Skip to main content

Myanmar

HØYDEPUNKT

  • Tur i luftballong over stupaene i Bagan
  • Nydelige sandstrender og uberørt natur i skjærgården
  • Vakre templer og pagoder, som Shwedagon og Kyaik Hti Yoe
  • Tradisjonell kanotur på Inlesjøen
  • Elvecruise til Mandalay

FAKTA

Din reisedesigner

Hovedstad
Naypyidaw

Din reisedesigner

Språk
Burmesisk

Valuta
Myanmarsk kyat (MMR)

Din reisedesigner

Innbyggere
Ca. 54 millioner

Din reisedesigner

Religion
Buddhisme ca. 90%

Din reisedesigner

Tidsforskjell
+ 5,5 timer (+ 4,5 timer sommertid)

Din reisedesigner

VISUM

Det er for øyeblikket frarådet å reise til Myanmar av norske myndigheter.

Det er visumplikt til Myanmar for norske statsborgere. Visum før avreise kan søkes online eller ved Myanmars ambassade i Oslo. Passet må være gyldig i 6 mnd etter innreisedato. Pass må fremvises når man ankommer ulike delstater.

Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.
Endringer kan skje på kort varsel og vi reserverer oss derfor for endringer i pass- og visumregler som ikke har kommet til oss, og henviser til UDs reiseråd.

KLIMA

Den beste tiden å besøke Myanmar er i den tørre perioden, fra november til april. Hele landet er tilgjengelig, templene skinner og strendene er åpne, noe som gjør reisen variert og givende. Det er mulig å reise hit hele året, da kan man bl.a. oppleve flere lokale festivaler. Mange hoteller og restauranter ved kysten holder stengt i den våteste perioden av monsuntiden, som er juli og august, og det vil ikke være mulig med luftballongtur i regntiden.

MYANMAR

En tur til Myanmar (Burma) er som å dra tilbake i tid, og du blir ønsket velkommen av en smilende og varm lokalbefolkning. Med gamle templer, fargerike markeder, fantastisk natur og øde sandstrender, er Myanmar en av Sørøst-Asias beste reisemål for en eventyrlig, skreddersydd ferie.

Etter en lang periode med isolasjon har Myanmar vært relativt uberørt av omverdenen. Med stadig bedre infrastruktur og mange nye, flotte hoteller, er tiden inne for flere å få utforske dette fascinerende landet. Hvilken bedre måte å gjøre det på, enn på en privat, eksklusiv rundtur?

Du vil være i trygge hender når du reiser med oss, og våre samarbeidspartnere bruker kun lokale og erfarne guider, og nøye utvalgte hoteller. For eventuelle kombinasjoner anbefaler vi Thailand. Vi vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av oppholdet ditt på dette unike reisemålet, dette er bare noen av de flotte stedene du kan besøke:

YANGON

Myanmars største by, Yangon (tidligere Rangoon), har den søvnige sjarmen til en provinsby, mens den fremdeles er hjemmet til over 5 millioner mennesker. Eviggrønn, med frodige tropiske avenyer, skyggefulle parker og vakre innsjøer. Det er ingen overraskelse at Yangon har fått navnet «Garden City of the East». Du vil utforske blomstrende markeder, sjarmerende tebutikker og byens kaotiske og fargerike gateliv.

Intet opphold i denne fascinerende byen ville være komplett uten å besøke den fantastiske Shwedagon-pagoden i hjertet av byen. Midtpunktet er uten tvil den skinnende, gylne stupaen, synlig fra alle hjørner av byen. Et spektakulært eksempel på burmesisk tempelarkitektur. Det antas at dette flotte og hellige tempelet, som er 105m høyt og dekket av gull og diamanter, ble bygget for over 2500 år siden. Under oppholdet får du sjansen til å utforske pagoden i tillegg til mange av de andre viktige severdighetene i byen.

Elvecruise

Yangon-elven går gjennom denne metropolen på vei til Andamanhavet, hvor man kan bli med på cruise. Nede ved vannkanten kan du utforske de gamle, svingete gatene, med godt bevart britisk arkitektur fra kolonitiden, falleferdige herskapshus og tradisjonelle, burmesiske hus.

Ærverdige Strand Hotel 5* fra 1901 er det mest kjente hotellet, men mange nye, lekre hoteller har nå etablerte seg i Yangon. Myanmars tidligere hovedstad er det ideelle utgangspunktet for enhver reise gjennom Myanmar. Det er en trygg by, og et flott sted å utforske til fots eller med lokal transport.

Munker med røde klær som står i kø

MANDALAY

Som den siste kongelige hovedstaden i det burmesiske kongeriket, er Mandalay dets religiøse hjerte. De har noen av landets vakreste pagoder, inkludert den høyt ærverdige Mahamuni Paya, som har en stor og kjent Buddha-statue dekket av gullblader.

Med brede veier og en fartsfylt livsstil representerer Mandalay det nye Myanmar. Mahagandayone-klosteret, hvor over tusen munker bor og studerer læren om Buddha, gir et fascinerende innblikk i den burmesiske grenen av buddhismen. En ekstra attraksjon er verdens største bok729 marmorplater med buddhistiske skrifter ved Kuthodaw-pagoden. Mandalay er kjent for sitt kunsthåndverk og er et bra sted å kjøpe alt fra tradisjonelle tredukker til håndvevde stoffer. Bli med på en utflukt i en trishaw (sykkeltaxi) hvor du blir kjent med den lokale maten.

Mandalay Hill

Nord for sentrum ligger den vakre åsen Mandalay Hill, 230 moh. Den er oversådd med pagoder og buddhist-templer. Det tar ca. 30 min å klatre de 1729 trappetrinnene til toppen, og du blir møtt av en fantastisk panoramautsikt over byen Mandalay og elven Ayeyarwady. Turen, som er spesielt populær ved soloppgang og solnedgang, er et must. Den ultimate avslutningen er et elvecruise sørover til Bagan (3 netter). Det finnes ulike båter å velge imellom, men vår favoritt er Belmonds «Road to Mandalay» som bl.a. har 43 lugarer og basseng.

BAGAN

Ingen luksusferie i Myanmar ville være komplett uten å besøke Bagan, som er en eldgammel by og virkelig et magisk reisemål, som fanger hjertene til reisende med sin åndelige arkitektur og fantastiske landskap.

Byen var en gang hovedstaden i det mektige øvre burmanske riket og er et av de rikeste, arkeologiske stedene i Asia, med 42 km2 ruiner som går tusenvis av år tilbake. Det anslås at så mange som 13 000 templer en gang sto på slettene i Sentral-Burma, og som nå er på UNESCOs verdensarvliste.

Selv om Bagans opprinnelse er innhyllet i mystikk, vet vi at byen opplevde sin gullalder mellom 1044 og 1287. I løpet av denne tiden styrte 13 konger området, hvor hver etterlot en arv av templer, pagoder og palasser. Byen har klart å beholde mange av sine vakreste bygninger, og byen er fortsatt en av de mest unike reisemålene i Asia. Bagan ligger ved elvebredden til Ayeyarwady, og over 3000 buddhistiske templer og pagoder finnes fortsatt.

Luftballong over Bagan

Å se soloppgangen over Bagans stupaer (spir) fra en luftballong er garantert et av høydepunktene på turen. En båttur er en av de beste måtene å sette pris på denne elvebyen – dens omgivelser, kultur og liv ved vannkanten. En spennende tur på hesteryggen, som tar deg til noen av regionens mest anerkjente steder, anbefales også. En annen fin dagstur er å klatre opp på Mt. Popa (777 trinn), hvor man finner et flott tempel, ca. 5 mil fra Bagan.

INLESJØEN

Inlesjøen (Inle Lake) ligger sentralt i Myanmar, sørøst for Mandalay. Den 22 kilometer lange innsjøen er den nest største i landet, ligger 880 moh og er omgitt av høye fjell og åser. Den beste måten å utforske innsjøen på er en privat båttur. En tradisjonell kano tar deg gjennom de smale kanalene mellom styltehus, og gir deg et nærbilde av landsbylivet. Du vil oppdage et sjarmerende og magisk sted.

Hus på stylter og flytende hager

Landsbyene som ligger ved innsjøens bredder, og dekker mange av øyene, er i stor grad bebodd av det arbeidsomme Intha-folket. De er kjent for sin særegne måte å ro på; de står på det ene beinet og bruker det andre beinet rundt åra for å ro. Du kan komme nær husene deres som er bygget på stylter for å beskytte dem mot endringer av vannstanden. Silke- og lotusvevende produkter, samt sølv, er bra kjøp.

Vannkanten og øyene er også hjem til over 100 klostre og mer enn 1000 pagoder. Vi tar deg til de viktigste, og vakreste, av disse strukturene, samtidig som du vil kunne sette pris på innsjøens vakre omgivelser. Det rolige vannet, frodige grønne åser, et bredt spekter av fuglearter og imøtekommende mennesker.

Livet på Inlesjøen er helt avslappende. Padle i en kano, besøk en av de mange flytende hagene og markedene, se på fiskerne med sin unike fiskestil eller slapp av på hotellets veranda. Det er et uforglemmelig og fredelig sted, langt fra det hektiske tempoet i det moderne liv.

NGAPALI BEACH OG MERGUI-SKJÆRGÅRDEN

En kort flytur sørvest fra Yangon, finner du Ngapali Beach, som kan skilte med palmekledde sandstrender og varmt, krystallklart vann i Bengalbukten. Hotellene tilbyr vannsport som havkajakk, snorkling og dykking. Dra på sykkeltur eller ta en båttur og finn en øde strand.

Utenfor hotellområdene kan du oppleve lokal kultur og små fiskevær. Du finner restauranter langs stranda hvor du kan nyte den daglige fangsten i autentiske, burmesiske retter. Den vestvendte kystlinjen betyr at middagen ofte ledsages av nydelige solnedganger. Om kvelden kan du legge deg under den romantiske nattehimmelen, fylt med glitrende stjerner.

Et uberørt paradis 

Mergui-skjærgården består av 800 øyer med korallrev og hvite sandstrender i Andamanhavet, nær den thailandske grensen. Isolasjonen har gitt øyene og de omkringliggende farvannene et stort mangfold av flora og fauna, og det klare vannet er en drøm for snorkling. Selv om flere av de større øyene er hjemsted for små samfunn av Mokenfolket, er de aller fleste ubebodde og stort sett uberørt av mennesker.

Dette er en av de siste, urørte tropiske øygruppene som er igjen i Asia. Det finnes kun en håndfull med resorter, som til gjengjeld er helt fantastiske. I tillegg kan du overnatte om bord i en seilbåt eller yacht, som seiler rundt i skjærgården. Vi har flere turer, og det er mulig å leie båt med mannskap. På et cruise vil du sannsynligvis ikke møte noe annet enn delfiner, frodige øyer, blått hav, grotter og vakre strender. Velkommen til paradis!

BHUTAN

THAILAND