Skip to main content

Kenya

HØYDEPUNKT

  • Den store migrasjonen i Masai Mara
  • Flodhester og flamingoer i Lake Nakuru
  • Mate sjiraffer på Giraffe Manor i Nairobi
  • Sove under stjernene i Loisaba
  • Elefantene i Amboseli nasjonalpark
  • Eksklusive lodger og utrolig dyreliv

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Nairobi

Din reisedesigner

Språk
Swahili og engelsk

Valuta
Kenyansk schilling (KES)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 53 millioner

Din reisedesigner

Religion
Ca. 85% kristendom

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 2 timer (+ 1 time sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er visumplikt til Kenya for norske statsborgere. Det tradisjonelle turistvisumet er fra 1/1 2024 erstattet med en elektronisk innreisetillatelse (eTA). Denne koster per i dag 30USD p.p. Søknaden må gjøres før avreise via nettsiden deres eller app-en.  Passet må være gyldig i 6 mnd etter innreisedato og ha en tom side.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land. Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

En av de beste tidene å besøke Kenya er fra juli til september, i løpet av landets tørre sesong, som også sammenfaller med den store migrasjonen av gnu og sebra. Regntidene er også gode tider å reise, da det er færre besøkende, og du kan beundre den slående, grønne vegetasjonen. Spesielt desember er flott, siden regnet er kort og du har sjansen til å se nyfødte dyr og trekkfugler. Mars, april og mai er veldig våte.

KENYA

Uansett om det er din første safari eller ikke, i Kenya er det uendelige muligheter for eventyr og fantastiske øyeblikk, i de mange nasjonalparkene og naturreservatene. Her kan du oppleve et fantastisk dyreliv til fots, fra luften eller hesteryggen. 

Dramaet om den store migrasjonen utspiller seg hvert år på de svaiende gresslettene i Masai Mara nasjonalreservat. Du kan møte urbefolkningen i Masai med sine rike tradisjoner, beskue millioner av rosa flamingoer i Nakurusjøen, og se sola gå ned bak akasietrær på savanneslettene. Kenya er også hjemsted for Amboseli og de gigantiske elefantfamiliene som streifer gjennom skyggene til Mt. Kilimanjaro. Vekk fra de godt tråkkede safarisporene ligger det avsidesliggende Laikipia-platået, med truede arter som impala sebra og villhund, og varme Samburu nasjonalreservat, hvor elefantene kjøler seg ned i Ewaso Ng’iro-elven.

Luksussafari i Kenya organisert av Din reisedesigner har noen av de mest eksklusive campene og lodgene med alle fasiliteter og private game drives. Vi skreddersyr alle safariturene etter deres ønsker og budsjett. Vi har ekstra gode priser for bryllupsreiser til Kenya og mange lodger er tilrettelagt for barnefamilier. Les mer om familiesafari i Afrika. 

Avslutt med noen dager på en hvit sandstrand i sør, evt. dra videre til Seychellene eller Zanzibar. Priseksempel safari + Zanzibar (2024) og safari + Diani Beach (2024). Ønsker du den ultimate safariopplevelsen så har vi en kombinasjon av høydepunktene i Kenya og Tanzania, med privatfly og faste avganger.

MASAI MARA

Masai Mara nasjonale viltreservat, er Afrikas mest populære reservat. Det ligger sørvest for Nairobi, i Riftdalen, dekker et område på 1510 km2. Her er fantastisk utsikt, rikelig dyreliv og endeløse sletter.

Året rundt kan du se The big 5, selv om leoparden holder en lav profil. Reservatet er en fotografs drøm, med både elefant, bøffel, sjiraff, løve og gepard. Truede sorte neshorn går i tette kratt, og store flokker av flodhest, og enorme krokodiller finnes i Mara-elven. Her bor også 450 fuglearter.

Utvalget av bosted er stort – fra tradisjonelle bush camps til moderne lodger. I de private «conservancies» ved siden av reservatet får du en mer eksklusiv safari-opplevelse, som safari til fots eller om natta. I tillegg støtter du lokalsamfunnet. Safari i Masai Mara på hesteryggen (2024)

Den store migrasjonen

Masai Mara er hjemmet til mer enn to millioner gnuer, sebraer og andre antiloper. Disse utgjør den berømte, store migrasjonen til og fra Serengeti i Tanzania. Hvis du ønsker å unnslippe folkemengdene, bør du bo i området Mara Triangle.

Kryssinger av Mara-elven sørger for noen av de mest dramatiske scenene for migrasjonen, og gir deg sete på første rad til denne fantastiske naturopplevelsen. Mara Triangle, utgjør en tredjedel av hele Masai Mara og forvaltes av en veldedig organisasjon, for å styrke lokal bevaring.

Mitt Afrika!

Kjente scener fra filmen «Out of Africa» ble filmet i denne spektakulære villmarken, og på game drives vil du kunne besøke noen av disse stedene. Konsentrasjonen av vilt her er utmerket, med kun to, eksklusive bosteder inni parken. Little Governor`s Camp med 17 luksuriøse telt er vår favoritt!

AMBOSELI OG CHYULU HILLS

Amboseli er den mest populære nasjonalparken i Kenya, etter Masai Mara, og domineres av det majestetiske Mount Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell. Nasjonalparken har den flotteste utsikten mot de snøkledde fjelltoppene i det fjerne. Parken er kompakt og kjent for sitt utrolige og varierte dyreliv og fantastiske utsikt. Den går også for å være et av de beste stedene i Afrika til å komme tett på frittgående elefanter.

En endeløs tilførsel av underjordisk vann, som ledes fra Kilimanjaros snødekke, bidrar til påfyll av to permanente vannkilder i hjertet av parken, populært blant flodhester, fugler og elefanter. Reservatet er et utmerket sted å se The Big Five (løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant), gepard, masaisjiraff, sebra, flere typer antiloper og gaseller.

Landskapet spenner fra åpne sletter til trær, tykke tornebusker, sump og myr, i tillegg til den tørre, salte innsjøen, Lake Amboseli, som har gitt navn til parken. Det finnes mange luksuriøse boalternativer her, både telt og hytter, som alle byr på en fantastisk safariopplevelse.

Chyulu Hills

Ikke så langt fra Amboseli ligger Chyulu Hills nasjonalpark, et lite verneområde, som sammen med Amboseli er stedet hvor det stolte nomadefolket Masai, har levd i harmoni med naturen i århundrer. Disse eldgamle, vulkanske åsene har en utrolig utsikt mot Kilimanjaro og er også perfekte for fotturer og rideturer.

I tillegg til det fantastiske landskapet og utsikten, er Chyulu hjemmet til et fantastisk utvalg av vilt, inkludert bøffel, antilope, elefant, sjiraff, gepard, leopard, gnu og sebra. Hva med en natt på flotte Ol Donyo Lodge?

MERU OG NAKURUSJØEN

Veldig vakker, lite besøkt og strålende mangfoldig; Meru nasjonalpark ligger øst i Kenya, og spenner over et område på 1800 km2. Parken kan skryte av en rekke slående landskap med elver, skoger, åpne sletter og åser.

Løver, geparder og den afrikanske elefanten er på slettene. Den sjeldne karakal, kudu og jordulv gjemmer seg i skogsområdene, og i tillegg finnes mer enn 420 eksepsjonelle fuglearter her. Game drives og bush walks viser skjønnheten i denne rå og tøffe delen av landet, noe som gjør det til et verdig tillegg til enhver safariferie i Kenya.

I hjertet av Meru ligger Elsas Kopje, den eneste luksuriøse innkvarteringen i parken. Den spiller en viktig rolle i beskyttelsen av det omkringliggende habitatet og dets spektakulære dyreliv. Denne berømte lodgen har vi selvfølgelig avtale med.

Nakurusjøen

Det første du vil se når du nærmer deg Nakurusjøen er en rosa sky langs strandlinjen. De berømte, rosa flamingoene. Det er en av severdighetene du forbinder med Øst-Afrika og er et fascinerende skue. Vannet i innsjøen er rikt på alger som mindre flamingoer lever av. Sammen med dem er det mulig å se opptil 400 fuglearter, inkludert hundrevis av pelikaner og stork.

Rundt innsjøen er det opprettet et viltreservat. Svart neshorn er beskyttet her og kan sees sammen med ulike antiloper, Rothschild sjiraffer, løver og hyener. Innsjøen og omgivelsene kan være et ideelt stoppested over natten på vei til Masai Mara; det finnes flere fine leirer her, men dyrelivet her er noe begrenset sammenlignet med de største parkene.

Et stort og et lite neshorn på en slette

LAIKIPIA

Det enorme Laikipia-platået, på hele 9.500 km2, strekker seg fra bakken til Mount Kenya i sørøst til kanten av Riftdalen i vest. Det spenner fra tørr savanne og åpne skogområder til dramatiske kløfter og lave skogkledde daler. Bli med å bestige Mount Kenya! Klatresafari Mount Kenya 9 dager. 

Landskapene er varierte og dramatiske i tradisjonell afrikansk stil, men Laikipias er hjemmet til noen av Øst-Afrikas mest truede (og her oppe, godt beskyttede) arter. Svarte neshorn, Grevys sebraer, og en ekstremt sjelden populasjon av ville hunder. Alt dette i tillegg til The Big 5 (løve, kappbøffel, elefant, leopard og både svarte og hvite neshorn) og en rekke andre dyr som: gepard, ape, antilope, flodhest, sebra og hyene.

Bevaringsprosjekter

I tillegg til slående landskap, arbeidende gårder og innbydende lokalbefolkning, er den ekspansive regionen hjemsted for flere av Kenyas ledende bevaringsprosjekter. Ol Pejeta Conservancy er et fristed som er viet til å bevare og beskytte en rekke truede arter – inkludert svarte og hvite neshorn, sjimpanser og løver.

Bo i en av de luksuriøse villaeneSegera Retreat, og utforsk det eksepsjonelle arbeidet som skjer i dette vakre hjørnet av Kenya. Andre kjente bevaringsområder er Loisaba, hvor du kan sove under stjernene og Lewa/Borana kjent for sine neshorn.

Lakipias eksklusive lodger og private reservat er stolte av å tilby en luksusopplevelse unik i Kenya. Her er ypperlig innkvartering og mange spennende aktiviteter som ikke er mulig i offisielle reservat. Spor elefanter til fots, ri en kamel over ujevne sletter eller se solnedgangen fra toppen av en kopje. Jorden er rød, vill og uhemmet så langt øyet kan se.

SAMBURU

Samburu nasjonalreservat ligger nord for Laikipia, er en av de mindre besøkte reservatene i Kenya, og lover en autentisk villmarksopplevelse. Palmelunder og elveskog, midt i tørre og halvtørre økosystemer, skaper det storslåtte landskapet i reservatet. Denne uberørte og avsidesliggende villmarken er bebodd av et ikonisk dyreliv, og den rolige atmosfæren byr på en romantisk og inspirerende safariopplevelse.

Dette tørre terrenget har Nord-Kenyas største elv, Ewaso Ng`iro, som renner gjennom Samburu nasjonalpark, Shaba nasjonalreservat og Buffalo Springs nasjonalreservat i sør.

Samburu Big Five

Her kan du se uvanlige arter du ikke finner i de mer populære reservatene, ofte referert til som «Samburu Big Five»: imperial sebra, langhalset gerenuk, somalisk sjiraff, somalistruts og beisa. De kan også skryte av alle de store kattedyrene, spesielt den unnvikende leoparden, og fungerer som et fristed for sjeldne populasjoner av bøffel, flodhest, villhund, et stort antall elefanter og opptil 450 fuglearter.

Opplev en av de høyeste, og mest varierte, konsentrasjonene av skapninger på kontinentet. Dette er også et sted hvor det innfødte Samburu-folket har bodd sammen med dyrene i mange år. De ble lokket til dette området på grunn av påliteligheten til elven som gir vann til flokkene deres. Besøker du en landsby, kan du lære mer om deres fargerike karakter og nomadiske livsstil.

Dedikert innsats for bevaring, har vært en langvarig forpliktelse i denne regionen. Det har vært et uvurderlig samarbeid med lokalsamfunn for å forby konflikt mellom mennesker og dyreliv. Samburu nasjonalreservat har flere flotte lodger man kan bo i, vi finner den som passer best til dere.

STRENDER

Diani Beach er den mest populære og sofistikerte stranden sør for Mombasa. Selve stranden er en 17km lang strekning av hvit sand omkranset av palmer og grønn skog. Selv om det er mange hoteller på Diani-stranden, er de fleste av dem lave, og ligger i ganske store eiendommer med hager og trær.

Hotellene her har gjerne en uformell, avslappet atmosfære, og det er også mange private hjem langs stranden. Selv om dette er et populært og travelt turiststed, føler du deg ikke overveldet av hoteller og mennesker, slik som i Mombasa. Diani Beach er et populært strandmål for kenyere og turister, og er et ideelt sted å slappe av etter en aktivitetsfylt safari.

Watamu

Den lille og fredelige landsbyen Watamu, ligger på en rolig strekning av den kenyanske kystlinjen, nord for Mombasa. Omgitt av frodig skog og ganske underutviklet i forhold til resten av kysten. Komplett med sin egen marin nasjonalpark med korallrev, utmerkede spisesteder, noen flotte hoteller, og en avslappet livsstil.

Lamu

Lamu Island er en gammel, arabisk handelshovedstad som ligger utenfor nordkysten av landet. Et spektakulært korallrev går langs kysten, og forskjellige marine verneområdene, vitner om landets ønske om å bevare undervannslivet.

Et fantastisk mangfold av fugleliv opptar mangroveskogene og de overhengende klippene. Øyas strender tilbyr mange muligheter for vannsport, eller bare slappe av i solen. Lamus gamleby er på UNESCOs verdensarvliste, og Swahili-bosetninger og den særegne arkitekturen lokker besøkende dit.

Ta med storfamilien eller vennegjengen og lei en tradisjonell Dhow! Priseksempel på skjærgårdscruise Lamu (2024)

RWANDA

UGANDA