Skip to main content

Verdens mest glamorøse og eksklusive togreiser

 

Overgi deg til den behagelige rytmen fra jernbanen, og romantikken ved å reise langsomt. En togtur kan være mer enn bare en måte å komme seg fra et sted til et annet på en miljøvennlig og behagelig måte. Prøv noen av verdens mest luksuriøse togreiser!

Se ikoniske landskap rulle forbi før du kjører inn i noen av verdens mest berømte byer. På kvelden kan du kle deg i kjole og smoking til en middag med venner i en elegant vogn med panel av mahogni, eller nippe til en aperitiff i baren. En luksuriøs togreise er nostalgi og glamour fra en svunnen tid.

Det finnes noen få togturer, hvor selve opplevelsen om bord, er like viktig som de vakre omgivelsene. Her har vi listet opp noen av verdens mest glamorøse togturer i ulike verdensdeler, som alle er fantastiske. For bestilling eller mer informasjon så ta gjerne kontakt.

Rovos Rail, Sør-Afrika

Få en smak av det mangfoldige landskapet i Sør-Afrika med Rovos Rail. Kjent for å være en av verdens mest luksuriøse togreiser. Det finnes mange ruter å velge imellom. Fra 48 timer mellom Pretoria og Cape Town, til flere spennende 15 dagers reiser til bl.a. Tanzania. Toget har 36 suiter, restaurantvogn og loungevogn med bar og piano. Utsikten er spesielt eksepsjonell fra togets utendørsbalkonger på observasjonsvogna. Om bord på toget kan du oppleve et overdådig og nydelig interiør, som tar deg tilbake til edvardiansk tid. Det finnes mange flotte utflukter som kan kombineres med togreisen, bl.a. safari og Victoriafallene. Les gjerne mer på siden vår: Det lille ekstra! Reis med Rovos Rail.

Venice Simplon-Orient-Express, Europa

Kjent fra Agatha Christies berømte roman, dette fantastiske toget opererer i Europa fra mars til oktober. Orientekspressen kjører mellom Venezia, Paris, Verona, Budapest, Istanbul og Wien m.fl. Du kan velge kun en natt, eller en lengre rute. Flere pakker kombinerer også togreisen med et par netter på hotell. Signaturreisen er fra Paris via Istanbul til Venezia. De mest populære rutene er utsolgt over et år før avgang. Vognene er dekorert i vakker art deco-stil, og skaper en atmosfære av gammeldags glamour.

Toget har nylig fått 3 lekre Grand Suites, som er de eneste med privat bad. Maten er hentet langs ruten, noe som betyr at du alltid får fersk mat med lokale råvarer. Toget har tre restaurantvogner og kan ta 187 passasjerer. Etter middagen, stopp innom champagnebaren for en skål som vil føre deg tilbake til gullalderen for luksusreiser.

Eastern & Oriental Express, Asia

Dette elegant dekorerte toget stopper i tre av Asias mest glitrende byer – Kuala Lumpur, Bangkok og Singapore. Her finnes flere, spennende kombinasjonsmuligheter. Toget kan ta 82 passasjerer og det finnes noen kupéer for dem som reiser alene. Interiøret til Eastern & Oriental Express ble inspirert av Marlene Dietrich-filmen «Shanghai Express» fra 1932 og er komplett med thailandsk silke og malaysisk broderi. Toget sklir gjennom frodig regnskog og forbi gamle templer fra september til april.

Nyt nydelig, eksotisk mat i restaurantvogna, eller kos deg i pianobaren mens servitørene serverer champagne, vin og cocktailer.

Belmond Royal Scotsman, Skottland

Utforsk Skottlands innsjøer, slott og spennende landskap. Mens Royal Scotsman tøffer gjennom høylandet, kan du slappe av under et tartanmønstret ullteppe i suiten din, eller nippe et glass skotsk whisky i den elegante restaurantvogna i mahogni. Men det som gjør Royal Scotsman unik blant luksustog er spaet om bord. Bestill ansiktsbehandling, massasje eller manikyr i spa-vognen for avslapning med et glimt av pittoresk natur. Det er flere ruter å velge imellom og plass til kun 40 gjester.

Nyt smaksprøver i et verdensberømt destilleri, og gå deretter inn i skogen for en spennende leirdueskyting. Her kan du lese mer om de mange spennende utfluktene til Royal Scotsman (på engelsk).

Når natten faller på, kan du blande deg med andre gjester over middager med levende lys og tradisjonell musikk og dans. For de formelle middagene er det mulig å leie en kilt. En fin avslutning på dagens eventyr!

Belmond Andean Explorer, Peru

Reis mellom den eldgamle Inkahovedstaden i Cuzco til Puno ved bredden av Titicaca-sjøen og den blendende hvite byen Arequipa. Turen foregår over 3000 meter over havet og er en av verdens høyeste togturer. Underveis utforsker du flytende øyer, fascinerende arkeologiske steder og majestetiske naturlige underverk. Turen bør kombineres med et besøk i Inkaenes fortapte by, Machu Picchu.

Innvendig er vognene pyntet i lokal stil, komplett med peruanske tepper (laget av alpakkaull) på sengen og en pisco sour servert i baren i den bakre observasjonsvogna. Toget har også egen SPA-vogn, hvor du kan bestille behandlinger. Det er plass til maks 70 gjester, og alle kupéer har privat bad med dusj. Les gjerne mer om togreiser i Peru på siden vår: Luksuriøse togturer i Andesfjellene.

Maharajas` Express, India

Hver vogn på toget har en privat butler, og om du ønsker det lille ekstra er det en imponerende presidentsuite om bord. Dette er to av grunnene til at Maharajas` Express alltid er rangert blant de mest luksuriøse feriene man kan ha på skinner.

Du starter i Delhi og velger en rundreise, eller en tur til Mumbai. Turene tar mellom 3 og 6 netter og byr på en unik kultur og variert landskap. Toget har bl.a. 2 restaurantvogner, 2 barer og observasjonsvogn. Til sammen er det plass til 88 passasjerer. Pakken inkluderer mat, drikke og mange flotte utflukter. Utvid oppholdet med noen netter på flotte Taj Mahal Palace i Mumbai.

Cruise Train Seven Stars, Japan

Cruise Train Seven Stars bringer vintage-luksus til en teknologisk avansert jernbane, og er ofte referert til som verdens mest luksuriøse tog. Turene starter i Fukuoka og foregår på øya Kyushu, sør i Japan. Regionen er kjent for sin vakre natur, med vulkaner, varme kilder og kystlinjen til Sør-Kina-havet. Gjennom utfluktene blir man også kjent med områdets kultur, historie og den imøtekommende lokalbefolkningen.

Velg den lengste turen på 4D/3N, hvorav den ene natten er i en eksklusiv ryokan, et tradisjonelt japansk overnattingsted. Toget har en Lounge-vogn med bar og piano og en restaurant-vogn med utsøkt mat og drikke. De store vinduene er designet for å fungere som observasjonsvinduer. Liker du luksuriøse togreiser med det lille ekstra, er kanskje dette turen for deg? Totalt er det kun 14 suiter og med få avganger må man bestille tidlig ved å sende en søknad. Er det for mange søkere, blir det loddtrekning!

Din reisedesigner

Author Din reisedesigner

More posts by Din reisedesigner