte sjimpanser i deres naturlige habitat. Å bli med på en privat tur opp i det frodige, fjellrike høylandet, er en nødvendighet hvis du vil henge med de store apene. Søket etter disse unnvikende skapningene, dypt i den ukjente jungelen, er en uforglemmelig opplevelse. NB tillatelse er nødvendig og bør bestilles i god tid, og prisen er rundt 250USD per person.

KONTAKT OSS

Fjellgorillaer og sjimpanser

Du kan følge stier dypt inn i Kibale Forest National Park for å møte sjimpanser i deres naturlige habitat. Å bli med på en privat tur opp i det frodige, fjellrike høylandet, er en nødvendighet hvis du vil henge med de store apene. Søket etter disse unnvikende skapningene, dypt i den ukjente jungelen, er en uforglemmelig opplevelse. NB tillatelse er nødvendig og bør bestilles i god tid, og det finnes hele 20 ulike primater i parken.

Helt sørvest i Uganda er Mgahinga Gorilla nasjonalpark, som inneholder noe av landets viktigste dyreliv. Landets minste nasjonalpark er på litt under 34 km2, men deler grense med Rwandas Volcanoes nasjonalpark og DR Kongos Virunga nasjonalpark. Området er hjemmet til de sjeldne fjellgorillaene, i et dramatisk landskap, mellom 2000 og 4000 moh. Sentrert på tre spektakulære, utdødde vulkaner som stiger ut av skogene, og som alle kan klatres på en dag.

Mgahinga har én tilvennet fjellgorilla-familie som tilbringer tiden her, men som av og til krysser grensen. Videre kan du også finne elefant, bøffel og mange ape- og fuglearter. Dessuten er parken også viktig for urfolket Batwa.

Unikt møte med utrydningstruede fjellgorillaer

Det er færre enn 1000 ville fjellgorillaer igjen på jorden, og den eldgamle, tette jungelen i Bwindi Impenetrable Forest, støtter noen av de siste gjenværende i naturen. Nasjonalparken er utnevnt til et UNESCO verdensarvsted på grunn av sin økologiske egenart og naturlige skjønnhet. Sammenlignet med Rwanda, så er turene her mer krevende, men prisen er lavere, rundt 800USD per person. Bare husk at tillatelse må kjøpes i god tid!

Bo i en lodge i utkanten av Bwindi nasjonalpark for en fantastisk utsikt over skogen, og sjansen til å se disse vakre fjellgorillaene og mange andre dyr i deres naturlige habitat. 

Hva koster gorilla trekking i Uganda?

Ugandas lodger holder bra standard, og de beste har luksuriøs komfort og enestående panoramautsikt over landets forførende landskap. Få turister, høye fjell, Victoriasjøen, Nilen og sjeldne gorillaer. Hva med en litt annerledes bryllupsreise? Kombiner gjerne med Tanzania, Kenya eller Rwanda.