Skip to main content

Hemmeligheten bak gode reiseopplevelser er ikke bare å vite hva du skal se, men hvordan du kan se det. Noen steder må rett og slett sees fra lufta. På Maldivene så vil transferen fra flyplassen til resorten veldig ofte foregå med sjøfly, noe som gir en utrolig utsikt med på kjøpet.

Ta en tur opp i lufta for å få mest mulig ut av de følgende reisemålene, enten som en helikoptertur eller med varmluftballong:

Great Barrier Reef, Australia:

Selv om det ikke er noe som å dykke i Australias store barriererev, tar det en sightseeingtur i luften, for å virkelig sette pris på omfanget av dette enorme naturunderet. Verdens største korallrev dekker hele 348 000 km2, og skaper intrikate blågrønne mønstre som strekker seg så langt øyet kan se. Ta en sjøflytur over revet, få med deg Heart Reef og land på den fantastiske Whitehaven Beach på Whitsunday Islands. The Great Barrier Reef er faktisk så stort at det kan sees fra verdensrommet. En flytur over dette fantastiske området setter dens skjønnhet og skjørhet i perspektiv.

Revet er også på UNESCOs verdensarvliste.

Bagan, Myanmar:

Se for deg scenen: en stille, tåkete morgen på Bagan-sletten i Myanmar. Du ser på når piloten din fyrer av brenneren. Sakte begynner varmluftballongen å heve seg over trærne og litt etter litt kommer en av verdens mest bemerkelsesverdige severdigheter til syne. De utsmykkede spirene på mer enn 2000 templer gjennomborer tåken, og gløder forsiktig i morgensolen. Du kan enkelt plukke ut Dhammayangyi-tempelet, det største i gruppen, men det er den kollektive kraften til disse gamle bygningene som vil ta pusten fra deg. En fantastisk atmosfære. Stillheten, lyset om morgenen, tåken og templene kombineres for å skape en nesten åndelig sightseeing-opplevelse.

Undervannsfoss, Mauritius:

Mauritius er kjent for sine nydelige strender, og de mange flotte fossene i nasjonalparkene, men sørvestkysten skjuler en ekstra overraskelse! Bevegelse av silt og sand skaper under bølgene en illusjon av en foss under vann. «Underwater falls» er en av verdens mest fantastiske severdigheter, men du kan ikke svømme ut til den eller se den fra en båt – illusjonen fungerer bare fra luften. Helikopterturer gir den beste utsikten over dette rare og vakre fenomenet. I tillegg får du sett den majestetiske Le Morne Brabant-halvøy inkludert i prisen.

Victoriafallene, Zimbabwe/Zambia:

Ved Victoriafallene stuper den brede Zambezi-elven inn i en lang og smal kløft, og skaper et syn som blir sett på som et av verdens sju naturlige underverk. Fra luften er utsikten forbløffende. Elva, prikket med livlige grønne øyer, sprer seg når den går mot den milelange kanten. På avstand kan du se tåkeskyer stige opp fra kløften nedenfor. Besøk mellom februar og mai for å se fossen på sitt sterkeste. Bare en helikoptertur kan vise deg fossen i sin fulle prakt. Du får også panoramautsikt over Zambezi nasjonalpark, som er hjemmet til mange store pattedyr, inkludert flokker med elefanter, løver og bøffel.

Rio de Janeiro, Brasil:

Ta en flytur som du vil huske for livet! Det er en ting å se Rio de Janeiro fra bakken, men det er en helt annen opplevelse å se hele bylandskapet på en gang. En helikoptertur er en perfekt måte å se byens utforming, skjønnhet, fantastiske skoger og skyline.

En klassisk rundtur med helikopter tar deg til de mest populære attraksjonene i løpet av 30 min. Flyvningene har en fantastisk utsikt over Sukkertoppen, Kristusstatuen, forskjellige lokale Favelas (inkludert Rocinha, den største Favela i Sør-Amerika) og Tijuca Rain Forest (den største urbanskogen i verden). Videre ser du Rodrigo de Freitas-lagunen, Maracana stadion, sentrum og strendene i Ipanema, Copacabana og Barra da Tijuca.

Masai Mara, Kenya:

Dette er en virkelig «en gang i livet-opplevelse»! Å fly i en varmluftballong over Masai Mara-slettene er en stemningsfull opplevelse. Luftballongen tar av ved daggry og gir deg muligheten til å se det utrolige dyrelivet fra luften fra et helt annet perspektiv. Det som overrasker mange første gangen, er stillheten mens du svever over slettene, skogen og elvene nedenfor.

Masai Mara Naturreservat er kjent for sitt eksepsjonelle dyreliv og det vil være mange muligheter for fotografering og filming. Turen varer en time og avsluttes med en » Champagne Bush Breakfast » på landingsstedet i villmarken. En anbefalt utflukt når du bor på en av lodgene ved Masai Mara.

Din reisedesigner

Author Din reisedesigner

More posts by Din reisedesigner