Skip to main content

REISEKALENDER

Når er det beste tiden å reise til Maldivene? Når er det regntid i Asia? Hvor bør vi reise i november? Er det mulig å dra på safari i juli? Dette er typiske spørsmål jeg ofte får. Selv om vi ikke kan kontrollere været, så vil vi jo at det skal være så bra som mulig for vårt formål. Jeg har laget en reisekalender med forslag på reisemål utenfor Europa, så håper jeg du blir inspirert til hvor du kan legge den neste ferien i den måneden du har mulighet til å reise.

Din reisedesigner skreddersyr pakkereiser over hele verden, ikke bare til de stedene som står på hjemmesiden. Ønsker du et reiseforslag, så ta kontakt så kan jeg hjelpe deg.

 

Januar

Karibia

Hva med å starte året med litt latinske rytmer og nydelige, langgrunne sandstrender? På Cuba finner du både flotte strender, masse historie, spennende kultur, rumba og rom. Velg mellom noen dager i Havanna og resten ved sjøen, eller dra på en rundreise på øya, du blir ikke skuffet uansett. Atmosfæren er magisk! Liker du fransk eleganse blandet med det tropiske, kan dere leie en privat villa på St Barts eller St Martin. Lei en bil og opplev Guadeloupe sine små, koselige hoteller. Ønsker du å bo på en privat resort-øy, prøv en villa på Petit St Vincent i Grenadinene, for eksempel i kombinasjon med sjarmerende Mustique. Ønsker dere å besøke mange øyer kan dere leie en bemannet seilbåt eller yacht, evt. benytte et mindre cruiseskip som kan besøke de mindre havnene. Uansett om det viktigste er sandstranden, utsikten, evighetsbassenget, villaen eller hotellet, så er du garantert å finne noe du liker i Karibia.

En vakker havn på Guadeloupe

Antarktis

Fly til sydlige Argentina og ta et 10-dagers cruise blant isbreer og fjell i Antarktis. Seil gjennom det kjente Drakesundet, som skiller Sør-Amerika fra Antarktishalvøya, eller fly via Chile og helt frem til Antarktis for et 6-dagers cruise. Besøk bl.a. Sør-Shetlandsøyene og opplev et fascinerende og uberørt landskap. Om bord i de spesialbygde ekspedisjonsfartøyene er det guider som er spesialister innen fag som marinbiologi, dyreliv, fotografering, historie, geologi og antropologi. Dere bor i flotte lugarer, og kan etter både utflukter, SPA og forelesninger, nyte nydelig mat og drikke i skipets barer og restauranter. Med dagslys nesten hele døgnet får du muligheten til å fotografere mange flotte øyeblikk. Bli med på utflukter i zodiac, kajakk og på land; mens du speider etter sel, hval, sjøfugl og pingviner i dette utrolige landskapet.

Cruise til Antarktis. Isfjell.

FEBRUAR

Rio de Janeiro, Brasil

Februar betyr karneval, og hvilket sted er bedre å oppleve dette enn i Rio de Janeiro? Bo ved Copacabana, bli med på kurs for å lære å lage en perfekt caipirinha, opplev solnedgangen fra Sukkertoppen og besøk Corcovado for å se på den enorme Kristusstatuen og den utrolige utsikten. Stikk innom Ipanena, dra på seiltur, rusle ned den fargerike trappen Escadaria Selarón, eller bare slapp av ved bassenget på takterrassen. Har du god tid anbefaler vi at du tar en tur vestover langs Costa Verde (den grønne kysten) mot Sao Paulo. Besøk den bilfrie øya Ilha Grande, som tilbyr vannsportsaktiviteter og turmuligheter, og ikke minst, den vakre kolonibyen Paraty. Begge er på UNESCOs verdensarvliste og tilbyr overnatting i sjarmerende pousadaer. Nyt livet, langt unna mørketid og slaps. Reis hjem fra Rio de Janeiro eller Sao Paulo.

Flyfoto over Rio de Janeiro

Sydney, Australia

For et herlig sted å tilbringe et par uker i februar! I Sydney er det slutten av sommeren, med behagelige temperaturer. Alle bør ha vært i Sydney minst én gang i livet. Byen er full av severdigheter, fantastiske restauranter, spennende uteliv og beliggenheten ved sjøen byr på båtturer og vannsportsaktiviteter. Besøk populære Bondi Beach, men visste du at Sydney har hele 100 strender? Det berømte operahuset er like vakkert inni som utenpå. De har et veldig variert program, så prøv å få med deg en forestilling! Ta en klatretur opp på Sydney Harbour Bridge for litt spenning og en fantastisk utsikt, gjerne ved soloppgang. Sydney er et flott utgangspunkt til å se andre deler av Australia. Hva med å kjøre til Melbourne og fly hjem derfra? Kjør gjennom et stort antall nasjonalparker og opplev grotter, nydelige strender, regnskog og klipper.

Sydney Australia Båthavn

Mars

Vietnam

Det er så mange fascinerende steder å besøke i Vietnam, fra forbløffende, vakker natur og nydelige strender, til stemningsfulle byer og historiske bygninger. En klassisk rundreise på to uker inkluderer Ho Chi Minh City, Hanoi, Hué og en av de mange strendene. La sansene dine bli overveldet av duftende gatematboder, som tilbyr landets mest berømte delikatesser. Seil rundt Ha Long-buktens tusenvis av kalksteinøyer i stil, og ta en natt om bord i et luksuscruise. Opplev byen Hoi An, kjent for sin fengslende blanding av fransk og kinesisk arkitektur, samt de fantastiske, månedlige lanterne-festivalene. Mars er høysesong i sør og den tørre perioden i nord, altså et veldig bra tidspunkt for å besøke hele landet.

Flytende lanterner Hoi An Vietnam

Belize

Sør for Mexico ligger denne lille perlen. I ekte Indiana Jones-stil kan du utforske grotter med unike, arkeologiske funn, imponerende Maya-ruiner og templer. Her finner du nasjonalparker med fossefall, spennende dyr som jaguarer og bavianer, og fargerike fugler som tukaner. Utforsk regnskogen på hesteryggen eller i en kajakk. Fantastiske hoteller ligger spredt på de karibiske strendene, oftest på små øyer, samt i jungelen. Et langt korallrev og mange atoller, gjør Belize perfekt for dykking, snorkling og sportsfiske. Høydepunktet er The Great Blue Hole, et 125m dypt undersjøisk synkehull i atollen Lighthouse, som også er et Unesco-verdensarvsted. Har du glemt skolespansken, så ikke stress, her er det offisielle språket engelsk.

Mayaruiner i Belize

April

Borneo, Malaysia

Den nordlige delen av øya Borneo, som tilhører Malaysia, kan tilby en rekke spennende aktiviteter for dem som liker å være utendørs. I tillegg til nydelige sandstrender og tropiske øyer, finner du majestetiske Mount Kinabalu (4095moh), som man kan nå til fots (2 dager) eller med helikopter, og noen av verdens eldste regnskoger. Reis rundt i de mange nasjonalparkene og opplev et fantastisk plante- og dyreliv. Høydepunktet er nærkontakt med orangutanger og havskilpadder. Ellers kan du rafte, ta et matlagingskurs, en kajakktur i jungelen, bade i naturlige varme kilder eller dra på nattsafari. En fantastisk øy, med nydelig landskap og flotte hoteller til en super pris!

Orangutang mor og baby - Borneo

Japan

Det er vår i Japan, det blir varmere og man tilbringer mer tid utendørs. Dette er når kirsebærtrærne (sakura) i de fleste deler av landet er i full blomst, men også en tid med festivaler, tradisjonell mat, fantastisk sightseeing og en veldig imøtekommende atmosfære. Besøker du Hokkaido, venter enger med tulipaner og floks i en regnbue av farger. I Tokyo kan du oppleve morgentreningen til lokale sumo-brytere, restauranter i verdensklasse og selvfølgelig shopping. En tur innom en av de mange karaokebarene er også en minnerik opplevelse. Husk å bestille reisen i god tid!

Kirsebærblomstring foran Mount Fuji

Mai

Galapagos, Ecuador

En tur til Galapagosøyene er en av de mest magiske reiseopplevelsene man kan ha. Fra å sitte på en strand ansikt til ansikt med sjøløveunger, til å vandre gjennom frodige enger med kjempeskilpadder. For å oppleve mest mulig av de varierte øyene, og dra nytte av lokalkjente guider, anbefales en uke på cruise. Velg mellom ekspedisjonsskip med zodiacs, eller opplev landskapet fra en av mange yachtene som seiler i området.  Å seile rundt Galapagosøyene er en unik opplevelse i seg selv, men det er en rekke opplevelser også på land. Bo i et av de eksklusive hotellene eller i en eco lodge. Øygruppen kan besøkes hele året, men mai er en ekstra fin tid da det er rundt 25 grader i vannet og i lufta, moderat med nedbør og det er gode muligheter for å oppleve at egg fra grønne havskilpadder klekkes på utvalgte strender.

Sjøløve Galapagos

Bora Bora, Fransk Polynesia

Kanskje den mest berømte øya i det sørlige Stillehavet, Bora Bora ligger en liten time unna med fly fra Tahiti. Det uunngåelige kjærlighetsforholdet til denne øya begynner rett før du lander. Utsikten fra flyvinduet er et øyeblikk du sent vil glemme. Ha kameraet i hånden når du begynner nedstigningen og forbered deg på øyeblikket når det ikoniske Otemanu-fjellet kommer til syne. Ved ankomst vil du bli møtt med et varmt smil og en duftende blomsterlei, før du blir fraktet med båt fra flystripa til din resort. Bora Bora er spesielt populært for bryllupsreiser, men alle par som ønsker en avslappende og eksotisk ferie vil trives her. Bo i vannvilla, padle i lagunen i en outriggerkano, spis på anerkjente restauranter og opplev en helt fantastisk skjærgård.

Water villas Bora Bora

Juni

Seychellene

Kanskje en av de vakreste øygruppene på jorden! Seychellene er varmt hele året, med mest regn i perioden nov-mars, som gjør juni til en fin tid å besøke landet. Her finner du 115 øyer med palmekledde, hvite sandstrender, de unike coco de mer-palmene, granittøyer og frodig natur fylt med dyreliv. Det krystallklare vannet, fullt av fargerik, tropisk fisk, er et paradis for dykkere og snorklere. Enten du holder deg til de tre hovedøyene Mahé, Praslin og La Digue eller utforsker de mer avsidesliggende øyene, vil du bli imponert! Bortsett fra å sole deg på noen av de mest utsøkte strendene i verden, kan du vandre inn i det frodige, fjellrike interiøret på øya Mahé, eller øyhoppe din vei gjennom skjærgården og oppdage jungelstier, turkis vann og øde bukter. Seychellene er et reisemål som tilbyr sine gjester en avslappende og eksklusiv ferie, i de vakreste omgivelsene.

Peru

Juni er den beste måneden å oppleve Peru, så planlegg i god tid. Regntiden slutter i mai, og etterlater landskapet grønt og frodig. Været er varmt og solrikt, selv om du kan oppleve skarpe, kjølige kvelder i høyden. Gjennom måneden vil du finne en rekke festivaler over hele landet. Start i hovedstaden Lima, som ligger ved Stillehavskysten og bl.a. er kjent for sine mange, gode restauranter. Juni er en utmerket tid for fotturer på Inkastien til Machu Picchu. Citadellet og den gamle byen Cusco er alene grunn nok til å reise til Peru, men landet har veldig mye mer å tilby. Tilbring noen dager i regnskogen i Amazonas, besøk de flytende byene på Titicacasjøen og avslutt med noen dager på en strand. Hva med en togtur oppe i høylandet eller besøke en av verdens dypeste kløfter, Colca Canyon?

Machu Picchu i solskinn

Juli

Costa Rica

Selv om juli ligger utenfor den tørreste perioden av året i Costa Rica, opplever de ofte en veranillo («liten sommer») – en kort periode på tre eller fire uker hvor regnet avtar, spesielt i nordvest. Selv om besøket ditt ikke faller sammen med dette, er juli fortsatt en givende måned å besøke, spesielt for dyrelivsopplevelser. Kanskje du får sett grønne havskilpadder på kysten av Tortuguero nasjonalpark på den karibiske siden, og hvalsafarisesongen begynner rundt Dominical ved Stillehavskysten. For strandtid, ta turen til den nordlige stillehavskysten hvor forholdene er tørrest, og flotte hoteller venter. Eller fokuser tiden din på å utforske landets jungel, og se etter store og små dyr, enten til fots, med båt eller med zip-line. Et stopp innom vulkanområdet Arenal med sine varme kilder og tåkeskog er obligatorisk.

Manuel Antonia Nasjonalpark Costa Rica

Kenya

Etter hvert som forholdene blir tørrere, forblir Kenya grønt og fullt av liv i juli. Besøk nå, og du kan få med deg noen av den store migrasjonens tidligste kryssinger av Mara-elven. Tusenvis av gnuer blir tvunget til å møte rovdyr som ligger på lur, fra krokodiller til store kattedyr. Selv om det kan komme noen sporadiske regnskurer, er det færre besøkende enn i de påfølgende månedene, så du vil ofte se dyrelivet for deg selv. Uansett hvor du er i landet, gir «game drives» deg en sjanse til å se store og små dyr, mens de tørrere forholdene er perfekt for safari til fots. Det er også et godt tidspunkt å kombinere en safari med en strandferie, langs kysten eller fly videre til f.eks. Mauritius.

Et stort og et lite neshorn på en slette

August

Bali

På Bali ligger temperaturen på rundt 27 grader i august, og himmelen er generelt klar, noe som gir de perfekte forholdene for en tropisk ferie. Det er noe helt magisk med Bali! Smilende lokalbefolkning, fascinerende landskap og slående templer preger denne tropiske øya. Utforsk rismarkene rundt Ubud, besøk utsmykkede templer på dramatiske bakketopper og slapp av på hvit sand til solen går ned. Bali er veldig populært i august, da det er monsuntid i store deler av Asia på denne tiden. Heldigvis kan du slippe unna de store folkemengdene da det finnes flere eksklusive boutique-hoteller gjemt mellom rismarkene og spredt langs kysten. Hvis du planlegger i god tid, vil du garantert finne et sted hvor du kan nyte det avslappende livet i sola.

Kelingking Beach sett ovenfra Bali

Tanzania og Zanzibar

Med landet på sitt tørreste og The Great Migration-flokkene på vei nordover for å krysse Mara-elven, er august en av de beste månedene å besøke Tanzania. Dyrelivet er på sitt mest synlige over hele landet siden bushen ikke er så tett, og dyr samles rundt det lille vannet som er igjen i det uttørrede landskapet. Det er også et godt tidspunkt å gå på safari, da du har fri utsikt over dyr i nærheten. Og kanskje du vil koble en safari med strandtid på øya Zanzibar, hvor det også er tørt og solrikt. Besøk Stone Town eller krydderplantasjene, vandre gjennom Jozani-skogen for å prøve å oppdage røde kolobusaper, eller ta en seiltur for å se etter delfiner. Ønsker dere kun strandferie, kan dere fly rett til Zanzibar og bo ved en av de mange, flotte strendene.

Båttur Zanzibar

September

Sør-Afrika

Du kan besøke Sør-Afrika hele året, men i september har de fleste regioner bra vær, og du kan planlegge en variert tur som gir deg det beste fra ulike deler av landet. I de nordlige regionene, inkludert Kruger, gir kjøligere og tørrere forhold utmerket mulighet for å se ville dyr. De er aktive og lettere å se når de samles rundt vitale vannkilder, og mange føder også ungene sine i denne perioden. På vestkysten dekker markblomster det ellers tørre og støvete landskapet. Sett av god tid til Cape Town, og besøk de berømte vinområdene like utenfor. Fortsett videre østover mot Garden Route, den fantastiske kystveien mot Port Elizabeth. Legg ut på en familieferie over hele Sør-Afrika, som kombinerer sightseeing, aktiviteter og dyreliv. I livlige Cape Town kan dere ta en sykkeltur i byen, dra på hvalsafari i Hermanus og lær dere bush-ferdigheter i viltreservatene.

Solnedgang over Camps Bay Sør-Afrika

Argentina

Argentinas vinter nærmer seg slutten, så midten til slutten av september bringer med seg vårtemperaturer på rundt 15°C til 20°C. Denne perioden er mindre folksom enn om sommeren. Nasjonalparkene er grønne, frodige og fulle av vårblomster. Ta deg god tid i hovedstaden Buenos Aires, med sine flotte restauranter, dans og musikk i gatene. Hva med et tangokurs? Nyt vingårdene i Mendoza, og fortsett videre nordvest til den imponerende fjellbyen Salta, med sitt fantastiske landskap ved Andesfjellene. Reiser du nordover kan du besøke iguazúfallene, på grensen mellom Argentina og Brasil.

Store kaktuser i Salta Argentina

Oktober

Mauritius

Perfekt plassert i Det indiske hav, sør for ekvator, finner du Mauritius. Dette er stedet for sol og bad, og er like populært blant barnefamilier som romantiske par. Oktober betyr vår, og landet er både varmt og tørt. Det er også den beste tiden for snorkling og andre vannaktiviteter. Det asurblå vannet er rolig, varmt og innbydende på denne tiden av året. Hvis du vil utforske øyas holmer og snorklesteder, bør du vurdere en privat båttur. Besøk Chamarel-fjellene i sør. I denne frodige regionen kan du se sukkerrørmarkene, teplantasjer og nasjonalparker. Her kan du gjøre akkurat så mye eller lite du ønsker.

Nydelig sandstrand på Mauritius

Fiji

Regntiden går fra nov til april, så i oktober er det fortsatt lite nedbør, og før prisene stiger igjen i forbindelse med jul og nyttår. Fiji består av 333 nesten perfekte øyer, kjent for sine uberørte korallrev, hvite sandstrender og eksklusive resorter. Her nyter du dagene både over og under vann, et supert sted for kajakk. Selvfølgelig et fantastisk sted for dykking og snorkling, men det er også muligheter for surfing. Liker du litt adrenalin, så prøv rafting eller zip-lining. Besøk lokale landsbyer og bli kjent med den fascinerende kulturen. Den beste måten å oppleve disse fantastiske øyene er i kombinasjon med et cruise eller en seiltur, her finnes det mange alternativer.

Nydelige strender på Fiji

November

Madagaskar

November er en av de beste tidene på året å besøke Madagaskar. Været er fint, men ikke for varmt. Det er hekkesesong for fuglene og mange av lemurene vil få små babyer. Utforsk denne mangfoldige, spennende og eventyrfylte øya, som kombinerer sært endemisk dyreliv, med uberørte tropiske strender. Mens du utforskere skogene i Andasibe til fots, kan du se lemurer og kameleoner. Let etter hjemsøkte piratgraver i mangrovene i det avsidesliggende sørlige Madagaskar. Avslutt på stranden, hvor du kan snorkle, svømme, padle kajakk og seile, omgitt av fargerikt marint liv.

Nosy Iranja Madagaskar

Bhutan

Bhutan er et  mystisk og lite tilgjengelige land, med strenge krav til besøkende, men er virkelig verdt et besøk. Landet spenner fra store subtropiske sletter i sør til fjellrike Himalaya-regioner i nord, og er hjemmet til verdens høyeste ubestigede fjell, Gangkhar Puensum, på 7500 moh. Det er planetens eneste land med karbonunderskudd, noe som betyr at det absorberer mer karbon enn det produserer. Fjellene er hellige og kan ikke bestiges om de er over 6000m. November er en utmerket tid å besøke Bhutan siden regntiden akkurat er over. Mangel på nedbør er spesielt viktig i Bhutans regioner ettersom klar himmel gir en utrolig utsikt over dalene og fjellene. Kjent for klosteret i fjellveggen, Tiger`s Nest (Paro Taktsang) og de mange dalene, er dette et helt spesielt reisemål å utforske.

Kloster i fjellveggen i Bhutan

Desember

Maldivene

Uansett hvilken atoll du ønsker å bo på, så kan vi garantere at det vil være varmt i både lufta og i det krystallklare vannet. Maldivene er stedet for dere som ønsker en avslappende ferie, barføtt i sanden. Etter ankomst i Malé, reiser du videre med sjøfly eller båt til resorten, avhengig av hvor den ligger. De beste resortene har korallrev nært land, som gir fantastiske muligheter for snorkling og dykking, rett ved villaen din. Alle resortene har SPA, vannsportsenter og tilbyr nydelig mat og drikke. Her nyter man stillheten, beundrer stjernehimmelen og sovner til lyden av bølgeskvulp. En villa på påler i vannet er noe man bør prøve, i hvert fall noen netter. Noen av de mest populære villaene har sklie direkte uti lagunen. Reiser man med mindre barn er en villa på stranda ofte et bedre alternativ, men det finnes egne vannvillaer for barnefamiler.

Resort på Maldivene

New York City, USA

Her kommer man virkelig i julestemning, og er du heldig så er det snø i gatene også. I tillegg til å besøke alle de kjente landmerkene og stedene som Empire State Building, Frihetsgudinnen og Time Square, kan du nå beundre de nydelige dekorasjonene, og vindusutstillingene, langs Fifth Avenue, gå på skøyter i Central Park, besøke et av de mange julemarkedene og beundre det fantastiske juletreet ved Rockefeller Center. NYC er full av spennende butikker, flotte hoteller og verdenskjente restauranter. Legg til et Broadway-show, en konsert i St. Patrick’s Cathedral og et besøk på f.eks. The Metropolitan Museum of Art, MoMA eller The Guggenheim Museum, så kan du reise hjem med både mange julegaver, minner og opplevelser. Nyttårsfeiring i New York er en opplevelse og kombiner gjerne med en uke i Aspen, Colorado for skiferie.

New York Rockefeller Center med julepynt

Din reisedesigner

Author Din reisedesigner

More posts by Din reisedesigner

Leave a Reply