Skip to main content

Rodrigues

En 90 min. flytur fra Mauritius finner du denne lille perlen av en øy, kun 18 x 8 kilometer, omgitt av en krystallblå lagune som er dobbelt så stor som øya. Til tross for sin lille størrelse har Rodrigues mye å tilby. Med sitt fengslende terreng, fortryllende daler, fascinerende holmer og rolige omgivelser, vil Rodrigues ta pusten fra deg.

Rodrigues har et tropisk klima med temperaturer som varierer mellom 28 og 35°C i løpet av den sørlige sommeren (vår vinter), noe som faller sammen med syklonsesongen (november til april) og mellom 18 og 27°C om vinteren. Sørøst-passvindene gir forfriskende duskregn i den «kalde» sesongen. Rodrigues er et paradis for dykking og snorkling! Opplev det mangfoldige økosystemet av korallrev som ikke er ødelagt av masseturisme. Det sies at Rodrigues ser ut som Mauritius for 30 år siden, og det er det som gjør øya så sjarmerende.

KONTAKT OSS

Rodrigues har mange nydelige strender og noen er kun tilgjengelige med båt. Vi anbefaler et besøk til stranden Trou d`Argent på østsiden, som kan kombineres med en tur på en av de mange turstiene i området.

Øya appellerer til deg med forkjærlighet for brettseiling, kite-surfing, seiling og fisking. Takket være de ytre revene som ligger nesten ti kilometer utenfor kystlinjen, er vannet rikt på fisk. Det ligger flere koralløyer i lagunen, hvor Île aux Cocos og Île aux Sables er kjente fuglereservater.

Gå ikke glipp av markedet i Port Mathurin, for å oppdage lokalt håndverk og kulinariske spesialiteter (bl.a. tørket blekksprut, syltetøy, paier og honning) eller bare nyte den lokale atmosfæren. Verdt å besøke er også skilpaddereservatet Parc Francois Leguat som ligger nær flyplassen. Mount Limon er øyas høyeste punkt (393 moh) og er det beste utsiktspunktet på Rodrigues. Det tar bare noen få minutter å klatre til toppen hvor du kan nyte en vakker solnedgang!

Med daglige avganger fra Mauritius, er det enkelt å kombinere disse to øyene. Vi hjelper deg med fly, overnatting og transport!