Skip to main content

Machu Picchu

Utforsk det skjulte paradiset i Andesfjellene, nordvest for Cuzco, der en legendarisk juvel venter på å bli avdekket. Machu Picchu, en mystisk og majestetisk inkaby, en gang antatt å være et kongelig gods eller et hellig religiøst sted for Inka-ledere, er nå et av verdens mest ikoniske reisemål.

Bortgjemt i århundrer, ble dette forlatte citadellet gjenoppdaget av den berømte arkeologen Hiram Bingham i 1911. Det som tidligere var en hemmelighet bevart av lokale bønder, er nå et av UNESCOs verdensarvsteder hvor enestående arkitektur smelter sammen med den storslåtte naturen.

På din reise til Machu Picchu vil du bli omgitt av dramatiske skogkledde topper og spektakulære daler, som danner den perfekte bakteppet for dette eldgamle mesterverket. Utforsk de mange nivåene og oppdag mer enn 3000 imponerende steintrapper som leder deg gjennom det 8 km lange området, som ligger rundt 2400 moh. Her er en oversikt over et av verdens mest berømte menneskeskapte underverk. 

Togtur fra Cuzco til Machu Picchu

For en komfortabel opplevelse tilbyr vi transportalternativer for dem som ikke ønsker å gå Inca Trail. Ta lokaltog eller det eksklusive Hiram Bingham-toget fra Cuzco til Machu Picchu Pueblo. Den siste strekningen til toppen foregår med buss. Nyt noen dager på et av de mange historiske hotellene i sjarmerende Cuzco før du begir deg videre.

For en virkelig eksklusiv opplevelse anbefaler vi en overnatting på Belmond Sanctuary Lodge, det eneste hotellet som ligger rett ved inngangen til Machu Picchu. Her kan du nyte privilegiet av å besøke citadellet to ganger, når antallet besøkende er lavere. Stå opp tidlig om morgenen og opplev magien når morgendisen langsomt avslører bygningene og terrassene, lag for lag. Alternativt kan du finne avslapning og velvære i den vakre Urubambadalen (Sacred Valley), kjent for sine luksuriøse spa-hoteller og yoga retreats.

Vær oppmerksom på at det er obligatorisk med guide og lisens, som må bestilles i god tid på forhånd. For å bevare denne unike opplevelsen begrenses antallet besøkende til 2500 per dag, inkludert guider pg bærere.

La oss ta deg med på en uforglemmelig reise til Machu Picchu, der du vil oppleve en blanding av historie, mystikk og naturlig skjønnhet. Ta kontakt med oss i dag for å sikre din plass på denne eksklusive reisen.

KONTAKT OSS

Huayna Picchu

Opplev den ultimate belønningen for din fysiske innsats ved å klatre til toppen av Huayna Picchu, det majestetiske fjellet som ruver bak Machu Picchu. Fra denne eksklusive utsiktsposten vil du få en unik og overveldende panoramautsikt over Machu Picchu.

For eventyrlystne turgåere er en oppstigning til Huayna Picchu en av de absolutte høydepunktene under et besøk til Machu Picchu. Utsikten over citadellet og det omliggende landskapet belønner enhver anstrengelse. Med en total stigning på litt over 360 meter får du muligheten til å nyte den strålende inkabyen fra ulike vinkler.

Noen deler av stien krever bruk av både hender og føtter for å klatre oppover, men ingen spesielle klatreferdigheter eller utstyr er nødvendig. Rekkverk er tilgjengelig på flere steder, men det er viktig å være forsiktig da det er områder med bratte fall. Spesiell forsiktighet må utvises under hele klatreturen, spesielt hvis stien er våt.

Passende for unge eventyrere

Barn over 12 år har muligheten til å bestige Huayna Picchu. Turen tar omtrent 1 time opp og 45 minutter ned. Hvis du kombinerer besøket til Machu Picchu og Huayna Picchu, kan du forvente en total tur på omtrent seks timer. Det anbefales å kun ha med seg en liten ryggsekk, da stiene og trappene er smale.

For å ta denne uforglemmelige turen må du først gå gjennom Machu Picchu-komplekset og krysse citadellet før du når inngangen til Huayna Picchu. Det er viktig å bestille på forhånd, gjerne minst seks måneder før, da plassene er svært begrensede (2×200 personer per dag). Ved bestilling må du også velge ønsket tidspunkt, da turen kun er tilgjengelig om morgenen/formiddagen. Alternativt kan du også vurdere å bestige Mount Machu Picchu, som ligger på motsatt side av citadellet. Dette fjellet er enda høyere, og turen tar omtrent tre timer.

Ved å utforske Huayna Picchu eller Mount Machu Picchu får du en dypere forståelse for områdets skjønnhet og historie. Ta kontakt med oss i dag for å organisere denne spennende delen av ditt Machu Picchu-eventyr.

INCA TRAIL

Opplev det mest berømte fjelltrevandringseventyret i Peru, og en av verdens mest ikoniske trekking-opplevelser – den klassiske Inka-stien til Machu Picchu. Denne fantastiske fotturen, som strekker seg over omtrent 43 km og starter rundt 2500 moh, tar deg gjennom en reise på 4 dager og 3 netter (kan tilpasses kortere eller lengre varighet). Følg i fotsporene til Inkaene mens du vandrer på gamle steinstier gjennom Andesfjellene. Du passerer gåtefulle ruiner, krysser elver og utforsker tåkeskogene som omgir den tapte byen.

Forbered deg på en uke i høyden og kombiner denne opplevelsen med andre deler av Peru for å skape en minneverdig reiseopplevelse.

Den moderne versjonen av Inka-stien tar deg gjennom de mest eksklusive delene av nettverket, en rute som antas å ha vært reservert for inkaenes kongelige. Du vil reise i mindre grupper eller privat, med en dedikert guide og bærere for å bære bagasjen din. Det er også med en kokk som tilbereder deilige måltider. Overnatting vil være i komfortable telt av høy standard.

Et variert landskap

Inka-stien fører deg gjennom varierte landskap, hvor unike økosystemer blomstrer i hvert av disse miljøene. Klatre opp fra den hellige dalen mot Warmiwanusca (Dead Woman’s Pass) og nyt den fantastiske utsikten fra toppen. Utforsk de eldgamle inka-hyttene i Runkurakay, som har unike sirkulære strukturer og bemerkelsesverdige steinmurer som har stått tidens prøve.

Besøk det arkeologiske området Patallacta (Llaqtapata), som består av en rekke ruiner og bygninger som ligger på terrassene i åssidene. Dette stedet ble tidligere brukt som et hvilested for reisende og et tilfluktssted for soldater, og det kan bare nås via en smal steintrapp.

Opplev det imponerende Wiñayhuayna. Den fantastiske utsikten over dalen og fjelltoppene er like imponerende som det omfattende arkeologiske komplekset som er terrassert inn i fjellsiden. Den utfordrende, men utrolig givende turen bygger opp mot høydepunktet – ankomsten til inngangen gjennom Inti Punku/Sun Gate, ved soloppgang.

Merk: Det selges kun 500 tillatelser per dag for Inka-stien, hvorav 300 er for guider og bærere. Våre turer inkluderer denne tillatelsen, flyreisene, samt overnatting, transport og hotellovernatting før og etter trekkingen.